Atlyginimai Europoje skiriasi, tačiau didesnis darbo užmokestis ne visada garantuoja geresnius gyvenimo standartus. Kai kuriuose miestuose žemus atlyginimus atperka žemos pragyvenimo kainos.

Sudarant pragyvenimo kainų indeksą buvo atsižvelgiama į pajamų dydį ir tai, kiek pinigų reikia nusipirkti standartiniam prekių krepšeliui bei paslaugoms įvairiose šalyse, tai yra, kiek atsieina maisto produktai, restoranai, transportas, komunalinės paslaugos ir nuoma.

Atitinkamai „Business Insider“ išskyrė septynis Europos miestus, kuriuose gyventi pigiausia:

7. Barselona (Ispanija)

Tai septintas pagal žmonių skaičių miestas Europos Sąjungoje, kuris traukia profesionalus ir turistus iš viso pasaulio. Ir nenuostabu, mat pragyvenimo kaina Barselonoje, lyginant su atlyginimais, vis dar maža.

6. Lisabona (Portugalija)

Vidutinė nominali alga Portugalijoje siekia vos 15 500 eurų, tačiau žemos vietos pragyvenimo išlaidos reiškia, kad vidutinis miesto gyventojas labai neskursta.

5. Atėnai (Graikija)

Gal šį miestą ir purto masinis nedarbas bei pabėgėlių krizė, tačiau jeigu turi darbą Atėnuose, tai pakankamai pigus miestas gyvenimui.

4. Talinas (Estija)

Pragyvenimo išlaidos šiame mieste neįtikėtinai mažos, turint omenyje, kad tai yra politinė ir finansinė Estijos sostinė, o atlyginimai čia toliau kyla.

3. Salonikai (Graikija)

Tai antras pagal dydį Graikijos miestas. Kadangi jis yra prie jūros, be to, tai šalies transporto centras, darbo vietų skaičius jame yra nemažas. Taip pat dėl muziejų ir istorinių paminklų Salonikai yra turistų traukos centras.

2. Portas (Portugalija)

Antrame pagal dydį Portugalijos mieste gyventi net 70 procentų pigiau nei Niujorke.

1. Tartu (Estija)

Šis gražus miestas – antras pagal dydį Estijoje. Jis laikomas šalies „intelektualine sostine“, nes čia įsikūręs seniausias ir garsiausias Estijoje Tartu universitetas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)