Dabar kelionės kainuoja brangiai. Laimei, pasaulyje dar liko prieinamų šalių, kuriose galima atostogauti, išleidžiant ne daugiau nei 50 dolerių (mažiau nei 45 EUR) per dieną (kai kuriose jų – gerokai mažiau), rašoma pomada.cc.

Fidžis

Mes įpratę manyti, kad Fidžis – brangus kurortas, bet iš tiesų ši sala daug pigesnė nei kaimyninės. Taip, čia daug prabangių viešbučių, kuriuose viena naktis gali kainuoti tūkstantį dolerių (apytikriai 900 EUR), bet čia taip pat daug paprastesnių viešbučių bei svečių namų, kur galėsite pernakvoti už apytikriai 25 dolerius (apie 22 EUR). Transportas šioje saloje pigus, paplūdimiai nemokami. Labai norint, čia yra kur leisti pinigus, bet švarūs paplūdimiai, prabangus nardymas, skanios jūros gėrybės ir draugiški vietos gyventojai tikrai daug nekainuos.
Fidžis

Kambodža

Nors į šį sąrašą galima įtraukti didžiąją Pietryčių Azijos dalį, Kambodža yra čempionė tarp pigių šio regiono vietų. Čia viskas labai pigu. Privatų kambarį su kondicionieriumi galima išsinuomoti už 20 dolerių (apytikriai 18 EUR). Vietinis maistas – 2 doleriai (apytikriai 1,8 EUR), vakarietiškas – apie 7 dolerius (apytikriai 6,2 EUR). Tai šalis taupantiems, ir jei čia leisite po 50 dolerių per dieną, pagyvensite netgi prabangiai. Kambodžoje patys draugiškiausi žmonės, gražiausi paplūdimiai, griuvėsiai, šventyklos ir džiunglės.
Angkoro šventyklos, Kambodža

Portugalija

Iš Europos šalių pigia galima pavadinti Portugaliją. Čia jūsų laukia nuostabūs paplūdimiai, vyndarystė, stulbinamo grožio kalnų uolos ir istoriniai miestai už prieinamą kainą. Lisabonoje – vieni iš pigiausių penkių žvaigždučių viešbučių visame pasaulyje. Be to, vietos gyventojai linksmi ir svetingi, maistas (ypač jūros gėrybės) – išskirtinai skanus, tad Portugalija tikrai yra rojus žemėje. Keista, kad jis iki šiol iki galo neatrastas. Visi važiuoja į Italiją, o be reikalo.

Peru

Dauguma turistų čia atvyksta pažiūrėti Inkų tako, bet čia daug ir kitų lankytinų vietų. Galima plaukti Amazone, degintis tuščiuose Mankoros smėlio paplūdimiuose arba aplankyti mažiau žinomų inkų miestų – Morajaus ir Čokekirao – griuvėsius.

Pietūs čia kainuos ne daugiau nei 5 dolerius (apytikriai 4,43 EUR), nakvynė privačiame pensionate – 25 dolerius (apytikriai 22 EUR) už naktį, o transportas šalies viduje – 30 dolerių (apytikriai 26,6 EUR) į bet kokį tašką. Neišsigąskite stulbinamų kainų už apsilankymą Inkų take – visais kitais aspektais tai nuostabi, prieinama, linksma Pietų Amerikos šalis. Patarimas: Kuske galima įsigyti bilietą į ekskursiją Makču Pikču su 50 proc. nuolaida.

Kinija

Kinija traukė keliautojus dar nuo tada, kai Markas Polas atvėrė Didįjį šilko kelią. Ir nors Kinija jau seniai nebėra visuotinai prieinama, vis dėlto ji liko gana nebrangi, ypač jei keliausite po kaimo vietoves. Kambarį galima išsinuomoti mažiau nei už 20 dolerių (apytikriai 18 EUR) nakčiai, pietūs kainuoja nuo 2 iki 5 dolerių (apytikriai 1,8-4,43 EUR), o visuomeninis transportas miestuose – mažiau nei doleris (apytikriai 0,9 EUR). Kinijoje jūsų laukia svetingi žmonės, skaniausias maistas, pulsuojantis gyvenimas, nuostabūs miestai, slėniai ir paplūdimiai – ir visa tai už prieinamą kainą.

Pietų Korėja

Korėjoje žemos kainos tiesiog stebina – kai kurie dalykai čia net pigesni, nei Pietryčių Azijoje. Kai kursas – 1100 vonų už vieną JAV dolerį, o kainos – keli tūkstančiai, sunku įsivaizduoti, kad atostogaujant Pietų Korėjoje gali pritrūkti pinigų. Pavyzdžiui, patiekalas iš keptos mėsos kartu su alkoholiu kainuoja apie 8 dolerius (apytikriai 7 EUR). Alus prekybos centre kainuoja mažiau nei dolerį. Keista, kodėl apie tai taip retai užsimenama, bet jei jūs ieškote pigios Rytų Azijos šalies su nuostabiais vaizdais – keliaukite į Pietų Korėją.

