Namas su vaiduokliais, Jorkas, Anglija

Šie iš pirmo žvilgsnio jaukūs apartamentai svetainėje „Airbnb“ vadinami „namu su vaiduokliais“ arba „beprotybės kamera“. Tiesa, bet kuris namas, turintis 600 metų istoriją, gali pretenduoti į pora svečių iš praeities. Šie apartamentai yra įrengti gotikiniu stiliumi, sienos apkaltos medinėmis lentelėmis. Erdvaus miegamojo viduryje stovi milžiniška lova su baldakimu. Miegamojo kaimynystėje (visiškai netikėtai) įrengtas vonios kambarys. Interjerą puošia gausybė detalių: čia galite išvysti ir šikšnosparnio iškamšą, ir vaiduoklių jutiklį, ir antikvarinius antrankius, pakabintus ant lovos. Kitaip tariant, yra ką veikti.

Lėlių kambarys, San Sebastianas, Kvebekas, Kanada

Kvebekas savo peizažais ir klimatu pats savaime yra šiek tiek niūrus. Tačiau pajusti visapusišką siaubą padės „lėlių kambarys“, esantis Sen Sebastiano gyvenvietėje. Kaip teigia savininkė, šis namas buvo pastatytas amžiaus pradžioje „keistam gydytojui“ Godro. Nuo to karto „virtinė liūdnų aplinkybių“ tik sustiprindavo niūrią namo reputaciją.

Parks – Bowman vila, Naujasis Orleanas, Florida, JAV

Teigiama, kad Parks Bowman vila yra viena garsiausių Naujojo Orleano vietų, kuriose vaidenasi. Žinoma, namo savininkai (rašytoja ir scenaristė Adrienne Parks – Bowman ir jos vyras Billas Bowmanas) negali garantuoti, kad vaiduokliai pasirodys. Tačiau kai kuriems svečiams, nakvojusiems miegamajame su vaiduokliais, pavyksta pamatyti geltona suknele vilkinčią jauną merginą, kuri šiuose namuose lankosi dar nuo XIX amžiaus pabaigos.

Miegamasis su vaiduokliais, Didysis Danmau (Great Dunmow), Didžioji Britanija

Šis pastatas negali pasigirti turtinga istorija, bet gali didžiuotis dabartiniu šeimininku – rašytoju, vardu Džonas. 1990 metais Džonas įsigijo niekuo neišsiskiriantį namą ir pavertė jį pasaka suaugusiems. Visi šio namo kambariai su meile įrengti skirtingų šalių ir skirtingų epochų stiliais. Už masyvių ąžuolinių durų jūsų laukia Viktorijos laikų svetainė. Valgomasis įrengtas pagal Škotijos pilių pavyzdį, o virtuvėje tvyro 1950-ųjų Naujojo Orleano dvasia. Ši vila, esanti Didžiajame Danmau, į mūsų sąrašą pateko dėl vieno kambario – septynerių metų berniuko Edvardiano miegamojo, kuriame, kaip skelbia „Airbnb“ anotacija, atkurtos visos „košmariškos“ detalės. Kas nutiko berniukui, iki šiol nežinoma, bet, sprendžiant iš interjero, veikiausiai nieko gera.

Viduramžių bokštas Toskanoje, Italija

Širdį stingdančių detalių apie šį Viduramžių bokštą Toskanoje nėra žinoma. Tačiau per devynis amžius, kuriuos atlaikė šis bokštas, statytas 1200 metais, jam veikiausiai teko pamatyti ir šilto, ir šalto. Dabar šis bokštas yra atrestauruotas, jame įvestas karštas vanduo ir dujos. Beliko sulaukti nuomininkų. Nepaisant restauracijos, bokštui pavyko išsaugoti savo unikalią atmosferą. Remontui buvo naudojamos originalios medžiagos, išsaugotos terakotinių plytų detalės ir palubių balkiai. Atsiliepimuose apie šį bokštą svetainėje „Airbnb“ apie vaiduoklius nerašoma – vietoj to minimas nuostabus vaizdas į Val d`Orčos slėnio kalvas. Tačiau, galbūt, būtent jums vingiuotoje laiptinėje pavyks susidurti su praėjusių laikmečių svečiais.

„Goose Rocks“ švyturys, Meinas, JAV

Nakvynė švyturyje „Goose Rocks“, kurį iš visų pusių supa vandenynas, jau savaime yra pramoga tik stiprių nervų žmonėms. Čia visiškoje vienatvėje galima žvalgytis į vandenyno tolius, stebėti paukščius ar plaukioti valtimi. Nepaisant to, kad šis švyturys nuomojamas per „Airbnb“, jis ir toliau atlieka savo navigacines funkcijas. Kai tik dėl rūko ar lietaus matomumas vandenyne sumažėja iki vienos mylios, švyturyje įsijungia laivams skirtas garsinis signalas, kurį atjungti – ne turistų jėgoms. Tačiau jie gali pasinaudoti švyturyje esančiais ausų kištukais.

Dvaro šeimininko kambariai, Sent Polas, Minesota, JAV

Dar viena šiurpoka vieta – JAV Sent Polo mieste esantis dvaras. 1883 metais statytas namas neseniai buvo atrestauruotas, tačiau dvaro šeimininkai pasistengė užpildyti interjerą keistais ir antikvariniais daiktais, kad būtų išsaugota XIX amžiaus dvasia. Medžioti vaiduoklius šiame dvare jums padės draugiškas ir mielas šeimininkų dobermanas, vardu Scorchas.

Lauros kotedžas, Savana, Džordžija, JAV

Lauros svečių namai, statyti 1799 metais istoriniame Savanos miestelio centre Džordžijos valstijoje, yra įsikūrę nedideliame miesto miškelyje. Šis kotedžas, virtęs vietos įžymybe, pagarsėjo 2010 metais, kai pasirodė Roberto Redfordo istorinė drama „The Conspirator“ („Sąmokslininkė“), kuri buvo filmuojama būtent šiame name.

Viktorijos laikų gotikinė pilaitė, Elikot Sitis, Merilandas, JAV

Dar vienas senovinis statinys, kurį mėgsta televizijos – tai Viktorijos laikų gotikinė vila. Joje reguliariai filmuojamos reklamos, televizijos šou ir kuriami dokumentiniai filmai. Tai suprantama, nes namas su 160 metų istorija turi, viena vertus, visus šiuolaikinius patogumus, o kita vertus, yra kupinas antikvarinių daiktų. Vilą supa beveik 3 ha teritorijos, kurioje įrengta vaikų žaidimų aikštelė ir baseinas.

Seniausias Antverpeno namas, Antverpenas, Belgija

Amerikos namai, statyti XVIII – XIX amžiuje, atrodo tarsi jaunuoliai, palyginus su „senutės Europos“ statiniais. Norite tuo įsitikinti? Sveiki atvykę į vienus seniausių Antverpeno namų. Pastatas, kuriam būdingas medinis Viduramžių fasadas, buvo pastatytas 1480 metais, o jo rūsys dar seniau – XIV amžiuje. Nepaisant to, kad šis namas yra įtrauktas į Belgijos saugomų objektų sąrašą, jame be jokių problemų galima apsistoti ir pasimėgauti Viduramžių dvasia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)