Kelionių agentūros „Kelionių akademija“ atstovas Kazimieras Jarmalis pasakoja, ką įdomaus galima nuveikti ir pamatyti Barselonoje.

Viduramžių ir modernios architektūros sintezė

Mėgstantiems vaikštinėti po miestą ir žvalgytis aplink, stebint praeivius bei šalies istoriją pasakojančią architektūrą, Barselona yra lyg svajonių kampelis. Katalonijos regiono sostinė gerai žinoma vienais nuostabiausių statinių visame pasaulyje, taigi čia tikrai bus į ką paganyti akis.
Vingiuotos ir siauros Gotikinio kvartalo gatvelės - ypatinga vieta. Tai kadaise romėnų įkurto Barcino miesto palikimas, kuris gali didžiuotis savo viduramžių kūrinių muziejumi po atviru dangumi. Kai pakankamai prisižiūrėsite į senove dvelkiančius pastatus, užsukite į šurmuliuojančią La Ramblos gatvę arba į gurmanų pamėgtą spalvingąjį La Boqueria maisto turgų. Lankantis jau minėtame kvartale, būtina aplankyti Barselonos katedrą. Ji laikoma vienu seniausių gotikinių statinių visoje Ispanijoje, o nepakartojamos bažnyčios statybos užtruko net 6 amžius.

Ir, žinoma, ne veltui uostamiestis garsėja Antonio Gaudi kūriniais, jų čia išties nemažai. Garsioji Sagrada Familia bažnyčia laikoma didmiesčio simboliu, tačiau šedevras pradėtas statyti XIX a. vis dar nėra baigtas. Jis laikomas menininko gyveno darbu, kadangi statybų aikštelėje šis praleido 14 savo gyvenimo metų. Ne ką mažiau įspūdingas, į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą įtrauktas kitas Antonio darbas – Guelio parkas. Jis gerai žinomas dėl gana keistų pastatų, išpuoštų spalvingomis kolonomis ir mozaikomis.

Dar vienas iš kitų išsiskiriantis pastatas – Palau Guelio rūmai. Tai milžiniška, 7 aukštų rezidencija su daugybe patalpų, menių ir terasų. Inovatyvi, žaisminga ir drąsi stilistika nepalieka abejingų, o visur tvyranti prieblanda suteikia taip žavinčio paslaptingumo.

Mėgautis saule ir jūra galima tiesiog mieste

Barselona - kontraversiškas miestas, kur susipina viduramžių dvasia, moderni architektūra, nuo linksmybių šurmuliuojančios gatvės ir saule lepinami paplūdimiai.

Barselonetos paplūdimys garsus naktiniu gyvenimu, kai dieną užkandžius teikusios terasos sutemus pavirsta į triukšmingas šokių aikšteles. Dieną čia galima mėgautis aktyviu laisvalaikiu žaidžiant tinklinį ar stalo tenisą.

Jei norite ramybės skaitant knygą ramiame jūros ošimo fone, jums turėtų patikti Nova Mar Bella arba šeimų pamėgti Levant ir Naujosios Ikaros paplūdimiai. Pastaruosiuose išties ramu, nuomojami gultai, skėčiai bei įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, taigi poilsiaujant su visa šeima tai tobulas pasirinkimas mėgautis žydru vandeniu ir baltu smėliu.

Dievinantiems vandens sportą, vertėtų aplankyti Mar Bella paplūdimį. Teigiama, kad būtent čia didžiulės bangos pritraukia ekstremalių pojūčių gerbėjus. Tiesa, tai oficialus nudistų paplūdimys, tačiau ne visa pakrantė, o tik tam tikra teritorija.

Na, o gurmanai liks patenkinti pabuvoję Bogatell krante, kur galima paragauti pasakiško skonio tradicinės Paelijos.

Meno ir istorijos lopšiai

Meno gerbėjų meka siūlo ne tik gražius miesto vaizdus, bet ir kelionę po praeitį bei kūrėjų gyvenimus – visą gausybę muziejų.

Karališkuose rūmuose Placa Del Rei aikštėje rasite įsikūrusį miesto istorijos muziejų. Čia laukia nepamirštami įspūdžiai vaikštinėjant paslaptingais požemiais, kuriuose rasite išlikusius Barcino miesto pamatus ir sienas.

Labiausiai keliautojų liaupsinama žymioji Pikaso darbų ekspozicija yra La Libera kvartale, Carrer Montcada gatvėje. Ten saugoma įspūdinga menininko kolekcija, kurios dalį padovanojo pats autorius.

XIII ir XIX a. rūmuose galėsite pamatyti ne tik 3600 piešinių, paveikslų ir keramikos dirbinių, bet ir dar devynmečio Pikaso brėžinius. Nuostabu tai, kad kūriniai pateikiami chronologine tvarka, leidžiant lankytojams tyrinėti kūrybos evoliuciją. Beje, nepamirškite, kad kiekvieną šeštadienį nuo 15 val., bei pirmąjį mėnesio sekmadienį įėjimas nemokamas.

Povandeninio pasaulio mylėtojams derėtų aplankyti Jūros muziejų, esantį miesto krantinėje. Viename didžiausių tokio pobūdžio vietų Europoje sukaupta solidi 450 skirtingų rūšių gyvūnų kolekcija.
Jei visgi pritrūksite reginių, nuvažiuokite į Montijuic linksmybių rajoną, kur jų bus iki soties: Katalonijos meno, Archeologijos, Etnologijos muziejai ir daugybė kitų įdomių objektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją