Trumpai tariant, norime pagyventi užsienyje. Laimė, kaip rašo huffingtonpost.co.uk, yra daugybė miestų, iš kurių galime rinktis.

Skaitytojams pateikiamas miestų sąrašas, sudarytas remiantis HSBC kasmet sudaromu tyrimu, kuriame 27 000 išvykusiųjų gyventi į užsienį pateikė miestų vertinimą pagal galimybę juose suderinti karjerą ir šeimyninį gyvenimą, „Eurostat“ ataskaita apie gyvenimo kokybe ir „InterNations Expat Insider“ tyrimu apie įsikūrimo ir draugų susiradimo galimybes.

Perskaitykite sąrašą, išsirinkite ir galite krautis lagaminus.

1. Valensija, Ispanija
Valensija

Anot „Urban Europe“ ataskaitos, šis miestas išgyvena pakilimą turizmo sektoriuje. Čia rasite pigią nuomą, skanų maistą ir nuostabius paplūdimius.

2. Torontas, Kanada

Torontas puikiai įvertintas dviejuose tyrimuose. Vykite į Torontą, jei norite pabėgti nuo žmonių minių, gyventi tarp draugiškų kaimynų, atvykusių ir kilusių iš įvairių šalių.

3. Antverpenas, Belgija

Greitai pamilsite šį keistą miestą. Anot „Urban Europe“ ataskaitos, tai – alternatyvus miestas. Jei mada, menas ir universitetai laikomi alternatyviais, kodėl gi čia neapsigyvenus.

4. Taipėjus, Taivanas

Taivanas įvertintas dėl draugiškų gyventojų ir palankių sąlygų susirasti darbą ir sutaupyti pinigų. Turgeliai, kosmopolitiško miesto žavesys ir skanus maistas traukia į Taipėjų.

5. Sidnėjus, Australija

Kas nenorėtų gyventi prie vienos populiariausių banglentininkų pakrančių Žemėje? 59 proc. emigrantų Sidnėjuje teigia gyvenantys kur kas aktyviau, nei gyvendavo savo šalyje, rašoma „Expat Explorer“ ataskaitoje.

6. Santjagas, Čilė

Nedažnai rekomenduojama vykti gyventi į Pietų Afrikos miestus. Ir vis tik giriame Santjagą už nebrangų pragyvenimą ir ekstravagantiškus rajonus, kuriuos nepabosta tyrinėti.

7. Viena, Austrija

Dėl puikios transporto sistemos, sveikatos apsaugos ir aukšto pragyvenimo lygio Austrija – puiki šalis gyventi. Na, Viena ypač liaupsinama.

8. Singapūras

„Expat Explorer“ sąrašo pradžioje Singapūras karaliauja antrus metus. Jis laimi dėl didelio uždarbio ir skanaus bei kokybiško maisto.

9. Meksikas, Meksika
Meksikas

Trečius metus iš eilės Meksikas patenka į „InterNations“ sąrašą, nes jame lengva įsikurti. 79 proc. atvykėlių teigia, kad čia lengva susirasti draugų. Be to, Meksike gausu muziejų, parkų ir žavių kavinaičių.

10. Sofija, Bulgarija
Bulgarija

Sofijoje nuoma viena pigiausių Europoje. Be to, apsigyvenus šiame istoriniame mieste, pigiausias Europoje pajūris jums bus pasiekiamas ranka.

11. Barselona, Ispanija

Barselona garsėja paplūdimio klubais ir barais. O ar žinojote, kad ji išrinkta ir Europos pirmąja inovacijų sostine? „Urban Europe“ rekomenduoja Barseloną dėl nepriekaištingos technologijų ir viešųjų paslaugų integracijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)