Apie kelionės idėją ir planus – Kęstučio Šlapkausko pasakojime:

Ką veikti kai gauni antrą universiteto baigimo diplomą, o jis džiugina dar mažiau, nei pirmasis?

Trečią kartą bandyti atrasti save tuo pačiu būdu du kartus nepavykus tikriausiai neverta. Ar nėra gyvenimo prasmė atrasti tai, dėl ko gyventi norisi, o ne reikia? O kodėl gi nemečiau visko baigęs dvyliką klasių ir neišvykau keliauti po pasaulį? Ką aš būčiau praradęs? Kai nieko neturi – nieko ir neprarasi. Na bet gal kada nors. Dabar juk nėra kada. O jau seniai svajoju nusipirkti motociklą, užsidėti šalmą ir niekam nieko nesakęs išvažiuoti nežinia kur. Pajusti gyvenimo pilnatvę, laisvę ir nepriklausomybę.. O gal jau nusipelniau. Juk niekas nedraudžia. Na ir šiaip velniop viską! Reikia nusipirkti motociklą! O jei nusipirkus motociklą Amerikoje? Gi iš ten jie visi ir atvyksta. Hm, o kodėl nusipirkus su juo dar ir nepakeliauti? Taigi taip ir atsirado ši beprotiška idėja pervažiuoti Ameriką motociklu.

Visada sakydavau, kad ateis laikas, kai viską mesiu ir išvažiuosiu motociklu keliauti po Ameriką. Visi juokdavosi, juokdavausi ir aš. O dabar tai pamažu įgauna kūną. Nupirkti lėktuvo bilietai: vienas, birželio 26d. į Los Andželą ir vienas po mėnesio atgal iš Niujorko. Atvykimo ir išvykimo vietą skiria 5000km, visas šiaurinės Amerikos žemynas nuo Ramiojo iki Atlanto vandenyno krantų. Nuskridus į Los Andželą, miestą, kur Beverli Hilso rajone gyvena turtingiausios žvaigždės, o nuošalesnėse gatvėse būti itin pavojinga ir dienos metu, didžiausias iššūkis bus rasti motociklą galintį įveikti, bent dvyliką valstijų. O tada liks tik važiuoti važiuoti važiuoti...
Kelionės planas

Per bet kokius rūpesčius užgožiančią vakarinės Amerikos dalies gamtą, pro linksmybių sostinę Las Vegą, per istorinį, kiekvieno baikerio svajone pramintą maršrutą „Route 66“, iš jo gyvenančias užeigas, kuriose Jeanine tave užsukusį vadina mieluoju ir viską, ko dar nepatyrėme ir nežinome.

Apima jausmas lyg ruoštumeisi užkariauti pasaulį ar galynėtis su lokiu. Net apie tai galvojant atrodo, kad esu labiau gyvas, nei iki šiol. Nemėgstu prieš keliaudamas daug ruoštis, tačiau teko pasidomėti Kalifornijos motociklų pirkimo ir registravimo įstatymais, pasižymėti pagrindinius lankytinus objektus, išsirinkti kokybiškas aprangas ir įrangą, susirasti būdą parsigabenti motociklą į Lietuvą. Bet tokiai kelionei visko nesuplanuosi ir net neabejoju, kad dar daug kas nustebins.

O stebina jau tai, kad yra tiek daug lietuvių, kurie turi tą pačią svajonę. Dar pernai, į galvą šovus šiai logikos nereikalaujančiai idėjai, feisbuke sukūriau puslapį „Kelionė motociklu per Ameriką“, kur pasidalinau savo planu. Ir šiandien šį puslapį seka daugiau, nei 2 tūkstančiai lietuvių, kurie, kaip išmano skatina, pataria ir palaiko. Taip pat atsirado rėmėjų: vieni žada parplukdyti motociklą, kiti remia pinigais ar aprangomis.
Pasiruošimas

Su mumis susisiekė ir nemažai lietuvių, kurie gyvena valstijose, siūlo savo pagalbą, stiklą tradicinio amerikietiško „Four Roses“ ar nakvynę. Jei tik viskas pavyks, bus be galo smagu visus aplankyti.

Keliauti planuojame dviese. Aš ir mano draugė. Buvo atsiradę daug norinčių prisijungti, bet vieniems netiko laikas, kiti negalėjo ištrūkti iš darbo ar skirti tiek pinigų kelionei, taigi likome tik mes. Daug kas klausia kokį motociklą planuojame pirkti. Nors sveikas protas ir piniginė sako „Honda“, tačiau Harley Davidson traukia savo filmų sukurta romantika ir istorija. Taigi tikriausiai galutinai nuspręsime tik nuvykę.

Palinkėkit sėkmės. Kaip pasakytų Amerikoj – „break a leg“.

Laukite tęsinio.