Pagal turimus duomenis, „STUDENT DESTINATIONS B.V.“, neturėdama Turizmo departamento patvirtinimo teikti kelionių organizatoriaus paslaugas Lietuvoje, tiesiogiai universitetuose siūlo ir parduoda jaunimui ir studentams kelių dienų keliones autobusu iš Lietuvos.

„STUDENT DESTINATIONS B.V.“ nebendradarbiauja su Turizmo departamentu ir ignoruoja nurodymus nevykdyti kelionių organizavimo veiklos Lietuvoje, teigiama pranešime spaudai.

Turizmo departamentas atkreipia dėmesį, jog renkantis kelionių pardavimo agentą ir kelionių organizatorių reikia būti itin atidiems ir nerekomenduoja jaunimui ir studentams vykti į „STUDENT DESTINATIONS B.V.“ siūlomas organizuotas turistines keliones.

Atkreipiame dėmesį, jog turistas, įsigijęs kelionės paketą iš nelegalizuoto Lietuvoje užsienio kelionių organizatoriaus, pats prisiima riziką dėl galimos žalos atlyginimo. Tokiu atveju turisto teisės ginamos tos šalies, kurioje šis užsienio kelionių organizatorius yra registruotas, teisės aktų nuostatomis. Turistas, prieš pirkdamas tokią kelionę turi pats iš anksto išsiaiškinti, kur ir kaip jam reiktų ginti savo teises.

Kilus klausimams ar abejonėmis rekomenduojame konsultuotis su Turizmo departamento specialistais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)