Vis dėlto vasaros atostogas pajūryje galima praleisti kur kas turiningiau nei vien deginantis saulėje įprastuose kurortuose. Apžvelgę daugiau nei 90 milijonų atsiliepimų ir šimtus tūkstančių keliautojų rekomendacijų, Booking.com atrinko geriausias Baltijos pajūrio kryptis, kurias verta aplankyti dar šią vasarą.

Gurmaniško maisto skanavimas, muzikos festivaliai, žvaigždžių stebėjimas ar ekstremalus sportas – tai tik keletas veiklų, kuriomis galima užsiimti Baltijos šalių pakrantėje.

Muhu, Estija. Vaizdingoji Muhu – trečia pagal dydį Estijos sala, kurioje mėgsta atostogauti patys estai. Žavinga tradicinė kultūra, idiliški žvejų kaimeliai, išskirtinis maistas, nuostabi gamta bei netolimas kelias iki Estijos SPA rojaus – Saremos salos – tai tik kelios priežastys, dėl kurių verta aplankyti Muhu. Galima apsistoti ir kadagių bei ošiančios jūros apsuptuose jaukiuose būstuose, ir kadaise dvaru buvusiame viename prabangiausių Estijos viešbučių.

Kesmu, Estija. Šiaurinėje Estijos pakrantėje įsikūrusį ramų Kesmu kaimelį supa laukine gamta žavintis nacionalinis parkas, kuriame yra net vilkų ir meškų. Natūraliu gamtos grožiu pasižymintis Kesmu garsus tuo, kad ilgą laiką jame atostogauti vykdavo žymiausi Estijos kompozitoriai, o nuo XVI a. veikianti laivų kapitonų mokykla ir čia vykdoma laivų statyba išpuoselėjo išskirtines ir unikalias jūrininkystės tradicijas, kurias galima geriau pažinti apsilankius jūrų muziejuje ar plaukiant vikingų laikų laivo kopija.
Kesmu, Estija

Atostogas rugpjūčio mėnesį praturtins kasmetinis trijų dienų folklorinės muzikos festivalis, šiemet skirtas šiaurinių salų kultūrai ir paprastai pritraukiantis daugiau nei 10 000 svečių.

Noarotsis, Estija. Nesvarbu, ar ieškote ramaus kampelio atostogoms, ar norite išmokti plaukti burlentėmis, ar gauti adrenalino dozę, vakarinėje Estijos pakrantėje įsikūrusiame Naorotsyje galėsite išbandyti įvairius užsiėmimus. Smėlis ir pušynai sukuria atpalaiduojančią atmosferą, o liepos mėnesį Elbiku kaimelyje vykstantis burlenčių sporto festivalis sutraukia ne tik jo entuziastus, bet ir norinčius pirmąkart išmėginti šį vandens sportą. Jei dar nepakanka adrenalino, laisvalaikį galima praleisti ir trijų sudėtingumo lygių nuotykių parke, kuriame teks nugalėti aukščio baimę.

Narva Jeesū, Estija. XIX a. Narva Jeesū pamėgo Rusijos aukštuomenė, todėl dažnai vykdavo atostogauti į šią Estijos Rivjera vadinamą vietovę, kuri šiandien yra ir vienas seniausių bei mėgstamiausių pajūrio kurortų šalyje. Laisvalaikiu čia galima mėgautis gausybe SPA procedūrų, apžiūrėti etnografijos muziejaus ekspoziciją, pasivaikščioti jachtų uoste ar tiesiog pasidžiaugti saule, baltu smėliu ir pušynų gaiva ilgiausiame Estijos paplūdimyje, besidriekiančiame 7,5 kilometro.

Paviluosta, Latvija. Nedidelis, ramus ir pušynų apsuptas Paviluostos miestelis puikiai tinka norintiems pabėgti nuo miesto šurmulio ir paskanauti tradicinių Kuršo regiono valgių. Tikri gurmanai šioje vietovėje taip pat gali išmėginti kaimiškos duonos kepimą ar žuvies rūkymą.

Paviluostoje galima ne tik mėgautis nepaliestu pajūrio gamtos grožiu, bet ir išbandyti įvairias vandens sporto šakas, kurių entuziastai iš viso pasaulio čia atkeliauja dėl saulės, bangų bei gaivinančios jūros.

