Dabar keleivis gali į saloną įsinešti tik vieną pirkinių, įsigytų bemuitėse parduotuvėse, maišą ir kuprinę, kurios svoris anksčiau nebuvo ribojamas, o dabar negalės viršyti 5 kilogramų. Anot oro linijų, toks į lėktuvo saloną įsinešamo rankinio bagažo taisyklių sugriežtinimas susijęs ne tik su skrydžio metu būtino užtikrinti komforto, bet ir su saugumo klausimais.

Be to, iš daiktų, kuriuos galima gabenti kaip rankinio bagažo priedą, sąrašo „Aeroflot“ pašalino mobiliuosius telefonus, fotoaparatus, nešiojamus kompiuterius, vaizdo kameras, skėčius, dokumentų aplankus ir spausdintus leidinius. Šie daiktai nuo šiol bus įtraukti į bendrą rankinio bagažo svorį: ekonominės klasės keleiviams – 10 kilogramų, verslo klasės keleiviams – 15 kilogramų, rašo kommersant.ru.

Prekių, įsigytų bemuitėse oro uosto parduotuvėse, maišo trijų matmenų suma negalės viršyti 115 centimetrų, o kuprinė, gabenama kartu su rankiniu bagažu, kurios matmenys iki šiol neriboti, dabar jau negalės sverti daugiau nei 5 kilogramus, o trijų jos matmenų suma turės neviršyti 80 centimetrų.

Be papildomo mokesčio ir matmenų ribojimo bus galima įsinešti į lėktuvo saloną tik portfelį ar moterišką rankinuką, viršutinius drabužius, kostiumą specialiame dėkle ir gėlių puokštę. Dar bus galima be papildomo mokesčio įsinešti vaikui skirtą maistą ir 7 kilogramų svorį neviršijančią vaiko nešynę, kurios matmenys siekia ne daugiau nei 42х50х20 cm. Gabendamas muzikos instrumentą rankiniame bagaže keleivis nemokamai galės į lėktuvo saloną įsinešti tik objektus, įtrauktus į normą viršijančio rankinio bagažo sąrašą.

Registruojantis į skrydį ir įsilaipinant keleiviams teks pateikti rankinį bagažą, kuprinę, vaiko lopšį ir vežimėlį svorio patikrinimui.
Rankinio bagažo gabenimo taisyklių pokyčių tema aktyviai diskutuota 2017 metais. Labiausiai už taisyklių atnaujinimą pasisakė pigių skrydžių bendrovė „Pobeda“. Šios oro linijos ne kartą yra įsivėlusios į ginčus teismuose su keleiviais dėl taikomų taisyklių lėktuvų keleiviams. Itin daug nesusipratimų kildavo dėl kuprinės dydžio, kuris niekur nebūdavo nurodomas.

2017 m. liepos mėn. pabaigoje Federacijos Taryba, nepaisydama kritikos lavinos, palaimino vyriausybės pateiktą ir Dūmos patvirtintą įstatymo projektą. Pakeitimų neišvengta ir koreguojant Oro erdvės kodeksą. Dabar skrydžių bendrovė privalo informuoti keleivį dėl įprastinio ir rankinio bagažo gabenimo taisyklių įsigyjant bilietą.

Rusijos transporto ministerija tuo pat metu pateikė normatyvinio akto projektą dėl rankinio bagažo normų. Pasiūlyta įtvirtinti minimalų 5 kilogramų rankinio bagažo svorį, o iš sąrašo daiktų, kuriuos buvo galima įsinešti į lėktuvo saloną nemokamai, buvo pašalinti viršutiniai rūbai, skėtis, nešiojamas kompiuteris, mobilusis telefonas, fotoaparatas ir vaizdo fiksavimo kamera.

Nuo gruodžio mėn. skrydžių bendrovė „Pobeda“ uždraudė keleiviams į lėktuvo saloną įsinešti daiktus, dydžiu neatitinkančius nemokamo rankinio bagažo matmenų (36x30x27 cm) ir objetus, kurių gabenimas draudžiamas pagal galiojančius įstatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)