„LOT“ tapo pirmąja Kauno oro vartuose veiklą pradėjusia ne žemų kaštų oro bendrove, rašoma pranešime spaudai.

Naujuoju maršrutu iš Kauno į Lenkijos sostinę keleiviai galės skristi kiekvieną savaitės dieną, išskyrus sekmadieniais. Iš Kauno į Varšuvos Šopeno oro uostą laineris kils 06:15 val., o iš Varšuvos į Kauną – 22:35 val. Kelionė, kurios trukmė 1 val. 10 min., bus vykdoma 78 vietas turinčiais lėktuvais „Bombardier Q400“, turinčiais verslo, aukščiausią ekonominę ir ekonominę klases.

„Pirmiausia, labai džiaugiamės, kad turėsime ryšį su Lietuvai svarbia jungtimi – Varšuvos oro uostu. Tai svarbu tiek esamiems ir būsimiems investuotojams, tiek turizmui, ypač turint omenyje tai, kad Kaunas 2022 m. taps Europos kultūros sostine. „LOT“ atkreipė dėmesį į miesto ambicijas ir pasirinko Kauną, kaip patikimą partnerį ilgalaikei vizijai įgyvendinti. Manau, tai bus naudinga abiem pusėms,“ – teigia Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Marius Gelžinis įsitikinęs, kad šios oro linijų bendrovės atėjimas į Kauną leis pakeisti Kauno oro uosto profilį.

Šiuo metu „LOT“ į Varšuvą iš Vilniaus siūlo skristi penkis kartus per dieną, o iš Palangos – šešis kartus per savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)