Pajūrio kaimeliai nuo Bigaunciems iki Engurės, Latvija. Ieškantiems ramių atostogų autentiškoje žvejų vietovėje verta apsistoti viename iš mažų kaimelių tarp Bigaunciems ir Engurės. Jauki ir atpalaiduojanti atmosfera, nuostabūs vaizdai ir geras viešnagės vietų pasirinkimas vilioja poras, šeimas ir pavienius keliautojus, norinčius pasimėgauti gamtos grožiu.
Kaimeliai tarp Bigauciems ir Engures, Latvija

Nuo 1936 m. čia vykstantis Žvejų festivalis yra vienas pagrindinių vasaros renginių šioje Latvijos pakrantėje. Norintiems pajausti tikrąją festivalio dvasią siūloma paplaukioti laivu, dalyvauti žvejų batų metimo varžybose, stebėti įvairius pasirodymus ir, žinoma, paragauti tradiciškai paruoštos žuvies iš Baltijos jūros.

Saulkrastai, Latvija. Saulkrastuose tikrai pavyks atrasti tikrąjį Vidžemės pajūrio žavesį. Vasarą šis miestelis atgyja, o jo svečiai gali mėgautis gausybe kultūrinių renginių, tarp kurių ir Saulkrastų džiazo festivalis, sutraukiantis šio muzikos žanro profesionalus iš viso pasaulio. Pasivaikščiojimams ir pasivažinėjimui dviračiu puikiai tinka Baltosios kopos, kurios siekia 17 metrų aukštį ir yra vienos gražiausių Latvijoje. Ieškantys romantiškos atmosferos turėtų rinktis „Saulėlydžio“ taką.

Neveltui tiek daug keliautojų Saulkrastus rekomenduoja dėl pasivaikščiojimų pakrante, ramybės ir gamtos.
Ieškantys poilsio čia pat Lietuvoje gali rinktis ir daugelio poilsiautojų jau išbandytus vietinius kurortus.

Kuršių nerija, Lietuva. Kuršių neriją rinktis verta dėl nuostabios gamtos, puikių paplūdimių ir ramios aplinkos. Nesvarbu, ar atostogausite Nidoje, Juodkrantėje, Preiloje ar bet kurioje kitoje gyvenvietėje, šioje 52 kilometrus Lietuvos teritorija besidriekiančioje smėlėtoje nerijoje visuomet būsite apsupti gamtos.
Kuršių Nerija, Lietuva

Banguojanti Baltijos jūra vienoje Kuršių nerijos pusėje, ramios ir hipnotizuojančios Kuršių marios kitoje pusėje ir pušynai nerijos viduryje sukuria tobulos harmonijos pojūtį. Ieškantiems daugiau pramogų verta pamatyti vieną iš daugybės vasarą čia vykstančių muzikos festivalių ar kasmetinę regatą.

Karklė, Lietuva. Į Pajūrio regioniniame parke įsikūrusią Karklę turėtų vykti tikri gamtos mylėtojai, kurie čia atras puikius paplūdimius ir gaivinančius miškus. Šiame kaimelyje poilsiautojų kur kas mažiau nei kitose Lietuvos pajūrio vietovėse, išskyrus rugpjūčio vidurį, kai vienas didžiausių Lietuvos muzikos festivalių Karklę paverčia trijų dienų vakarėliu.
Karkle, Lietuva

Jei norisi daugiau pramogų, Klaipėdos ir Palangos naktinis gyvenimas bei lankytinos vietos pasiekiami vos per 20 minučių kelio automobiliu. Karklės svečiai taip pat privalo aplankyti Olando kepurę – smėlėtą pakrantės skardį, nuo kurio atsiveria nuostabūs Baltijos jūros vaizdai ir galima stebėti naktinį pajūrio dangų.

Šventoji, Lietuva. Vos 15 minučių kelio automobiliu į šiaurę nuo šurmuliuojančios Palangos ir pasieksite mažą Šventosios miestelį. Barų ir kavinių duris atvėrusi Šventoji vasarą atgyja, o kainos sezono metu čia kiek mažesnės nei kituose pajūrio miestuose. Šį kurortą itin pamėgusios šeimos, nes čia galima puikiai pailsėti bei atrasti įvairių veiklų bet kokio amžiaus poilsiautojams.
Šventoji, Lietuva

Kiekvienas svečias turėtų paplaukioti baidarėmis ar vandens dviračiais Šventosios upe, aplankyti miestelio švyturį ir pereiti žymiuoju kabančiu tiltu.