Rudens sezonu lietuviai keliaudami dažniausiai stengiasi pabėgti nuo darganos ir vėsių bei lietingų orų, todėl dažniausios kelionių kryptys šiuo metų laiku yra į šilto klimato šalis, rašoma pranešime spaudai.

„Kaip matome iš kelionių draudimo sutarčių statistikos, rudenį lietuviai daugiausiai keliauja į pamėgtus kurortus Turkijoje, Egipte, Izraelyje, Graikijoje. Gyventojai dažnai sąmoningai renkasi vykti atostogauti rudenį norėdami kompensuoti saulės ir šilumos trūkumą šiuo metų laiku mūsų šalyje. Be to, atostogaujant rudenį neretai siekiama ir sutaupyti, kadangi ne sezono metu tiek pačios kelionės, tiek viešbučiai bei įvairios paslaugos daugeliu atvejų kainuoja pigau“, – sako „ERGO Insurance“ asmens draudimo skyriaus vadovas Darius Bivainis.

Vis tik, anot D. Bivainio, keliaudami įvairių nemalonumų lietuviai neišvengia ir rudenį, o dažniausiai jų patiriama būtent minėtose turistų iš Lietuvos pamėgtose valstybėse. Čia lietuviai dažnai apsinuodija maistu, patiria odos nudegimus ar saulės smūgį degindamiesi, taip pat suserga peršalimo ligomis ir nukenčia nuo ilgapirščių.

Anot D. Bivainio, keliaujant ar ilsintis užsienyje patiriamų žalų dydžiai kartais būna išties dideli. Štai, pavyzdžiui, vasarą Izraelyje širdies smūgį patyrusiam lietuviui išmokėta 35 tūkst. eurų išmoka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)