Visi keliautojai, įsigiję kelionę iš šio kelionių organizstoriaus ir sudarę kelionės sutartį, automatiškai bus apdrausti kompleksiniu kelionių draudimu, kurio vertė yra maždaug 10 kartų didesnė nei jo kaina. Kitaip sakant, jei iki šiol vien tik medicininių kelionių išlaidų draudimas priklausomai nuo keliautojo amžiaus ir kelionės trukmės vidutiniškai kainuodavo apie 10-20 eurų, dabar į šią sumą įeis daug papildomų draudimo apsaugų, įskaitant kelionės atšaukimą dėl gamtos stichijų grėsmės, keliautojo ar jo šeimos nario ligos.

„Visuomet stengiamės pasiūlyti savo klientams pačią geriausią kelionių patirtį, tad kompleksinis kelionių draudimas suteiks dar daugiau garantijų. Jis leis ramiai mėgautis kelione ir nepatirti išlaidų dėl nenumatyto kelionės atšaukimo ar kitų rizikų, kurios nutinka keliaujant“, – pasakojo Gabrielė Štaraitė, egzotinių kelionių organizatoriaus „Travel Planet“ vadovė ir viena iš įkūrėjų.

Tarp papildomų draudimo apsaugų yra draudimas nuo nelaimingų atsitikimų, asmens civilinės atsakomybės draudimas, asmeninių keliautojo daiktų ir pinigų praradimas, kelionės nutraukimo anksčiau laiko, vėlavimo ir jau minėtos kelionės atšaukimo išlaidos.

Iki šiol revoliucijos, maištai, riaušės, streikai, radiacija, branduolinės atakos, žemės drebėjimai, ugnikalnių išsiveržimai ar kitos stichinės nelaimės būdavo draudimo sutarčių išimtys. Tai reiškia, kad keliautojai turėdavo prisiimti šias rizikas patys, mat kelionės paprastai planuojamos mažiausiai kelis mėnesius į priekį.

„Deja, bet paskutiniuoju metu vis dažniau girdime apie netikėtus potvynius ar kitas gamtos išdaigas. Prieš trejus metus vyko žemės drebėjimas Nepale, įkalinęs tūkstančius turistų. Šį rudenį kilo didelė rizika dėl ugnikalnio išsiveržimo Balio saloje, tad keletas mūsų klientų nusprendė keisti bilietų datą patirdami papildomų išlaidų. Kompleksinis kelionių draudimas padės sumažinti šias rizikas ir užtikrinti mūsų klientų saugumą“, – sakė G. Štaraitė.

Pasak G. Štaraitės, svarbus šio draudimo privalumas ir tas, kad apima civilinės atsakomybės riziką, mat retas, planuodamas atostogas, apie tai pagalvoja. Vis dėlto netyčinis autobuso lango sudaužymas gali gerokai apkartinti kelionės nuotaiką. Taip pat šis draudimas padengs nuostolius, patirtus dėl asmeninių daiktų ir pinigų praradimo ar sugadinimo.

Kompleksinis draudimas galios visiems asmenims iki 70 metų amžiaus imtinai, visos kelionės metu ir visame pasaulyje, išskyrus Afganistaną, Iraką, Iraną, Sudaną ir Kubą. Medicininių išlaidų suma lygi 150.000 eurų, bendra draudimo suma vieno įvykio atveju – 1 milijonas eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją