Tik, paprastai, šią dieną lyg tyčia mus užgula ir gausybė darbų, kuriuos turime pabaigti prieš atostogas: darbų perdavimai, noras prieš kelionę atsisveikinti su bičiuliais ir t.t. Tad ką daryti? Atsakymas nesudėtingas: įsijungti išmanųjį telefoną.

„Neseniai su kolegomis atlikome testą: ar įmanoma atostogoms pasiruošti nesugaištant daug laiko ir nepaleidžiant iš rankų išmanaus telefono? Testą sugalvojome daugiau juokais, tačiau jo rezultatai maloniai nustebino: jeigu žinai, nuo ko pradėti bei kaip išnaudoti savo telefoną išmaniam atostogų planavimui, išspręsti didžiausią galvos skausmą sukeliančius pasiruošimo atostogoms darbus galima greičiau nei per pusvalandį“, – sako „Bitės Profas“ Egidijus Adomkaitis ir dalinasi penkiais žingsniais, kurie padės per ne pilną pusvalandį susiplanuoti atostogas nepaleidžiant iš rankų savo išmaniojo telefono.

Pirmasis žingsnis: susidėk viską į vieną vietą (5 min.)

„Kai pradedame ruoštis atostogoms, pirmoji stotelė išmaniajame telefone turėtų būti programėlė „TripIt“ („iOS“, „Android“). Šioje programėlėje mes galime sutalpinti visus savo kelionių bilietus, viešbučių rezervacijas, kelionių agentūrų patvirtinamuosius laiškus, draudimus, nuomojamų automobilių rezervacijas ir t.t. Su šia programėle viskas bus vienoje vietoje ir nereikės nei dabar, nei vėliau kelionės metu gaišti vertingų atostogų minučių raušiant elektroninio pašto dėžutės ar kelioninių krepšių ieškant reikalingų dokumentų“, – pataria „Bitės Profas“.

Antrasis žingsnis: susiplanuok „pasimatymus“ su vieta, į kurią vyksi (apie 10 min.)

Šiandien, pasak „Bitės Profo“, išmanaus telefono pagalba galima ne tik planuotis pasimatymus su žmonėmis, bet ir miestais ar šalimis: „Daugelis žinome „Tinder“, bet ar visi esame girdėję apie jo atitikmenį kalbant apie keliones? Tai – programėlė „Blink“ („iOS“, „Android“). Pavyzdžiui: susiplanavome atostogoms važiuoti į Paryžių, bet nežinome, nuo ko ten pradėti? Beveik du kart du: įvedame į programėlę Paryžiaus pavadinimą ir ji pradeda siūlyti aibę turistinių objektų, restoranų ir pramogų, o mums belieka braukti pirštu į kairę arba į dešinę bei susiplanuoti „pasimatymus“ su pasirinkta vieta ar pramoga. Paprasta ir efektyvu laiko prasme.“

Trečiasis žingsnis: vizualizuok kiekvieną atostogų dieną (5 min.)

E. Adomkaičio teigimu, prieš kiekvienas atostogas, kad iš jų pasiimtume viską, labai svarbu susidėlioti bent jau preliminarų kiekvienos dienos planą, bet svarbu, jog jis būtų kuo patrauklesnis akiai.

„Atostogų planui puikiai tinka programėlė „Trip Plans“ („iOS“, „Android“). Čia galime itin detaliai ir vizualiai susiplanuoti kiekvieną kelionės dieną. Ir nors tai gali skambėti kaip varginantis darbas, programėlės valdymas labai paprastas: kiekviena atostogų diena turi lentelę, kurią koreguojame pagal savo poreikius – pridedame laikus, viešbučius, atrakcijas. Kai viską susiplanuojame, kiekvieną kelionės dieną matome vizualiai, vaizdais ir ikonomis, tad lengviau susigaudyti, kas mūsų laukia kiekvieną atostogų dieną.“

Ketvirtasis žingsnis: apsidrausk telefonu (2 min.)

„Vienu didžiausių galvos skausmų prieš kelionę gali tapti kelionės draudimas. Ir ypač tada, kai apie jį prisimename likus vos kelioms dienoms prieš išvykimą. Tačiau ir čia gali padėti išmanusis telefonas: esant privačiu, pavyzdžiui, „Bitės“ klientu ir turint mėnesinį planą, užtenka tiesiog internetu aktyvuoti kelionės draudimo paslaugą ir ji galios visą laiką“, – teigia „Bitės Profas“.

Penktasis žingsnis: susikrauk daiktus (5 min.)

Pasak E. Adomkaičio, paskutinis žingsnis – pasirengti daiktų, kurie keliaus į kelioninius krepšius ar kuprines, sąrašą: „Programėlė „CheckandPack“ („iOS“, „Android“) skirta tam, kad susiplanuotume, kokius daiktus vertėtų imti į kelionę. Čia rasime daugybę patarimų, ko prireiktų keliaujant į skirtingas pasaulio vietas, o kai programėle naudojamės dažnai, ilgainiui ji iš ankstesnių kelionių mums primins, ką galbūt šį kartą pamiršome, bet buvome įsidėję į planuodami ankstesnes atostogas“.

Kita vertus, jei naudojantis šiomis programėlėmis iškyla klausimų arba, planuojant specifinę kelionę atsiranda ir papildomų poreikių, visuomet galima kreiptis į „Bitės Profus“, kurie visada padės bei patars, kaip išmaniuoju telefonu galima pasiruošti atostogoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)