Draudimas priimtas po to, kai aktyvistai pasiskundė, kad vežiodami nutukusius turistus asilai patiria stuburo traumas. Turistai dažnai susimoka už kelionę ant asilo nuo pakrantės į kalną iki didžiausio salos miesto, tačiau stambių keleivių nešiojimas žaloja gyvūnus, todėl sukėlė gyvūnų teises ginančių aktyvistų pyktį.

Nuo šiol joti ant asilo galės tik asmenys, sveriantys mažiau nei 100 kg – arba vieną penktadalį asilo svorio.

Draudimą paskelbė Graikijos Kaimo plėtros ir maisto ministerija. Gairės buvo perduotos salos regionams po to, kai buvo gauta daug skundų ir spaudoje paskelbta apie netinkamas sąlygas, kuriomis vasarą turi gyventi ir dirbti šie naminiai gyvūnai.

Santorinio salai būdingas stačių kalvų kraštovaizdis, į stačias įkalnes tenka kopti takais, kurie yra per siauri automobiliams.

Aktyvistai taip pat apskundė netinkamą savininkų elgesį su asilais.

Filmuota medžiaga su nutukusiais turistais, jojančiais ant asilų, liepos mėnesį sukėlė pasipiktinimą socialinėje žiniasklaidoje, o peticiją, raginančią uždrausti šitokį asilų išnaudojimą, pasirašė daugiau nei 100 tūkst. žmonių.

„Simbolinis gestas“

Aktyvistų grupė „The Donkey Sanctuary“ birželio mėnesį savo svetainėje išreiškė pasibaisėjimą sąlygomis, kuriomis laikomi asilai, o rugpjūčio mėnesį susitiko su atstovais iš salos.

Be keleivių svorio limito gairėse nurodyta, kad gyvūnai kasdien turi būti bent pusvalandį mankštinami ir gautų užtektinai geriamojo vandens.

Tačiau gyvūnų teises ginanti organizacija PETA pareiškė CNN, kad tai tėra simbolinis gestas, kuris neišvaduos asilų nuo kasdien patiriamų kančių.

„Asilai vis vien gali būti verčiami po keturis-penkis kartus per dieną nešioti asmenis, sveriančius 100 kg, daugiau nei 500 stačių laiptelių į viršų“, – pareiškė PETA JK tarptautinių programų direktorė Mimi Bekhechi.

Santorinio sala, įsikūrusi ant miegančio ugnikalnio kalderos šlaitų, garsėja savo įspūdingais saulėlydžiais. Pastaraisiais metais saloje itin išaugo turizmas, nes ją labai pamėgo kruizinių laivų keleiviai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)