Indija

Indija visada buvo pigi šalis, bet neseniai už dolerį duodavo 39 rupijas, o dabar – 60. Tad dabar atsivežę dolerių, Indijoje būsime kone 50 proc. turtingesni. Net jei apgyvendinimą ir maistą rinksitės ne pigiausią, o vidutinio lygio, vis vien lengvai sutilpsite į 50 dolerių ribas – na, nebent užsimanysite apsistoti penkių žvaigždučių viešbutyje.

Brangiausiai kainuoja skrydis, o pačioje Indijoje viskas labai pigu. O jau pasigrožėti istoriniu Tadž Machalu, Goa paplūdimiais, Naujojo Delio ir Mumbajaus megapoliais – tai neįkainojamas malonumas.

Bulgarija (Rumunija, Moldova, Ukraina, Balkanų šalys)

Rytų Europa (Ukraina, Bulgarija, Rumunija, Moldova, Balkanų šalys) – pati pigiausia žemyno dalis, tad tikrai didelis pasirinkimas, kur važiuoti. Galima karališkai pagyventi už 40 dolerių (apytikriai 35 EUR) per dieną.

Ukrainoje (žinoma, dabar ten ne geriausi laikai) už numerį užtenka 8 dolerių (apytikriai 7 EUR), už alų Bulgarijoje – 1,5 dolerio (apytikriai 1,3 EUR) ir visose šiose šalyse – poros dolerių už patiekalą. Įsivaizduodami atostogas Europoje, dauguma žmonių galvoja apie Paryžių, Romą arba Prahą, tačiau Rytų Europoje rasite tą patį žavesį, tik be plėšikiškų kainų ir turistų srautų. Rytų Europoje ne tik totalitarinė praeitis, bet ir toks pat Senojo pasaulio šarmas, kaip ir Vakarų Europoje.

Graikija

Graikija buvo prieinama net ir iki savo bankroto. O dabar čia apskirtai taupaus turisto rojus. Šaurma už 3 dolerius (apytikriai 2,6 EUR), didžiulė ėrienos porcija – 10 dolerių (apytikriai 9 EUR), alkoholis – 3 doleriai, o kambarys nakčiai – mažiau nei 30 dolerių (apytikriai 27 EUR). Pati brangiausia naktis Graikijoje atsiėjo net 55 dolerius (apytikriai 48 EUR)! Važiuokite į Graikiją apžiūrėti istorinių įžymybių, pakelti vietos ekonomiką ir sutaupyti pinigų.
Santorini sala, Graikija

Gvatemala (Nikaragva, Salvadoras…)

Norite pasikarstyti po senovės griuvėsius, brautis per džiungles, plaukioti banglente ir skaniai valgyti be minių turistų? Važiuokite į vieną iš smulkių Centrinės Amerikos šalių (Salvadorą, Hondūrą, Nikaragvą arba Gvatemalą).

Dauguma viešbučių jums atsieis 15 dolerių (apytikriai 13 EUR) už naktį, pietūs – apie 3 dolerius (apytikriai 2,7 EUR), kelionė autobusu – panašiai, o alus – mažiau nei dolerį (apytikriai 0,9 EUR). Žinoma, žiniasklaidoje apie šias šalis nuolat rodo įvairias baisybes, bet jei nekišite nosies į blogus rajonus ir neturėsite reikalų su narkotikų karteliais, jums nėra ko bijoti.

Indonezija (ypač Balis)

Balis skamba kaip visiška egzotika, bet kainos čia gana nedidelės. Turistinėje pietinėje dalyje (kur yra Kuta, Seminjakas ir Ubudas) rasite labai brangių viešbučių, restoranų ir purvinų paplūdimių, sausakimšai prisigrūdusių užsienio turistų. Bet jei šių rajonų vengsite, jums atsivers gana prieinama sala su kambariais po 15-20 dolerių (apytikriai 13-18 EUR) nakčiai, pigiu vietiniu maistu (apie 2 dolerius – 1,8 EUR) ir pramogomis už ne daugiau nei 10 dolerių (apytikriai 9 EUR).

Be to, toliau nuo turistinių vietų jūsų laukia gražios ryžių terasos, paplūdimiai su juodu ir baltu smėliu, ugnikalniai, maisto turgūs ir džiunglės – čia praktiškai nėr žmonių. Jei neseksite paskui minią, būsite apdovanoti!

Tailandas

Nors Tailandas labai populiari vieta, jis gan pigus. Ekonominės klasės numeris viešbutyje (lova, ventiliatorius, bendri patogumai) kainuoja nuo 6 iki 10 dolerių (apytikriai 5,3-9 EUR) už naktį, vietinis maistas gatvėje – apie 5 dolerius (apytikriai 4,4 EUR) per dieną, alus – 2 dolerius (1,8 EUR), o lankytinos vietos – apie 15 dolerių (apytikriai 13 EUR).

Net tapybiškos salos iš kelionių agentūrų reklamų kainuoja nedaug. Draugiški žmonės, šiltas oras, skanus maistas, daugybė pramogų, prabangūs paplūdimiai ir stulbinamos džiunglės – tikrai nebus kada nuobodžiauti. Tailande yra visko!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)