Kovas: „WOW: Women of the World“ festivalis Londone, Southbank Centre

Kiekviena moteris turėtų savo darbo kalendoriuje pasižymėti kovo 7-12 dienas, nes būtent tomis dienomis vyks festivalis „WOW:Women of the World“. Jeigu feminizmo pradininkė, prancūzė Simone de Beauvoir, būtų gyva, ji tikrai didžiuotųsi šių laikų moterimis, kurios nebijo kovoti už savo teises. Būtent šio festivalio metu moterys dalinsis savo gyvenimiškomis patirtimis, vyks debatai ir diskusijos. Verta sudalyvauti kiekvienai moteriai.

Balandis: Karališkų laivų regata Grinvičo rajone, Londone

Tie, kas bent kartą lankėsi Grinvičo rajone, žino, jog jame yra 920 tonų sveriantis burlaivis „Cutty Sark“, kuris buvo pastatytas dar 1869 metais, o jo paskirtis buvo gabenti arbatą. Šiam laivui – kliperiui (greitajam burlaiviui), kuris stovi netoli Grinvičo centro, balandžio mėnesį draugiją palaikys daugybė laivų iš viso pasaulio: net 30 didelių laivų per šių metų Šv. Velykas atplauks į Grinvičo rajoną, esantį Pietryčių Londone. Laivų paradas kels savo bures 13-16 d., tad visi, norintys pamatyti įdomų reginį, kviečiami užsukti į Grinvičą. Pažadame, čia bus įdomu ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Be to, nepamirškite užsukti ir į Nacionalinį jūreivystės muziejų, kuris yra įsikūręs tame pačiame Grinvičo rajone.

Gegužė: „A Cappella“ festivalis Ispanijoje, Gironoje

Gegužės 13 – 21 dienomis vykstantis „A Cappella“ festivalis į Ispanijos miestą Gironą pakvies tuos, kurie trokšta išgirsti chorinį dainavimą be jokių muzikos instrumentų pritarimo. Taip pat galėsite užsukti į gėlų festivalį, vyksiantį tuo pačiu metu, tame pačiame mieste. Jei dar nežinote, ką veikti paskutinį pavasario mėnesį, susiplanuokite savo kelionę į Ispanją, Gironą – veiklos gegužę ten tikrai netruks!

Birželis: „Glastonbury“ muzikos festivalis

„Glastonbury“ muzikos festivalis yra vienas iš didžiausių ir populiariausių muzikos festivalių Europoje, vykstantis kiekvienais metais Pietvakarių Anglijoje, Somerseto grafystėje. Net 23 kv. kilometrų plote, aplink Worthy fermą, vykstančiame festivalyje galima išgirsti ne tik pačius garsiausius Europos ir pasaulio muzikos atlikėjus, bet ir rasti teatrą, cirką ar net kabareto šokėjus ir komedijos trupes. Ir visa tai vienoje erdvėje – po atviru dangumi. Sakoma, kad kiekvienas žmogus turėtų bent kartą gyvenime pajusti tą didelio lauko muzikos festivalio dvasią ir energiją.

Liepa: Pasaulio kūno piešimo festivalis (World Body painting festival) Austrijoje

Ieškote, kur praleisti kelias vasaros dienas? Nebūkite nuobodus: jei dauguma žmonių vasarą pasirenka keliauti prie jūros, būkite kitokie ir keliaukite link ežerų krašto – į Austriją. Būtent čia šiais metais vyks pasaulio kūno piešimo festivalis (World Bodypaiting festival). Daugiau informacijos apie šį festivalį galite rasti svetainėje www.bodypainting-festival.com.

Rugpjūtis: Robbie Williamso koncertas Lietuvoje

Šiais metais vienas populiariausių pasaulio atlikėjų, britas Robbie Williams, planuoja aplankyti 18 šalių, kuriose surengs net 29 koncertus. „The Heavy Entertainment Show Stadium Tour“ prasidės birželio 2 d. pasirodymu „Etihad“ stadione Mančesteryje. Jei pateksite į šį koncertą Anglijoje, bus puiku, jei ne – tuomet skubėkite pirkti bilietus ir bandykite pamatyti britų atlikėjo koncertą Lietuvoje. Populiarioji britų superžvaigždė Vilniaus Vingio parke koncertuos rugpjūčio 16 dieną. Jau dabar didžiausiu 2017 m. koncertu tituluojamas šou bus vienintelis Robbie Williams pasirodymas Baltijos šalyse.

Rugsėjis: Vokiškas alaus festivalis (Oktoberfest)

Šis festivalis Vokietijoje vyks nuo rugsėjo 16 iki spalio 3 dienos. Jį verta aplankyti dėl to, jog galimybė išgerti alaus su daugiau nei 5,9 milijonais svečių iš viso pasaulio pasitaiko tikrai ne kasdien. Būtent tiek žmonių, planuojama, šiais metais aplankys 184-ąjį Miuncheno alaus festivalį – Oktoberfest. Jo metu galėsite paskanauti tikro vokiško maisto, pamatyti, kokia yra Bavarijos kultūra ir pasakyti Prost! (vok. „Į sveikatą!“) šalimais sėdinčiam žmogui.

Spalis: Nottingham mieste vykstantys festivaliai

Spalio mėnesį Nottingham mieste vyks daugybė festivalių. Čia širdžiai mielą renginį galės atrasti net ir patys išrankiausi: dėmesį kaustys ir Robino Hudo alaus ir sidro festivalis (taip, būtent Nottinghame, Šervudo girioje, gyveno Robinas Hudas), ir šeimos menų, ir daugybė kitų organizuojamų festivalių.

Lapkritis: Šekspyro garbei rengiamas maratonas

Visus metus neprisiruošėte sportuoti, o štai metams einant į pabaigą, ima graužti sąžinė, kad savo laiką leidote pasyviai? Ne bėda, visa tai galite pakeisti – užsiregistruokite į Šekspyro bėgimo maratoną, kuris vyks lapkričio 11 d. Tiesa, tie, kurie galvoja, kad ruduo, ir ypač lapkritis, yra ne pats tinkamiausias laikas bėgioti, gali šiame maratone sudalyvauti ir pavasarį (kovo 11d.) arba vasarą (liepos 29d.). Maratonas vyks Šekspyro gimtajame mieste – Stratford-upon-avon. Daugiau informacijos apie šį maratoną galite rasti internetinėje svetainėje www.raceways.eu.

Gruodis: Šviesų festivalis Lione, Prancūzijoje

Jei kada nors lankėtės šviesų festivalyje, tikriausiai suprantate, ką reiškia tas jausmas, kai įprasta ir kasdieniška aplinka staiga nušvinta įvairiausiomis spalvomis. Nemokamą prancūzų žiemos festivalį “Fête des Lumières” verta aplankyti tiems, kurie nori trečią pagal dydį Prancūzijos miestą pamatyti netikėtu kampu, skendintį spalvingoje šviesų jūroje. Festivalis vyks tik tris dienas (gruodžio 8-11 d.),tad paskubėkite susiplanuoti šią žiemos kelionę.