Nuo 2005 m. kasmet Europoje vyksta tarptautinė muziejų bendruomenės akcija „Europos muziejų naktis“, į kurią sėkmingai įsitraukė ir Lietuvos muziejai siekiantys atverti savo duris lankytojams neįprastu metu, supažindinti visuomenę su muziejuose saugomais rinkiniais, parodomis, edukacine veikla.

Kasmet lankytojai yra kviečiami atrasti ir pamatyti kitokį muziejų, dalyvaujant netradiciniuose, išskirtiniuose ir unikaliuose muziejų renginiuose.

Šiais metais beveik 100 muziejų Lietuvos gyventojus ir užsienio svečius pakvies į kelis šimtus renginių, kuriuos bus galima aplankyti nemokamai. Lankytojams bus siūlomos ne tik įvairios pramogos, bet ir galimybė turiningai praleisti laisvalaikį susitikimuose su menininkais, muziejininkais, dalyvaujant teminėse ekskursijose, knygų pristatymuose, filmų peržiūrose, diskusijose, protų mūšiuose.

Mažuosius (ir ne tik) muziejų lankytojus muziejai kvies į kūrybines dirbtuves, orientacinius žaidimus, muziejų lobių paieškas.

„Muziejų nakties Lietuvoje“ 2018 m. renginių programą galite rasti www.muziejunaktis.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)