Šį šeštadienį, balandžio 1 d., kartu su archeologais G. Vėliumi ir R. Vengaliu bus tyrinėjami statūs Neries šlaitai saugomoje teritorijoje, kuri, specialistų akimis, turi didelį potencialą slėpti dar neatrastą kultūros paveldo objektą – ne vieną šimtmetį skaičiuojantį piliakalnį.

Visiems atviras ir nemokamas žygis 10 val. prasidės prie Panerių dvaro (Paneriai, Vievio sen., Elektrėnų sav.), kur žygyje dalyvaujantys archeologai papasakos apie piliakalnius, jų istoriją, gynybinius piliakalnių įtvirtinimus ir jų atpažinimo kraštovaizdyje būdus.

Žygio dalyviai sužinos, kas yra gynybinis pylimas, o kas – papilys. Kaip atrodo tipinis piliakalnis ir kaip atskirti daug šimtmečių nenaudotą gynybinį griovį mišku apaugusioje vietoje.

Vėliau bus kopiama į šalia stūksančius šlaitus, kur išžvalgysime kelių kilometrų ilgio šlaitų ruožą, besidriekiantį palei Nerį. Numatoma nužygiuoti apie 10 kilometrų, o jei norėsis, paieškas bus galima tęsti ir platesniu spinduliu. Preliminari žygio trukmė – apie 4 val.

Neries regioninio parko direkcija kviečia žygiui nepamiršti patogios avalynės, oro sąlygas atitinkančios aprangos bei priešpiečių sau ir savo draugui.

Daugiau informacijos ir registracija į žygį – parko el. svetainėje www.neriesparkas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją