Streikas sujauks per 60 000 keleivių planus, teigiama penktadienį publikuotame oro linijų pranešime.

Iš 557 skrydžių, numatytų pirmadienį ir trečiadienį, „Brussels Airlines“ atliks tik 80 skrydžių ir tik Europos kryptimis, skelbiama oro linijų tinklalapyje.

Keleiviai, suplanavę kelionę būtent šiomis dienomis, gali nemokamai pasikeisti savo bilietus arba pareikalauti kompensacijos.

„Viena diena streiko kainuos 4,7 mln. eurų“, - dpa agentūrai teigė oro linijų atstovė spaudai.

Pilotų profsąjunga apie planuojamą streiką pranešė trečiadienį, kilus ginčui dėl darbuotojų atlyginimų didinimo ir darbo sąlygų.

„Brussels Airleins“ nuomone, streikas nepagrįstas, nes bendrovė yra pateikusi esminių pasiūlymų pilotų profsąjungos delegacijai“, - sakė oro linijų vyriausiasis už veiklą atsakingas pareigūnas Thibault Demoulinas.

Profsąjunga taip pat reikalauja aiškumo iš „Lufthansa“ dėl „Brussels Airlines“ ateities po to, kai „Lufthansa“ perėmė oro linijas 2017 m. pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)