Lietuvos oro uostų komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė DELFI Kelionėms pasakojo, kad pagal Vyriausybės nutarimą dėl labai svarbių asmenų aptarnavimo Lietuvos respublikoje, oro uoste pirmenybė teikiama aukšto rango valstybės pareigūnams.

Svarbiems asmenims komfortas – nemokamas

Kaip akcentavo A. Mažeikytė, prieš dešimtmetį, per krizę, į VIP terminalą nemokamai įleidžiamų asmenų skaičius buvo labai sumažintas. „Liko apie 10 pareigybių, kurias einantys asmenys gali nemokamai naudotis šia paslauga“, – pasakojo komunikacijos atstovė.

Čia išskirtinis dėmesys suteikiamas prezidentams (yra net specialiai prezidentei Daliai Grybauskaitei skirtas kambarys), Seimo pirmininkams ir jų pavaduotojams, ministrams, teisėjams, kariuomenės vadams, kardinolams ir kitiems svarbiems asmenims.

VIP terminalas

Lietuvos Respublikos pareigūnai ir asmenys, aptarnaujami kaip labai svarbūs asmenys:

1. Lietuvos Respublikos Prezidentas
2. Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkas ir jo pavaduotojai.
3. Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas.
4. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nariai.
5. Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo pirmininkas.
6. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas.
7. Kadenciją baigę Lietuvos Respublikos Prezidentai, Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo Pirmininkas.
7¹. Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjai.
8. Nurodytų 1-7¹ punktuose pareigūnų sutuoktiniai, vykstantys kartu.
9. Lietuvos kariuomenės vadas.
10. Lietuvos Katalikų Bažnyčios kardinolai, Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas ir kitų tradicinių Lietuvoje registruotų konfesijų aukščiausiojo rango dvasininkai.
11. Valstybės kontrolierius.
12. Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento direktorius.

Anot A. Mažeikytės, iki 2009 metų kone kiekvienas Seimo narys galėjo naudotis VIP terminalu oro uoste.

Išskirtinių paslaugų ir komforto sulaukia ir užsienio valstybių, tarptautinių organizacijų pareigūnai ir kiti asmenys, aptarnaujami kaip labai svarbūs asmenys.

VIP terminalas

Už pinigus įleidžiami visi norintys

Tokia privilegija Vilniaus oro uoste pasinaudoti gali ir kiti asmenys, tačiau už tai teks pakloti nemenką sumą pinigų. „Pirmam keleiviui reikia susimokėti 230 eurų, o visiems kitiems po 110 eurų. Tokia yra kainodara. Vienas žmogus moka didesnę kainą, o kiti – mažesnę“, – aiškino A. Mažeikytė.

Tad kaip čia papulti? Tereikia internetu Vilniaus oro uosto puslapyje užsisakyti paslaugą.

Patekusiems į VIP terminalą suteikiama bilietų ir bagažo registracija. Čia įrengta ir privati aviacijos saugumo patikra, muitinės ir pasienio kontrolės procedūros. Privatiems asmenims (už papildomą mokestį) suteikiamas išskirtinis transportas iki ir iš orlaivio.

Terminale įrengta patogi poilsio salė, čia galima numalšinti troškulį gėrimais, o alkį šaltais užkandžiais. Taip pat pateikiama naujausia spauda, galimybė naudotis palydovine televizija, kopijavimo, spausdinimo paslaugomis, darbo vieta su kompiuteriu, bevielio interneto ryšiu, privačiu pasitarimų kambariu.

Tokią VIP terminalo paslaugą reikia užsisakyti ne vėliau kaip 48 val. iki numatyto išskridimo ar atskridimo laiko.

Norintys maksimalaus patogumo iki orlaivio gali atvykti ir asmenine transporto priemone, tačiau ji turi būti registruota Lietuvos Respublikoje. Ši paslauga taip pat mokama.

Pirmas automobilis kainuotų 100 eurų, jei jų daugiau – likusieji po 23 eurus. Kiek brangiau kainuoja galimybė privažiuoti prie orlaivio mikroautobusu. Prie VIP terminalo įrengta ir mokama ilgalaikio automobilių stovėjimo aikštelė.

Štai toks yra Tarptautinis Vilniaus oro uostas – pilnas įdomybių ir privilegijuotų paslaugų, apie kurias turbūt nė negirdėjote.

VIP terminalas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)