Torto milžino užteks net 300 smagurių

Ruošiasi ne tik Pakruojo dvaras, bet ir festivalio dalyviai, rašoma pranešime spaudai. Štai Pakruojo dvaro kepyklos konditeres Daivos dirbtuvėse gimsta saldumynai, nuklosiantys dvare įrengtos saldžiosios erdvės – „salle des desserts“ – stalus. Žada pavaišinti tiek tradiciniais, tiek egzotiškais desertais. Saldžiosios erdvės pasididžiavimas – milžiniškas septynių aukštų tortas. Beveik metro „ūgio“ ir 30 kilogramų skanėstą vienu metu galės valgyti apie 300 žmonių.

Desertais lankytojai gardžiuosis nuo pat pirmosios „Bumbulinių“ dienos. Savo bačkas rikiuos ir alų pilstys Pakruojo dvaro Barono sukviesti geriausi aludariai, vadinamieji žaldokai.

Po apynių gėrimu, dvaro svečiai galės sudalyvauti stipriausio bumbulo ar bumbulės rinkimuose, tradicinėse liaudies jėgos varžytuvėse: ristynėse, bačkų nešime, vežimo tempime, štangos rovime. Nenorintys galynėtis, nesunkiai ras kitokių pramogų, galės išvysti spektaklį „Vestuvės pas Žaldoką“.

Pakruojo dvaras


Šeštadienį karaliaus
rankų darbo“ alus ir muzika

„Bumbulinėse“ viešės aludariai iš „Pilialaukio“, „Kuro aparatūros“, „Black Light Brewing“, „Sakiškių alaus“, „Craft and draft“, „Dundulio“ ir kitų daryklų. Taip pat bus aludarystės amato karaliene vadinama Aldona Udrienė.

Beje, lankytojai turės galimybę paragauti ne tik lietuviško, bet ir latviško bei belgiško alaus. Šįmet Bumbulinėse bus pristatytos net penkios alaus daryklos iš Belgijos: „Boon“ „Musketeers“, „Silly“, „Dupont“ ir „De Halve Maan“ ir trys kaimyninės šalies daryklos: „Nurme“, „Labietis“, „Indie Janis“. Iš viso festivalyje bus daugiau nei 50 „craft“ alaus pavadinimų.

Rugsėjo 15-tąją, šeštadienį, nuo 15 iki 17 val. „Bumbulinėse“ orkestrai pristatys keturias skirtingas programas: „Žemaitiška dūdų muzika“, „Žydų tradicinė muzika“, „Tarpukario Lietuvos orkestrų muzika“ ir „Dvarų muzika”. Vakarą vainikuos Didžiųjų orkestrų lenktynių „Vario audra 2018“ baigiamoji dalis, kuri apjungs per 300 muzikantų. Jie atliks žinomiausius lietuviškus šlagerius.

Pakruojo dvaras

Sekmadienį – įmantrioji gastronomija ir dvariškos pramogos

Viso festivalio metu Pakruojo dvare veiks gastronomijos kiemas. Čia savo sugebėjimus rodys geriausi dvarų virtuvės meistrai. Senoviniu būdu ant ugnies keps pulkas Barono dovanotų žąsų bei ančių, bebrai, stirnos, jaučiai, 3 tinklai žuvų, pagautų Kruojos upėje. Tiesa, įmantriausių patiekalų lankytojai paragaus sekmadienį, mat tądien bus renkamas geriausias „Bumbulinių“ gastronomas.

Paskutiniąją festivalio dieną, prisiragavus gastronomų šedevrų, bus galima pasinerti į dvariškas pramogas. Festivalio lankytojai lenks rankas, dalyvaus žmonų nešimo varžybose, kilnos svarsčius ir žais simultaną su šachmatų didmeistre Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Pakruojo dvaras

Atgaivinta tradicija

Istorija byloja, kad „Bumbulines“ praėjusiame šimtmetyje rengdavo Pakruojo dvaro Baronas. Paprastai jos vykdavo rugsėjį, mat Baronas norėdavo vienu šūviu nušauti du zuikius: atsidėkoti pavaldiniams už vasaros triūsą ir motyvuoti juos rudens darbymečiui. Taigi „Bumbulinėse“ netrūkdavo pramogų, o šventės svečių gomurius glostydavo ant laužo kepti valgiai.

Pakruojo dvaras atgaivino tradiciją. „Bumbulinės“ rugsėjo 14-16 dienomis vyks antrus metus iš eilės.

Pakruojo dvaras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją