Praėjusį lapkritį internete anglų ir ispanų kalbomis Meksikoje pasirodė skelbimas, kuriame siūloma gauti „Geriausią pasaulyje darbą“. Tarp amerikiečių ypač populiaraus kurorto Kankuno turizmo departamentas, o tiksliau jų valdomas oficialus miesto tinklapis „Cancun.com“ ir jam priklausantys socialiniai tinklai ieško vaizdo medžiagos kūrėjų, darbuotojų gebančių stilingai ir profesionaliai kurti filmukus.

Tai, ką pažadėjo darbo skelbimo autoriai susuko galvas milijonams žmonių. Per dieną Pietų Amerikos žiniasklaida, o vėliau ir JAV bei Europos žurnalistai skelbimą pavadino „nerealiu“, „kosminiu“, „geriausiu pasaulyje“ ir kitais skambiais epitetais.

„Iš pradžių nugalėtojas gaus pusės metų sutartį ir mėnesinį 10 tūkstančių eurų atlyginimą. Kurį mūsų atvejų dalintumėmės į dvi dalis ir kiekvienas gautume po 5 tūkstančius. Tačiau pinigai tik maža dalis viso to, dėl ko verta pasivaržyti“, - sako šiuo metu Barselonoje gyvenantis ir tarptautinei barmenų mokyklai reklaminius filmukus kuriantis Paulius Neverbickas, garsaus Lietuvoje fotografo Renato Neverbicko ir rašytojos Linos Ever sūnus.


Paulius sako, kad pagrindinis laimėjimas būtų darbo sąlygos, apie kokias svajoja viso pasaulio žmonės. „Tą darbą gavęs žmogus ar komanda bus apgyvendinti liukso klasės VIP apartamentuose, taip pat kartais jiems teks apsistoti prabangiausiuose KanKuno viešbučiuose, kuriuose įsikuria garsiausi Holivudo aktoriai, kitos Amerikos žvaigždės. Be to, apmokamas visas pragyvenimas Kankune. Transporto išlaidos, maistas, gėrimai ir kiti panašūs dalykai. Viską gautume nemokamai“, - pasakoja Paulius.

Paulius Neverbickas

Jo kūrybinis kolega, dėl darbo kartu kovojantis kitas lietuvis – šiuo metu Dominikos Respublikoje Karibuose gyvenantis Danas Macijauskas sako, kad svajonių darbą gavęs žmogus, tuos pusę metų, kol dirbs – visą laiką turės pramogauti. „Tų pareigų esmė – išbandyti viską, kas faina Kankune, kasdien pramogauti: plaukioti su rykliais, skraidyti lėktuvais, parašiutais, šokinėti per bangas, nardyti, dalyvauti vakarėliuose, stebėti įspūdingus saulėlydžius ir svarbiausia – visą tai nufilmuoti”, - darbo skelbimu vis dar negali atsižavėti Danas.

Jeigu lietuviai laimės ypatingą darbo vietą – būtent jie ims kurti “Cancun.com” tinklapio vaizdo turinį, jie turės rūpintis šio kurorto įvaizdžiu internete.

Nuo pat skelbimo pasirodymo dienos ne vieną projektą kartu darę, daug keliaujantys vaikinai – Paulius ir Danas sau pažadėjo šios galimybės lengvai nepaleisti ir kovoti iki galo. Kad dalyvautų konkurse jie sukūrė pavyzdinį filmuką apie egzotišką banglentininkų paplūdimį Dominikoje, kur kurį laiką gyvena Danas. „Parodėme, ką mes galime, kokių vaizdų prifilmuoti mokame ir tai meksikiečiams paliko įspūdį“, - sako Paulius.

Danas Macijauskas

Iš 6 tūkstančių pirminę atranką praėjusių žmonių iš viso pasaulio, lietuviai pateko į geriausių penkiasdešimtuką. Jie pateko į finalą! 


Šiuo metu internete paskelbtas balsavimas, kur dėl „Geriausio pasaulio darbo“ kovojantys finalininkai savo sėkmę atidavė draugams, palaikymo komandoms ir savo tautiečiams. „Mes esame iš mažos Lietuvos. Daug kam gali atrodyti, kad tai nėra labai gerai, bet mes manome atvirkščiai – kai mūsų tiek nedaug, tik trys milijonai – mums labai lengva susivienyti vardan vieno tikslo. Tikimės, kad lietuviai visame pasaulyje nepatingės paspausti vieną vienintelį mygtuką „VOTE“ vardan mūsų. Jau dabar patenkame į geriausių penkioliktuką, bet reikia kilti toliau“, - sako konkurse dalyvaujantys vaikinai. Ir neabejoja savo pranašumu prieš amerikiečius, anglus, argentiniečius ir kitų didelių šalių atstovus.

Balsuoti už lietuvius galite paspaudę šią nuorodą: https://ceo.cancun.com/profile/danas-macijauskas

Pauliui ir Danui svarbiausia būti tarp 10-ies daugiausiai balsų surinkusių dalyvių, tokiu atveju Kankuno turizmo departamentas juos pakvies atvykti į Meksikoje vyksiantį superfinalą, kuriame varžysis visas dešimtukas – kiekviena komanda parodys meksikiečiams organizatoriams kaip moka dirbti. „Tikime savo jėgomis ir jaučiame, kad iš visų dabar likusių dalyvių esame stipriausi kūrybine ir profesionalumo prasme. Daugelis kitų kandidatų – jauni, nepatyrę, internetui savo dienoraščius filmuojantys blogeriai. Kurti reklaminius filmukus jiems gali būti sunkiau nei mums, tad turime pranašumą“, - įsitikinęs Paulius.

Norėdami paskatinti balsuotojus, daug egzotiškų pasaulio šalių kartu apkeliavę draugai Paulius ir Danas sumontavo dar vieną filmuką apie save pačius, kuriame pasakoja, kiek ir ko yra darę, kuo domisi ir kodėl būtent jie verti nugalėti. „Tai kreipimasis į viso pasaulio žmones“, - sako jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)