„Tikrai simboliška, kad Obuolines šiais metais švenčiame kartu su Turizmo naktimi. Šių švenčių metu džiaugsimės ne tik vasarą laukuose ir soduose sukauptu derliumi, darbščiais mūsų krašto ūkininkais, bet ir padėkosime gausiai mūsų rajoną šią vasarą lankiusiems svečiams bei dar kartą parodysime, kad Anykščiai – nuostabūs visais metų laikais“, - sako Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis.

Jo teigimu, Obuolinės Anykščiuose kasmet tampa krašto gyventojų ir įvairių organizacijų sutelkties bei bendrystės sambūriu, bendrai šventei sukviečiančiu ne tik miesto, bet ir rajono gyventojus. Šiais metais pagrindiniu dienos šventės akcentu taps įspūdingos aukštaitiškos juostos dėlionės iš obuolių kūrimas, kur bendrai veiklai apsijungs dešimtys rajono įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų.

Nuo 20 val. mieste prasidėsianti Turizmo naktis svečiams žada daug netikėtumų: vakaro kino seansą senajame Anykščių geležinkelio stoties perone, virtualius susitikimus su menininkais, performansus, jausmų ir garsų instaliacijas, koncertus. Ryškiausiu Turizmo nakties renginių akcentu taps įvairiausiomis spalvomis nušvitusi Anykščių koplyčia ir Medžių lajų tako kompleksas, kuriame, pasak šviesų improvizacijų autorių, lankytojai galės išvysti visų metų laikų vizualizacijas. Šių objektų apšvietimui Anykščių miesto šventės „Po gimtinės laja“ metu anykštėnus ir miesto svečius jau spėję nustebinti šviesų menininkai žada panaudoti daugiau nei 100 įvairių prožektorių.
Obuolinių šventės metu Anykščių mieste bus ribojamas eismas, todėl šventės organizatoriai pataria būti atidesniais stebint eismo ženklus. Dėl tamsiuoju paros metu vyksiančių renginių miesto ir šalia Medžių lajų komplekso esančiose erdvėse, šventės rengėjai didelį dėmesį skirs ir lankytojų saugumo užtikrinimui: į Medžių lajų tako kompleksą vedantis kelias bus apšviestas, jame nuolat budės viešosios policijos pareigūnai. Šventės lankytojams organizatoriai rekomenduoja ne tik segėti atšvaitus, vilkėti šviesą atspindinčius drabužius, pasirūpinti prožektoriais ir kitais šviesą skleidžiančiais įrenginiais, bet ir be priežiūros nepalikti mažamečių vaikų, garbaus amžiaus asmenų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją