Bet patys žinome, kad dažnai tik skrydis būna pigus. Pavyzdžiui, dažnai būna skrydžių į Amsterdamą (Olandija), Stokholmą (Švedija), Oslą (Norvegija) ar Londoną (Didžioji Britanija). Skrydžiai pigūs, bet vien kelionė iš oro uosto iki miesto centro gali kainuoti 10 - 20 eurų. O tai vos ne pusė bilieto kainos į vieną pusę. Todėl bendrai paskaičiavus kelionės išlaidas, kelionė gaunasi gan brangiai.

Brangi nakvynės nuoma, maistas ir daug kitų atrakcijų. Tikrai labai smagu aplankyti kuo daugiau valstybių, susipažinti su kita kultūra ir aplankyti nematytas vietas. Bet, manau, keliaujant ir turint tam tikrą kelionės biudžetą, nesinori visą laiką skaičiuoti ir kelionės metu atsisakyti išbandyti kažką naujo vien dėl to, kad galėtum sutaupyti ir pinigų tau užtektų iki kelionės galo.

Kadangi pats esu ganėtinai patyręs keliautojas, šiandien norėčiau pasidalinti savo patarimais, kaip galėtumėte sutaupyti keliaudami ir taip pagerinti savo kelionių kokybę.

Jeigu esate tikras pigių kelionių fanatikas, siūlyčiau Facebook „palaikinti“ tokius puslapius, kurie siūlo pigius skrydžius ir akcijas. Visada pirmasis gausite geriausius ir paskutinės minutės pasiūlymus. Tai ypač naudinga, jeigu neturite konkrečių datų.

Jeigu jau nusprendėte keliauti, ieškokite, kad vieta, kur gyvensite, turėtų virtuvę. Gaminant maistą tikrai sutaupysite pinigų. Nes mes esame įpratę kelionės metu fokusuotis į pigų maistą kavinėse ir kitose miesto vietose. Gamintis namie yra pigiausias variantas, o kartais net ir geresnis nei valgymas pigiose vietose.

Jeigu sunkiai sekasi susitaupyti kelionėms, siūlyčiau pabandyti tokį metodą - kiekvieną mėnesį automatiškai nuo savo algos nuskaičiuokite 50€ ar daugiau į kitą sąskaitą. Ir jau po kelių mėnesių turėsite sumą kelionių bilietams.

Planuokite keliones vidury savaitės, nes lėktuvo bilietai tada būna pigesni negu savaitgaliais.

Neskubėkite pirkti pasiūlymo pirmyn ir atgal. Visada pasižiūrėkite, gal bilietai perkant atskirai ir skirtingomis datomis bus pigiau negu perkant pasiūlymą iš karto.

Dar vienas būdas sutaupyti keliaujant yra keliauti nepopuliariais mėnesiais. Visos šalys turi laiką, kada yra daugiausiai ir mažiausiai turistų. Keliaujant ne sezono metu viskas kainuos daug pigiau.

Visada su savimi turėkite ką nors užkąsti, nes maistas lėktuve arba oro uoste yra labai brangus.

Jeigu planuojate aplankyti muziejus ar kitas lankytinas vietas, pasidomėkite apie tai. Nes dažnai būna, kad kažkuriomis dienomis ar valandomis apsilankymas yra pigesnis arba išvis nemokamas.

Visada stebėkite vietinius. Nes jie dažnai valgo ten, kur maistas yra geros kokybės ir dažnai žino, kaip nusigauti iš vienos vietos į kitą pigiausiai ir greičiausiai.

Jeigu reikia keliauti iš vienos vietos į kitą, pasižiūrėkite, ar yra naktiniai traukiniai ar autobusai. Nes taip sutaupysite ir laiko, ir pinigų. Nereikės mokėti už nakvynę viešbutyje ar hostelyje.

Naudokitės platformomis kaip Couchsurfing. Čia rasite žmonių, kurie norės su jumis susitikti ir aprodyti miestą arba netgi priimti Jus pagyventi pas save.

Jeigu su savimi turite išmanųjį telefoną, pasidomėkite visomis aplikacijomis, kurios Jums padėtų kelionės metu. Jos padeda ne tik pasiekti reikiamą tikslą, sutaupyti pinigų ar laiko, bet ir parekomenduos vietas, kurias verta aplankyti.

Dažnai kainos turistams ar užsieniečiams būna padidintos, todėl visada kainos galite pasiteirauti vietinio žmogaus. Jis tikrai žinos, kiek turėtų būti verta viena ar kita prekė.

Perkant bilietus, visada stenkitės pirkti iš tiesioginio pardavėjo. Nes labai dažnai perkant iš kitų perpardavėjų Jūs susimokat ir komisinį mokestį.

Siūlyčiau visada su savimi turėti banko kortelę ir nuvykus į vietą iš bankomato išsiimti pinigų. Nes keičiant vieną valiutą į kitą, dažnai prarandama daugiau pinigų.

Nusipirkite vietinę sim kortelę. Taip visada galėsite prisijungti prie interneto ir rasti kelią ar informacijos. Keli eurai gali sutaupyti daug valandų.

Miestuose visada būna labai daug nemokamų dalykų. Lankytinų vietų, muziejų ar nemokamų turų. Visada pasidomėkite jais.

Prieš perkant daiktus, dovanas ar suvenyrus, visada pagalvokite, ar Jums tikrai jų reikia. Keliavot juk ne dėl to.

Vienas paskutiniu patarimų būtų visus bilietus, nakvynes ir visa kita pirkti kuo anksčiau. Perkant ar užrezervuojant viską prieš pusę metų ar likus mėnesiui nulemia didelį kainų skirtumą.