Maršrutu Kaunas–Balstogė–Kaunas savaitgaliais kursuos lenkiški modernūs 2-jų vagonų traukiniai SA133, turintys 127 sėdimas vietas. Iš Kauno ir Balstogės geležinkelio stočių traukiniai pajudės ryte bei vidurdienį, atitinkamai atgal į galines stotis atvyks vidurdienį ir vakare. Kelionė truks apie 5 val. Bilieto kaina – 11 eurų į vieną pusę. Keleivius aptarnaus tiek Lenkijos, tiek ir Lietuvos personalas.

Naujas maršrutas siūlo ir naujas galimybes keleiviams – panorusiems kelionę tęsti į Varšuvą, Ščeciną, Gdynę arba Elką, Balstogėje tereikės persėsti į kitą traukinį. Iš Varšuvos keleiviai galės priderintais traukiniais tęsti keliones į Berlyną, Vieną, Prahą ir kitus miestus.

Svarbi informacija ketinantiems keliauti

Keleivių patogumui traukinyje bus pritaikytos vietos, skirtos dviračių vežimui (galima pasiimti vieną dviratį). Taip pat numatyta galimybė vežti ir gyvūnus. Didesnį nei nustatytą rankinio bagažo svorį turintys keleiviai galės taip pat būti ramūs – už jį, o taip pat pasiimtą gyvūną ar dviratį, nepriklausomai nuo nuvažiuoto atstumo, keleiviai mokės nustatytą 2 eurų mokestį. Tai galios pasirinkusiems tarptautinę kelionę. Keliaujantiems tik Lietuvos teritorijoje galios įprastos „Lietuvos geležinkeliai“ taisyklės.

Vieną vaiką iki 6 metų amžiaus keleivis galės vežti nemokamai, o kitiems bus taikoma 50 procentų suaugusiojo keleivio bilieto kainos nuolaida. Vaikams nuo 6 iki 12 metų amžiaus bus taikoma 50 procentų suaugusiojo keleivio bilieto kainos nuolaida.

Kelionės bilietai bus parduodami bilietų kasose, interneto svetainėse ir traukiniuose, bet ne anksčiau, kaip likus 30 parų iki traukinio išvykimo dienos. Atsinaujinusi interneto svetainė www.traukiniobilietas.lt yra pritaikyta mobiliesiems įrenginiams, tad bilietą internetu pirkti patogu, paprasta ir greita.

Nepanaudojus kelionės bilieto ir jį pateikus iki traukinio išvykimo, keleiviui bus sugrąžinama 90 procentų bilietų kainos. Bilieto nepanaudojimo atvejais dėl vežėjo kaltės, keleiviui bus grąžinama visa bilieto kaina.

Detaliau su specialaus tarifo „Lenkija–Lietuva Regio special“ sąlygomis galima bus susipažinti interneto svetainėje www.traukiniobilietas.lt.