Kai kuriems senosios mokyklos atrankų specialistams gali atrodyti, kad ilgi mėnesiai kelionių nedirbant yra veikiau laiko švaistymas nei mokymasis. Jiems atrodo, kad daug kelionių patirties turintys darbuotojai tik ir laukia kitos galimybės išvykti, nėra rimti ir sunkiai dirbantys. Vis dėlto, tai galimai neturi nieko bendro su tiesa. Keliautojai turi tiek daug privalumų, kad dažnai su jais negali konkuruoti net universitetų absolventai. Būtent kelionėse daug matę ir patyrę žmonės dažnai tampa pačiais geriausiais darbuotojais ir išmintingi atrankų specialistai tai žino (ar bent jau turėtų žinoti).

Jie puikiai valdo streso kupinas situacijas

Visi puikiai žinome, kad darbe dažnai neapsieinama be įtampos, todėl visada norisi darbuotojų, kurie puikiai atlieka darbą esant spaudimui. Keliautojai per metus patiria daugiau įtampos kupinų situacijų, nei dauguma mūsų per visą gyvenimą. Ir tai – faktas!

Jie atsidavę ir disciplinuoti

Beveik kiekvienas ilgalaikis keliautojas yra radęs būdą, kaip finansuoti savo keliones. Kad kelionė įvyktų, tenka labai ilgą laiką taupyti. Kol kiti leidžia pinigus brangioms vakarienėms ar drabužiams, jie sėdi namuose. Nes puikiai žino aukojimosi svarbą ir atsidavusiai siekia savo tikslo.

Jie puikiai sprendžia problemas

Pradedant sprogusiomis padangomis ir sugedusiais autobusais, ir baigiant atidėtais skrydžiais ir apsinuodijimu maistu, keliautojai žino, kaip įveikti bet kokią iškilusią kliūtį. Jie nešvaisto laiko ir iškart puola spręsti problemą. Jie žino, kad verkti dėl išpiltos kavos, ar laukti, kol kažkas žengs pirmą žingsnį – tuščias laiko švaistymas.

Vilniaus oro uostas

Jie žino, kaip derėtis

Dauguma keliautojų yra susidūrę su derybomis. Jiems teko aiškintis, juos apgaudinėja ar ne, taip pat derėtis, kad abi pusės liktų patenkintos. Ir tai puikus įgūdis, įgyjamas per ilgus mėnesius ar metus.

Jie žino, kaip efektyviai valdyti biudžetą

Ilgų kelionių mėgėjai puikiai žino, kad norint pasiekti tikslą, būtina laikytis finansinės disciplinos. Viena didžiausių keliautojų stiprybių – paisyti savo biudžeto. Jie žino, kiek pinigų ir kam išleisti. Priešingu atveju kelionė taps nevaldoma.

Jų negąsdina kitos kultūros

Globaliame šių dienų pasaulyje vis svarbiau darosi turėti tokius darbuotojus, kurie gerbia ir supranta kitokias kultūras. Keliautojai surinkę nemažai žinių apie kitas kultūras ir žino, kad į skirtumus reikia žiūrėti su pagarba ir supratimu, o ne baime.

Jie žino, kaip kalbėti su bet kokiu žmogumi

Keliaujantys žmonės žino, kaip kalbėti su nepažįstamaisiais ir kaip elgtis su žmonėmis, neatsižvelgiant į jų statusą, amžių ar tautybę, tai būtų gatvės prekeivis, mėginantis įsiūlyti sūrio, kitas keliautojas ar pasaulinio garso korporacijos generalinis direktorius.

Taigi, mieli darbuotojų atrankų specialistai, matote, kad keliautojai per kelis mėnesius išmoksta daugiau, nei kiti per visą gyvenimą. Tad pabandykite įsivaizduoti, ką galėtų pasiekti jūsų kompanija, kurioje dirba tokie protingi, kultūringi ir atsidavę specialistai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)