Idėjos iniciatorius Mindaugas Šatkus, Liudvikas Gužauskas, Virgilijus Rudinskas – aktyvaus gyvenimo būdo propaguotojai ir Lietuvos patriotaidviračiais ir baidarėmis keliaudami per Lietuvą surinks tautiečių linkėjimus, kurie kelionės pabaigoje pasieks Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės rankas.

Projekto idėja sutiko pasidalinti jos iniciatorius, sporto treneris bei maratonų bėgikas Mindaugas Šatkus.

Kaip visi susipažinote?

– Su Liudviku susipažinome buvusiame darbe, o dabar vėl esame bendradarbiai. Tuo tarpu, su Virgilijumi susipažinome bėgimo klubo varžybose. Visus mus vienija bendras pomėgis – aktyvus laisvalaikio leidimas.

„Karūnos kelias 2016“ skamba išties įdomiai. Kas tai per projektas?

– Tai šešių dienų kelionė per Lietuvą: keturias dienas plauksime baidare bei dvi dienas keliausime dviračiais. Mūsų kelionės maršrutas: Vilnius – Svencelė, kurio metu aplankysime Kauną, Kernavę, Jonavą, Jurbarką, Šilutę.

Pradinis kelionės taškas – Vilnius, iš kurio išplauksime liepos pirmosios ankstų rytą, ir Nerimi keliausime iki kitos stotelės – Kauno. Po 17 valandų kelionės planuojame pasiekti pirmąjį ilgesnį sustojimą – Kauno Santaką, kurioje prisišvartuosime liepos antrąją dieną apie 10 val. Paskaičiavome, jog kelionė baidare į priekį užtruks apie 14-15 valandų per parą ir tiek pat minsime dviračiais grįždami atgal.

Kodėl „Karūnos kelias“?

– Iš pradžių buvome susikoncentravę į kelionę ir jos tikslą, tačiau vėliau atkreipėme dėmesį, jog artėja svarbi valstybei diena ir nusprendėme tai susieti. Projekto pavadinimas atspindi liepos 6-ąją dieną – Karaliaus Mindaugo karūnavimą. Kadangi Mindaugas buvo vienintelis Lietuvos karalius, kelionę pavadinome būtent taip, nors, žinoma, pats maršrutas neprimena karūnos formos ir nėra niekaip su ja susijęs.

Kaip gimė projekto idėja?

– Projekto idėja gimė atsitiktinai. Pats jau senai svajojau plaukti baidare iš Kauno į Vilnių ir šia mintimi pasidalinau su Liudviku ir Virgiu prie puodelio kavos. Iš pradžių mąstėme plaukti iki Nidos ir juoko forma grįžti su dviračiais, tačiau idėja pasirodė pernelyg paprasta ir nuobodi. Taip gimė projektas keliauti per visą Lietuvą.

Koks šio projekto tikslas?

Kelionės metu kiekvienoje stotelėje rinksime žmonių mums perduotus linkėjimus Lietuvai. Tai gali būti įvairaus formato darbai: piešiniai, laiškai, plakatai ir pan. Be to, žmonės galės savo linkėjimus rašyti ant vėliavos, kuri bus skirta specialiai šiam projektui ir kurią kartu su Lietuvos, Vyčio, bei kultūros sostinės – Telšių – vėliavomis turėsime su savimi visos kelionės metu. Galiausiai, visi surinkti linkėjimai kartu su mumis keliaus į Vilnių, tiesiai į Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės rankas.

Kaip reagavo jūsų draugai bei artimieji, išgirdę apie šią neeilinę kelionę?

– Kadangi iš pradžių planavome šią kelionę įveikti per penkias dienas, draugai juokėsi ir sakė, jog nepajėgsim įveikti šios distancijos per tokį laiko tarpą. Iš tikrųjų, gavę „Vandens turistų“ patarimus ir tikslius apskaičiavimus, supratome, kad penkios dienos yra per mažai, todėl išsikėlėme tikslą distanciją įveikti per šešias dienas.

Kaip manote, kas bus sunkiausia kelionės metu?

– Išlikti ramiems ir sutarti tarpusavyje. Tikrai turėsime nekalbadienių (juokiasi).

Kaip jai ruošiatės?

– Na, šiandien pietavome visi kartu (juokiasi). Kalbant rimtai, nebuvo rimto pasiruošimo, kadangi visi ir taip aktyviai sportuojame. Pats numyniau 230 km. maršrutu Kaunas – Svencelė. Taip pat, su Virgiu keliavome dviračiais Kaunas – Trakai, o kartu su Liudviku įveikėme 41 km. distanciją plaukdami baidarėmis iš Jonavos į Kauną. Visa tai buvo maži pasibandymai prieš kelionę.

Ko jūs patys palinkėtumėte Lietuvai bei jos gyventojams?

– Šiai kelionei pasiryžome, nes norime skleisti patriotiškumo, sąmoningumo, aktyvaus gyvenimo būdo ir pozityvumo idėjas. Norime parodyti Lietuvos žmonėms, jog linksmintis galima sportuojant ir blaiviai. Džiaugiamės, jog Lietuvoje vis daugiau žmonių pradeda gyventi aktyviai ir linksmintis be alkoholio.

Ką veiksite toliau, įgyvendinę šį projektą?

– Per ateinančius dvejus metus turime grandiozinių planų, apie kuriuos sužinosite ateityje.

Vyrų kelionę galima sekti jų feisbuko puslapyje „Karūnos keliu“. Taip pat, kiekviename sustojime komanda lauks visų aktyvių vietos gyventojų su savo linkėjimais Lietuvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją