Tenka pripažinti, kad dėl naujojo prezidento JAV patrauklumas šiek tiek sumažėjęs, o štai Kanada, panašu, tampa liberaliuoju Šiaurės Amerikos švyturiu. Net jei neketinate persikelti į Kanadą, verta aplankyti šią artimiausią JAV kaimynę, kuri po truputį tampa ryškiu šviesuliu šalia D. Trumpo šešėlio, rašo „The Independent“.

Štai kelios priežastys, dėl kurių pasitaikius galimybei būtinai turėtumėte apsilankyti būtent Kanadoje.

1. Įspūdingos kelionės automobiliu

Garsusis amerikiečių „Route 66“ kelias? Pamirškite. Neaprėpiami kvapą gniaužiantys Kanados kraštovaizdžiai be didesnių sunkumų gali konkuruoti su kaimynės Pietuose siūlomais vaizdais, o laimingiesiems gali netgi pasisekti ir jie išvys įspūdingąją Šiaurės pašvaistę.

2. Dideli ir draugiški miestai

Nors didmiesčiai pasižymi itin dideliu patrauklumu, neretai jie yra dar ir bauginantys, gluminančiai perpildyti ir nedraugiški. Deja, tenka pripažinti, kad Londoną galima būtų apibūdinti būtent taip, o štai net ir didžiausiuose Kanados urbanistiniuose centruose – Toronte, Monrealyje ir Vankuveryje – tvyro maloni atmosfera, juose nėra sudėtinga susigaudyti, o žmonės mielai padeda atvykėliams rasti jiems reikalingus objektus.
Torontas

3. Slidinėjimas ir snieglenčių sportas

Kanadiečiai – drąsūs laiką atvirame ore leisti mėgstantys žmonės, todėl kažin ar turėtų stebinti daugybė Kanadoje siūlomų sporto pramogų, įskaitant ir vieną didžiausių slidinėjimo kurortų visoje Šiaurės Amerikoje – Whistler, kur taip pat galima išmėginti ir neišdildomą įspūdį paliekantį pasivažinėjimą funikulieriumi.

4. Tikroji lauko pramogų reikšmė

Ne be svarios priežasties kanadiečiams būdingiausia apranga – tai laisvalaikio drabužiai, kuriuos jie renkasi tiek būdami namuose, tiek ir laiką leisdami kitur. Buvimas gryname ore – tai neatsiejama šios šalies gyventojų gyvenimo dalis.

Kelionė į Kanadą nebus tobula, jei neišnaudosite progos išmėginti stovyklavimą laukinėje gamtoje, kanojas, keliones pėsčiomis ar dviračiais neįtikėtino grožio gamtos kampeliuose. Visiškai ekstazei pasiekti vykite į nediduką Čerčilio miestelį, kur turėsite nepakartojamą progą stebėti baltųjų lokių migravimą.

5. Klevų sirupo manija

Kanadiečiai klevų sirupo deda į viską ir ant visko: blynelių, kavos, pupelių ar kumpio – klevų sirupas, kanadiečių manymu, tinka prie visko. Žiemą šios šalies gyventojus apsėda klevų sirupo ledinukų manija: verdančio klevų sirupo pilama ant sniego, jis sustingsta ir virsta klevų sirupo ledinuku.

6. Mėgavimasis žiema

Žiemą Kvebeko mieste temperatūra gali nukristi net iki 40 laipsnių šalčio. Galima būtų pamanyti, kad tokie šalčiai visus kanadiečius suvaro į šiltus namus, kur jie kantriai laukia pavasario. Vis tik toks scenarijus neatrodo patrauklus judriesiems kanadiečiams, todėl jis vietoje tūnojimo namuose renkasi kur kas jiems patraukliau atrodančius žiemos festivalius. Vienas iš didžiausių žiemos festivalių Kanadoje – Kvebeko žiemos karnavalas.
Banfo nacionalinis parkas, Kanada

7. Nuostabūs alkoholiniai gėrimai

Britų Kolumbijoje esantis Okanagano slėnis itin sparčiai tampa rimtu konkurentu Napos slėniui Kalifornijoje. Šioje vietoje siūloma paragauti itin kokybiškų vynų ir pasigrožėti išskirtiniais vynuogynais. Be to, šios vietovės – tai šilčiausia Kanados dalis. Dar ši šalis garsėja lediniu vynu, spaudžiamu iš užšalusių vynuogių, ir itin saldžiu viskiu, gardinamu tuo pačiu nepakartojamu ir nepakeičiamu klevų sirupu.

8. Kelionė į Arktį

Būtent iš Kanados galite leistis į vieną įspūdingiausių visame pasaulyje siūlomų kruizų – kelionę į Arktį. Turėsite galimybę aplankyti inuitų bendruomenes ir ledines salas, stebėsite baltuosius lokius, banginius ir ledkalnius. Dauguma tokių kruizų – tai itin vertingos gyvenimui papildomų spalvų ir patirčių suteikiančios ekspedicijos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)