„Ūsuota sniego galva“, „Lietuvaitė“, „Jausmai“ – darbai pelnę Kinijoje įvairių spalvų medalius ir įrodę, kad presuotas sniegas ir ledas taip pat „tirpte tirpsta“ menininko rankose. Jis nepraleis ir vasario 24-26 dienomis Pakruojo dvare vyksiančio ledo skulptūrų ir šviesų festivalio, kur bandys sukurti eilinį sykį kažką netikėto ir išskirtinio, rašoma pranešime spaudai.

Ledas – šalta, kieta, tačiau kartu ir trapi medžiaga. Ji neriboja fantazijos ir iš jos galima išdrožti įvairaus dydžio ir sudėtingumo kūrinius. Menininkas Martynas Gaubas, dalyvavęs tarptautiniuose festivaliuose Europoje ir Azijoje pripažino, kad ledas visur vienodas, nesvarbu, tai būtų Kinija ar Lietuva, skirtumas tik tas – ledas gamintas specialiai ar paimtas iš upės. Pasak M. Gaubo, su ledu dirbti lengviau nei su akmeniu, jis lengvai pasiduoda formavimui, tačiau dėl skaidrumo yra sunkiau pamatyti visas detales, galutinį rezultatą.

Paklaustas apie lūkesčius ir galimybę prisidėti prie pirmojo Lietuvoje ledo skulptūrų festivalio, skulptorius atskleidė, kad džiaugiasi sugrįžimu į savą kraštą, proga jame kurti bei realizuoti save. Jo gimtinė – netoli nuo Pakruojo esantis Radviliškis, tad Pakruojo dvaras – ne sykį lankyta ir jau gerai pažįstama vieta. Festivalis, naujos pažintys, nauji kūrybiniai iššūkiai – tai, kas skatina grįžti ir prisidėti, – prisipažįsta Martynas Gaubas.

Tris dienas 10 ledo drožėjų komandų po 2 žmones kurs ir gyvens Pakruojo dvare, kur iš įvairaus dydžio ledo luitų bandys sukurti šviesomis žaižaruojančią „pasaką“. Dalyviams bus duota po 9 ledo blokus: po vieną bloką abiems individualiam parodomajam drožimui ir po 7 blokus komandinėms varžyboms, taip pat visa reikalinga pagalbinė technika ir įranga. Ledo drožėjai individualiai vienam blokui paversti meno kūriniu turės 4 valandas, komandininiui drožimui – 10 valandų ir visa tai lankytojai galės stebėti gyvai. Labai svarbu, kad visos drožiamos skulptūros atitiktų festivalio temą ir eskizą, skulptūrų nebus negalima dažyti, aplipdyti sniegu, ar naudoti kitas medžiagas.

Susipažinti su ledo skuptūrų gaminimo subtilybėmis, pasigrožėti meno kūriniais pasakų motyvais iš ledo, pasimėgauti šalčiu ir jo teikiamais malonumais bus galima jau vasario 24-26 dienomis didžiausiame Lietuvoje Pakruojo dvare festivalyje „Pasaka“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)