Kelionių organizatorius „Kidy Tour“ nusprendė palyginti, ko galima tikėtis Naujuosius nusprendus pasitikti Lietuvoje, o ko – tautiečių pamėgtame Egipte.

Užimtumas ir kainos

Atostogų kainomis gyventojai Lietuvoje skundžiasi pakankamai dažnai, nors šaltuoju metų laiku kainos šiek tiek mažėja, lyginant su kainomis vasarą. Tiesa, didžiosioms metų šventėms, ypač Naujiesiems metams, kai kur kainos ne tik pasiekia, bet ir perkopia vasaros lygį, nors yra ir viešbučių, kurie ištisus metus taiko vienodas kainodaras. Taigi, palyginkime poilsio kainas, nusprendus šeimai – dviems suaugusiems su keturmečiu vaiku – atostogauti savaitę, pradedant nuo Naujųjų metų išvakarių.

Poilsis penkių žvaigždučių viešbutyje Egipto kurorte savaitę vienam asmeniui su „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipu ir visomis kelionės išlaidomis, viešbučio pramogomis kainuoja maždaug 586 eurus, taigi, visiems šeimos nariams tokia kelionė dabar kainuotų apie 1758 eurus. Vietų dar yra, tad šiuo metu svarstantys Naujuosius metus sutikti šiltai, gali rinktis iš daugybės variantų.

Tuo metu Lietuvoje vietos viešbučiuose tenka gerokai paieškoti, nes dažnas atsakymas skambinant teirautis dėl rezervacijos – „Naujiesiems metams vietų nebėra“. Pigiausias variantas penkių žvaigždučių viešbutyje Palangoje, kurį pavyksta rasti šiuo metu, yra už 1860 eurų šeimai, taigi, 620 eurų žmogui.

Tiesa, kituose penkių žvaigždučių viešbučiuose, kuriuose šiuo metu vietų jau nebėra, anksčiau buvo galima rasti ir patrauklesnių kainų pasiūlymų Naujiesiems, pigesnių variantų galima gauti ir renkantis mažiau ar visai žvaigždučių neturinčius viešbučius. Kituose Lietuvos kurortuose, pavyzdžiui, Birštone ar Druskininkuose, užimtumo ir kainų lygis yra panašus kaip ir Palangoje.

Paslaugos ir pramogos

Atostogaujant bet kuriuo metų laiku aktualus klausimas yra galimos pramogos ir užsiėmimai. Būtent per Naujuosius metus papildomi lūkesčiai pirmiausia susieti su šventinio vakaro eiga išlydint senuosius ir pasitinkant Naujuosius metus.

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad į poilsio kainas Lietuvos viešbučiuose dažniausiai būna įskaičiuotas tik apgyvendinimas ir pusryčiai. Taigi, poilsiautojams papildomai patiems reikia rūpintis, kur valgyti pietus ir vakarienę, jau nekalbant apie Naujųjų metų programą. Dalis Lietuvos viešbučių, kuriuose vietų Naujiesiems metams jau nebėra, nėra paruošę ir jokios programos ar pramogų savo lankytojams šiai progai, tuo tarpu kiti už papildomą kainą yra suplanavę specialias šventines vakarienes ar kulinarinius šou su gyva muzika, fejerverkais.

Tuo metu kelionės į Egiptą kainą sudaro kur kas daugiau paslaugų – ne tik apgyvendinimas, bet ir skrydžiai, pasitikimas oro uoste, pervežimai, maitinimo tipas „viskas įskaičiuota“ su didžiuliu patiekalų pasirinkimu, vietinės gamybos ar importuotais gėrimais. Vykstant į Egipto viešbučius Naujiesiems metams, į kelionės paketą dažnu atveju įeina ir specialios šventinės programos su vaišėmis, muzikiniais ir meniniais pasirodymais. Taigi, paslaugos ir pramogos jau apgalvotos ir parūpintos iš anksto.

Klimatas

Taigi, šeimai savaitės poilsis naujųjų metų proga Lietuvoje ir Egipte šiuo metu kainuoja panašiai, tačiau reikšmingai skiriasi tai, kokios paslaugos į tą kainą įskaičiuotos. Be to, svarbu įvertinti ir kitus reikšmingus dalykus, pavyzdžiui, klimatą, oro temperatūrą ir jų teikiamus privalumus.

Be abejonės, Egipto ir Lietuvos klimatas kardinaliai skiriasi. Nors Egipte išskiriami du metų laikai – vasara ir žiema – čia ištisus metus oras palankus degintis saulėje, maudytis jūroje ar lauko baseine.

Gruodžio mėnesį Egipte prasideda vadinamoji žiema, kuri yra net tinkamesnis laikas nei vasara prie didžiulių karščių nepripratusiems žmonėms. Metų pabaigoje ir oro, ir vandens temperatūra Egipte siekia apie 21 laipsnį pagal Celsijų.

Be to, šioje šalyje net 99 proc. dienų per metus yra saulėtos ir giedros. Taigi, pagrindine pramoga atvykus į Egiptą net ir žiemą išlieka mėgavimasis saule, o gražia simboline tradicija Naujųjų metų rytą tampa išsimaudyti jūroje ar įšokti į baseiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)