Susipažinkite – svajonių šalies titulas šiais metais tenka nuostabiajai Portugalijai. Jau ne vienerius metus ši šalis traukė turistus iš viso pasaulio siūlydama išmėginti nuotykių kupinas aktyvias pramogas gamtoje, aplankyti istorinius miestus ir paragauti išskirtinio vyno, rašo „Huffington Post“.

Vis tik panašu, kad šiais metais lankytojų bus kaip niekada daug. Portugalija neseniai įvardyta metų kelionių kryptimi, o per pastaruosius 12 mėnesių į Portugaliją vykstančių turistų iš JAV skaičius augo net 22 proc. Turizmo ekspertai iš „Fodor‘s“ šios šalies Minjo regioną įtraukė į šių metų lankytinų vietų sąrašą, o „Lonely Planet“ vadina Azorų salas vienomis patraukliausių lankytinų vietų 2017 m. „Skift“ savo ruožtu prognozuoja, kad turistų, susidomėjimų Portugalija, srautas ir toliau nė kiek nemažės.

Galima drąsiai teigti, kad šiais metais apie Portugaliją bus kalbama tikrai daug. Štai keletas pagrindinių orientyrų, kurių jokiais būdais neturėtumėte praleisti lankydamiesi šioje šalyje.

Lisabona ir Algarvė – populiarus miestas ir paplūdimiai

Pirmą kartą besilankantieji šioje nuostabioje šalyje būtinai turi susipažinti su šalies sostine Lisabona, kur tiesiog būtina pasimėgauti ilgais pasivaikščiojimais dienos metu ir skirti laiko ir dėmesio įstabiam naktiniam gyvenimui pažinti. 2,5 val. automobiliu ir atsiduriate Algarvėje – ne ką mažiau populiariame pakrantės regione, kur galite drąsiai leistis į tobulo paplūdimio paieškas.
Minjas – mažiau žinomas vyno regionas
„Fodor‘s“ Minjo regioną vadina gražiausia šalies dalimi, kurioje įsikūręs nacionalinis parkas primena tikrų tikriausią stebuklinę pasaką. Įspūdingas upės slėnis ir malonaus skonio nebrangus vietinių gamintojų vynas – tobulas atostogų paketas!

Komporta – paplūdimys, apie kurį galbūt nebuvote girdėję

Jei triukšmingoji Lisabona jūsų nevilioja, Komporta neabejotinai taps geriausia jūsų drauge. Turistų neperpildytas žvejų kaimelis – Europos turtingiausiųjų ir garsiausiųjų traukos centras.
MAAT – neseniai duris lankytojams atvėręs muziejus

Lisabonoje įsikūręs įspūdingas Meno, architektūros ir technologijų muziejus duris atvėrė spalio mėn. Muziejaus pastatas neabejotinai sužavės architektūrinių įmantrybių gerbėjus. Tiesa, šis muziejus – tai tik vienas iš kelių dėmesio vertų muziejų šiame regione.

Azorai – Havajus grožiu lenkiančios salos
Dar vienas naująja Islandija tituluojamos Portugalijos perlas – vis populiarėjančios apie 1290 kilometrus nuo pakrantės nutolusios salos, kažin ar dar ilgai liksiančios paslaptimi. Taigi vykite į šį rojų dabar ir mėgaukitės nardymu, išmėginkite leidimosi virve į krioklį pramogą, pasivaikščiokite ugnikalnių zonoje ir netgi stebėkite banginius.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)