„Šį maršrutą aptarnaus tik modernūs, žemagrindžiai autobusai, vairuojami paslaugių mūsų įmonės vairuotojų. Skiriame ypač didelį dėmesį keleivių patogumui, todėl tikimės, kad dažniau Kauno oro uosto kryptimi vyksiantys autobusai prisidės prie didesnio kelionės komforto užtikrinimo. Juk liepą ir rugpjūtį Kaunas taps visos šalies skrydžių sostine“, - teigė UAB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Rugpjūčio 18 d. užbaigus kilimo ir tūpimo tako rekonstrukciją Vilniaus oro uoste, 29–ojo maršruto autobusai jau važiuos pagal įprastą vasaros eismo tvarkaraštį, o 29E maršrutas bus panaikintas.

Vienkartinis kelionės tiek 29, tiek 29E maršrutu bilietas, parduodamas autobuse, kainuoja 0,80 Eur. Naudojantieji elektroninių bilietų „Kauno kortelę“ už vieną kelionę iš arba į oro uostą mokės 0,58 Eur.

Lietuvos oro uostų vykdomasis direktorius Donatas Voveris pasidžiaugė sprendimu didinti Kauno oro uosto link vežančių viešojo transporto miesto autobusų skaičių ir teigė, kad tako rekonstrukcijos metu keleiviai, nenorintys ar negalintys į oro uostą vykti automobiliu, turės kitų susisiekimo alternatyvų.

„Keleiviams draugiškos naujovės susisiekimą su miesto centru ir geležinkelio bei autobusų stotimis padarys dar paprastesniu ir patogesniu. Be to, svarbu pabrėžti, kad norintieji Kauno oro uostą pasiekti tiesiogiai iš Vilniaus arba Klaipėdos taip pat tai galės padaryti jiems patogiausiu metu. Autobusų kompanijos dar pavasarį paskelbė apie tai, kad užtikrins reguliarų susisiekimą su Kauno oro uostu“, ─ džiaugėsi D. Voveris.

Atsižvelgdama į skrydžių tvarkaraštį, reguliariai keleivius iš Klaipėdos ir Vilniaus į Kauno oro uostą vežios bendrovė „Ollex“. Tuo tarpu transporto bendrovė „Toks“ maršrutu Vilniaus autobusų stotis-Kauno oro uostas vyks devynis kartus per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)