Europa nusėta žavių pilių, kurių nemaža dalis paversta viešbučiais. „The Independent“ pateikia kelis dėmesio vertus variantus, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį ištroškusiems poilsio atokiau nuo viso pasaulio.

Castello di Verona, Italija

Nors šis nuostabus Toskanos perlas mena XI a., vis dėlto Renesanso epocha alsuojančioje pilyje netrūksta ir XXI a. prabangos. SPA centre naudojamas natūralių karštųjų versmių vanduo, svečiams siūloma mėgautis atviru baseinu, iš kurio atsiveria nepakartojamas vaizdas į Montalčiną. Viešbučio kambariuose – akmeninės sienos, plačios arkos ir didingą pilies istoriją primenančios lubos.

Dvivietis kambarys su pusryčiais – nuo 333 eurų.

Chateau de la Treyne, Prancūzija

Tai pilis ant skardžio, iš kurios atsiveria vaizdas į Dordonės upę ir už kurios driekiasi puikus prancūziškas sodas, parkas ir rožynas. Jei tik oras palankus, svečiams siūloma laiką leisti terasoje, kur būdami mėgausitės neįtikėtino grožio vaizdais. Be to, pilyje įsikūręs „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas restoranas. Pilyje įkurdinto viešbučio kambariai alsuoja galų dvasia, žavi sodriomis spalvomis ir įspūdingais ornamentais.

Kambario kaina – nuo 200 eurų.

Ši ant Nemuno kranto stūksanti XVIII a. pilis kadaise buvo svarbus gynybinis objektas. Mūsų dienomis pilis neteko savo strateginio reikšmingumo, tačiau vis dar žavi čia tvykstančiuosius didybe ir grožiu. Nuo 2014 m. galima apsistoti pilyje įkurdintame viešbutyje, kurio kambariai alsuoja autentiškumu, sienos puoštos gobelenais. Dar šios pilies svečiai neabejotinai liks pakerėti senoviniais čia esančiais baldais.

Dvivietis kambarys su pusryčiais – nuo 70 eurų.

Chateau d’Ouchy, Šveicarija

Iš neogotikinio stiliaus pilies Lozanoje atsiveria vaizdai į kalnus ir ežerą. Pilies viduje – elegantiškas prabangos dvelksmas, rusvų, kreminių ir gelsvų atspalvių paletė, ištaigingos lovos ir nepakartojamo žavumo vonios kambariai. Galima rinktis nakvynę kambaryje, iš kurio atsiveria vaizdai į Ženevos ežerą, ar apsistoti bokšto pastate esančiuose kambariuose, iš kurių mėgausitės ne tik nepakartojamo žavumo vaizdais, bet ir originaliu pilies dekoru.

Dvigubas kambarys – nuo 218 eurų.

Kokkedal, Danija

Lankantis čia mintys turbūt dažnam sukasi ne apie Hamletą, o apie Getsbį. Šią prašmatnią XVIII a. pilį nuo jūros skiria tik golfo laukas. Dalis iš 62 čia veikiančio viešbučio kambarių įkurdinta pačioje pilyje, o kiti – atskirame pastate, kuriuos sujungia požeminis tunelis. Ši vieta neabejotinai alsuoja skandinaviška prabanga, žavi moderniomis baltos spalvos sienomis ir tobulomis parketu išklotomis grindimis.

Dvivietis kambarys su pusryčiais – nuo 188 eurų.

Castell Son Claret, Maljorkos sala

Vertinant pilių amžių ši galėtų būti pelnytai vadinama kūdikiu. XIX a. pilis šalia UNESCO saugomo Calvia kalnų regiono 2013 m. paversta viešbučiu su 38 septyniuose pastatuose įkurdintais kambariais. Bendra viešbučio teritorija siekia net 130 hektarų, ore – jazminų, rožių ir bergamočių aromatai. Kažin ar egzistuoja kokia priežastis, dėl kurios vertėtų išvykti iš šios pilies teritorijos, kurioje svečius kviečia apsilankyti vienintelis Balearų salose dvi „Michelin“ žvaigždutes pelnęs restoranas.

Dvivietis kambarys su pusryčiais – nuo 295 eurų.

Castell de Celra, Ispanija

Kažin ar pavyktų rasti ką labiau alsuojančio istorija nei ši pilis, skaičiuojanti per tūkstantį metų ir kadaise tapusi namais Barselonos vyskupui. Mūsų dienomis ši vieta virtusi itin ištaiginga vieta apsistoti, talpinančia 14 svečių septyniuose apartamentuose. Čia yra ir didelis baseinas, lauko terasa, iš kurios atsiveria vaizdas į senovinius ūkius, ir asketišku valgomuoju, kuriame patogiai gali susėsti 20 asmenų.

Nakvynės kaina 14 asmenų – nuo 770 eurų (minimali viešnagės trukmė – septynios naktys).

Chateau Herálec Boutique Hotel & Club Resort, Čekija

Nors „Heralec“ mena XIII a., vis tik išlikęs pastatas labiau primena neogotikinę pasaką. Šioje pilyje veikia penkių žvaigždučių 20 kambarių viešbutis. Pilį supa angliško stiliaus sodai ir parko tipo teritorija. Automobiliu šią pilį be didesnių sunkumų pasieksite iš Vienos, Prahos ar Brno. Vis tik jei toks variantas jums atrodo nepakankamai patrauklus, galite pasinaudoti šalia pilies esančia sraigtasparnių nusileidimo ir pakilimo aikštele.

Dvivietis kambarys su pusryčiais – nuo 145 eurų.

Hotel le Chateau Fort du Sedan, Prancūzija

XV a. tvirtovė Ardėnuose užima 35 tūkst. kvadratinių metrų plotą ir įvardijama kaip didžiausia tvirtovė Šiaurės Europoje. Taigi galima numanyti, kad 54 kambarių keturių žvaigždučių viešbučiui (pilyje dar įsikūręs muziejus ir vietinis turistų centras) erdvės tikrai netrūksta. Kai kuriuose šio viešbučio kambariuose išsaugotos autentiškos plytų sienos, o štai kiti viešbučio kambariai atrodo kur kas moderniau.

Dvivietis kambarys – nuo 89 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)