Fantazijos viešbučių statytojams tikrai netrūksta, tad ryškėja nauja kelionių tendencija – rinktis atostogas ne pagal šalį, bet – pagal viešbutį. Egzotinių kelionių organizatorius „Travel Planet“ atrinko keletą netradicinių viešbučių, kurie galėtų tapti naujos kelionės akcentais.

Namelis privačioje Angelų saloje Indonezijoje

Privačių salų pasaulyje daug, bet tikrai ne kiekviena iš jų vadinasi taip romantiškai – Angelų sala. Joje tik 10 namelių, išbarstytų po vešlų sodą, tad išėjus į savo terasą, kaimynų nepamatysi. Nedideli vieno aukšto nameliai (angl. bungalow) įrengti balietišku stiliumi, itin erdvūs, o dušai įkurdinti atvirame ore, čia juk visada šilta. Veiklos saloje nedaug, ją pereiti užtenka keliolikos minučių, tad rekomenduojame šią vietą ieškantiems itin ramaus ir romantiško poilsio bei nardytojams. Aplink itin gausu gražių rifų, o ilsintis galima išsilaikyti ir nardytojo egzaminus.

Maudynės Singapūro padangėje

Trys 55 aukštų bokštai šiais laikais jau nieko nenustebintų, tačiau visą įspūdį sukuria 191 metro aukštyje tyvuliuojantis baseinas ant stogo. Viešbutis „Marina Bay Sands“ Singapūre – be jokios abejonės vienas įspūdingiausių statinių planetoje, o 146 metrų ilgio baseinas paslėptais kraštais, sukuriantis plaukiojimo debesyse iliuziją, pelnytai vadinamas architektūros ir inžinerijos šedevru. Pats dangaus sodas užima net hektarą ir po galingais medžiais gali sutalpinti kone 4 tūkst. svečių vienu metu. Į stogo terasą ir garsųjį baseiną įleidžiami tik viešbučio svečiai.

Šiame pastate taip pat veikia didžiausias pasaulyje kazino, daugybė restoranų, yra šimtai garsių prekės ženklų parduotuvių, keli teatrai ir muziejai. Apatiniuose aukštuose visas pramogas jungia kanalai, kuriais plaukioja gondolos iš Venecijos.

Nakvynė po žvaigždėmis Jordanijos dykumoje

Labai dažnai viešbučių aprašymas šiek tiek pagražina realybę, tačiau tik ne Wadi Rumo „Full of Stars“ stovyklavietė Jordanijoje. Net kai rezervuoji „prabangią” palapinę – tikiesi tiesiog palapinės su visais patogumais. Vis dėlto kai iš tolo pamatai baltus kupolus raudonų Wadi Rumo kalnų asuptyje, supranti, kad tavęs laukia kažkas daugiau. Jaukiai apšviesti, taisyklingai surikiuoti kupsteliai tik paryškina ugnies spalvos uolų grožį, kaip morenginiai sausainiukai ant medaus torto.

Dar didesnė staigmena laukia uždėjus vidun. Nedidelėje kupolo formos palapinėje telpa karališko dydžio lova, staliukas, du sėdmaišiai, tačiau į akis pirmiausia krenta per permatomą stogą, nusileidžiantį iki pat apačios, atsiveriantis vaizdas į žvaigždes. Į milijonus žvaigždžių, kurios kaip niekur kitur atrodo dar arčiau tavęs. Nėra jokių abejonių, kad naktį negalėsite užmigti tol, kol nesuskaičiuosite visų žvaigždžių (o tai praktiškai neįmanoma) ir nesugalvosite visų norų, kurie, kaip sakoma, pildosi pamačius krentančią žvaigždę.

Vis dėlto pripučiama ir permatoma palapinė turi savų niuansų – turite atminti, kad vienu metu negalite atidaryti išorinių ir prieškambario durų, nes palapinė gali subliūkšti, na ir, žinoma, tamsiu paros metu ne tik jūs galite stebėti vaizdą pro permatomą sieną, bet gali stebėti ir jus, tad verta arba užsitraukti užuolaidėles, arba išsijungti šviesą.

Aladino pasaka Jungtinių Arabų Emyratuose

„Qasr Al Sarab”, įsiterpęs į Levos dykumos oazę, ko gero yra karščiausias pasaulio viešbutis. Visgi, kai po kelionės tarp besimainančių smėlio kopų iškyla mirgantis tvirtovės vaizdas, pirmiausia pagalvoji, kad tai ne viešbutis, o eilinis karščio sukeltas miražas. Apšviestu tiltu patekęs į šią raudonų plytų pilaitę su mažyčiais bokšteliais, patenki tarsi į pasaką, kuri gali išnykti kažkam mostelėjus burtų lazdele.

Pasakiško grožio viešbutis, apkabintas smėlio klosčių – puikus pavyzdys, kaip vietos verslininkai moka sukurti stebuklus susidraugaujant, bet neužgožiant natūralios gamtos. Žinoma, kiekvieną dieną šiam viešbučiui tenka kovoti su smėlio audrų pustomu smėliu, tačiau juk kiekvienoje pasakoje yra sava drama. Gal todėl šis viešbutis tapo ir „Žvaigždžių karų” filmavimo aikštele.

Jaukūs kelių lygių apartamentai su vaizdu į dykumą, po palmių pavėsiu įrengti kiemeliai ir takeliai, vienas didžiausių pasaulyje baseinų po atviru dangumi, privačios vilos su nuosavais baseinėliais ir net keli restoranai, iš kurių vienas įrengtas kaip beduinų stovykla kopų apsuptyje. Vakarienė čia po žvaigždėmis skambant tradicinei muzikai – puikus pasirinkimas, norintiems romantikos.

Nakvynė oloje Pietų Afrikos Respublikos nacionaliniame parke

Tikriausiai kiekviename iš mūsų dar slypi urvinio žmogaus genas, tad nakvynė viename iš „Kagga Kamma Nature Reserve” urvų yra tarsi grįžimas atgal į tuos laikus, kai žmogus ir gamta buvo neatskiriami. Maždaug 3 val. atstumu nuo Keiptauno įkurtas viešbutis išdygsta tarsi iš niekur ir yra vos įžiūrimas tarp Cedebergo kalnų, nes kambariai įrengti tikrose olose ir iš kiekvienos iš jų atsiveria nuostabus vaizdas.

Galima visą dieną prasėdėti terasoje stebint per uolas keliaujančią saulę ir jos šešėlius, tačiau norintiems aktyvesnės veiklos – čia taip pat daug galimybių rinktis. Galima leistis į safarį (apylinkėse gausu leopardų), eiti pasivaikščioti ir pasigrožėti senoviniu menu, iškaltu akmenyse arba leistis į saulėlydžio žygį stebint laukinius žvėris ir palydint saulę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją