Kate pirmą kartą gyvenime įžengė į lėktuvo pilotų kabiną būdama vos aštuonerių metų, skrisdama atostogauti su tėvais. Mergaitę pakerėjo daugybė spalvotų mygtukų ir ji akimirksniu įsimylėjo aviaciją. Tačiau apsidairiusi kabinoje pastebėjo, jog abu pilotai – vyrai, tad tuo metu net nenutuokė apie tokios karjeros galimybes.

Troškimas vėl atsidurti lėktuve nuvedė merginą į Karališkąsias oro pajėgas, į kurias ji įstojo būdama trylikos. Tuomet Kate suprato, jog skraidyti – jos pašaukimas. Atėjus laikui stoti į universitetą, mergina žinojo, kad nori tęsti aviacijos mokslus, tad nedelsdama užpildė paraišką mokytis Aviacijos akademijoje pilotavimo.

Kate McWilliams

Devyniolikto gimtadienio proga Kate gavo pačią geriausią dovaną – priėmimą į akademiją. Kate buvo išsiųsta mokytis pilotavimo pagal specialią programą į Naująją Zelandiją, kur metus laiko tobulinusi skraidymo įgūdžius bei sėkmingai išlaikiusi teorinius egzaminus įgavo pilotavimo licenciją.

Vėliau mergina pradėjo dirbti Jungtinės Karalystės skrydžių bendrovėje „EasyJet“, kur toliau tobulino savo įgūdžius, o sulaukusi 26-erių tapo jauniausia kapitone pasaulyje. Šioje bendrovėje Kate dirba iki šiol.

Paprastai Kate dirba 5 dienas iš eilės, o tuomet 4 dienas ilsisi. Tačiau, būna ir kitaip, kadangi darbo grafikas priklauso nuo kelionės tikslo ir skrydžių ilgio. Kartais tenka keltis itin anksti, todėl mergina pripažįsta, kad pusę keturių ryto skambantis žadintuvas nėra jos mėgstamiausias dalykas. Tačiau, vos pasiekusi savo „ofisą“, mergina kaipmat pralinksmėja, nes myli savo darbą.

Ne paslaptis, jog skrydžių bendrovėse dirbantys asmenys gauna dideles nuolaidas lėktuvo bilietams, todėl Kate sau leidžia atostogauti maždaug kartą per mėnesį.

Kate McWilliams

Kate neslepia, kad toks darbas turi ir kitų privalumų, pavyzdžiui, galimybę pamatyti nepaprasto grožio vietas visame pasaulyje. Lakūnė labiausiai mėgsta skristi virš Pietų Prancūzijos, Kroatijos pakrančių ir Italijos Alpių.

Mėgstamiausias merginos paros laikas – vakaras, kuomet leidžiasi saulė, kadangi pro kabinos langą atsiveria nuostabus vaizdas.

Jeigu socialiniuose tinkluose rasite grotažymę #girslwhofly, žinokite, jog tai Kate reklamuoja moterų piločių profesiją. Apie savo profesiją Kate pasakoja ir mokyklose bei universitetuose, ragindama jaunus žmones domėtis aviacija bei siekti savo užsibrėžtų tikslų.

Kate džiaugiasi išpildžiusi vaikystės svajonę ir sako, jog lėktuve nesijaučia kaip darbe, tai lyg smagus, apmokamas hobis.

Kate McWilliams