1. Paryžiaus Disneilendas. Šeimos kviečiamos šiam vizitui skirti net dvi tris dienas, nes galite apsilankyti ne tik pramogų parke, bet ir „Walt Disney“ studijos parke.

Pramogų parkas suskirstytas į populiariausias Disney tematikas – kosmosas, laukiniai vakarai, princesės ir kiti. Neverta važiuoti su labai mažais (ūgio atžvilgiu) vaikais, nes net jei vaikas pakankamai didelis amžiumi, nereiškia, jog jam užteks ūgio apsilankyti viename ar kitame atrakcione. Ši pramoga nepigi – suaugusiems pigiausias bilietas kainuoja nuo 47 eurų ne sezono metu, o vaikams – nuo 40 eurų.

Praktinis patarimas – kai kurie atrakcionai yra itin populiarūs ir turi išankstinę rezervaciją, todėl tik įėję į parką – apeikite juos ir “gaukite” laiką, kad vėliau nereikėtų porą valandų laukti eilėse.

Daugiau informacijos: www.disneylandparis.com

2. Legolendas. Europoje yra net trys šios temos parkai – nuo 1968 metų Danijoje Bilunde veikiantis pirmasis „Legoland“, Vokietijoje Giuzburgo mieste ir Didžiojoje Britanijoje Vindzore. Tai teminis atrakcionų parkas, kuris dekoruotas „LEGO“ detalėmis ir jo atrakcionai sukurti pagal garsiausias rinkinių temas. Pavyzdžiui, mažesniems skirta erdvė vadinama „Duploland“.

Ir nors smagiau aplankyti autentišką parką Danijoje, nepamirškite, kad šioje šalyje kainos didelės.

Palyginimui – Bilietas į „Legoland“ Vokietijoje suaugusiems kainuoja 41,50 EUR, o vaikams 37. Danijoje – kainuos nuo 40 EUR.

Daugiau informacijos: www.legoland.dk

3. „Heide“ parkas. Turbūt populiariausias pramogų parkas, kurį renkasi lietuviai. Jame nėra vieningos temos, bet tiek vaikus, tiek suaugusius žavi daugybė atrakcionų. Kainos – nuo 37 EUR.

Daugiau informacijos: www.heide-park.de

4. „EUROPA“ parkas. Jame gausu ne tik pramogų, bet ir įdomios informacijos. Vokietijoje veikiančiame parke pristatoma 13 Europos šalių su jų atrakcionais ir net maistu – Rusijos plote yra net „Lada” autodromas, Italijoje vyksta karnavalas. Parkas veikia nuo kovo pabaigos iki lapkričio pradžios. Parko bilieto kaina suaugusiems – 39 eurai, vaikams – 34 eurai.

Daugiau informacijos: www.europapark.de/en

5. „Gardaland“ parkas. Jis įsikūręs ant nuostabiai gražaus Gardos ežero kranto Italijoje. Tai populiariausias parkas šioje šalyje, kuriame rasite ne tik atrakcionus, bet ir vandens parką bei jūros akvariumą.

Bilietų kainos – suaugusiems 35, vaikams 30 eurų.

Daugiau informacijos: www.gardaland.it

6. „Port Anetura“ parkas. Šis parkas tituluojamas geriausiu vandens parku Europoje ir yra įsikūręs Ispanijos pietuose. Daugybė baseinų, bangų, įspūdingiausių atrakcionų, vandens slidžių ir speciali erdvė mažesniems – viskas šeimos pramogoms visai dienai. Taip pat yra ir atrakcionų.

Apsilankymo kaina vienai dienai – nuo 23 iki 45 eurų.

Daugiau apie parką www.portaventura.es.

7. Asterikso parkas. Atsidūrę Prancūzijoje negalite nepastebėti Asterikso ir Obelikso kulto. Vienas iš požymių – vieno personažo vardu pavadintas pramogų parkas šalia Paryžiaus. Sakoma, kad šis parkas yra skirtas vyresniems nei Disneilendo parko lankytojams, nes laukia “rimtesni” atrakcionai. Parke susipažinsite su galais, apsilankysite jų kaime, pamatysite Romos imperiją, senovės Graikiją ir net vikingus.

Įėjimo kaina suaugusiems 44 eurai, o vaikams nuo 3 iki 11 metų – 35 eurai.

Daugiau informacijos: www.parcasterix.fr

8. Tivoli parkas. Tai pirmasis pasaulyje pramogų parkas, kuris Kopenhagoje duris atvėrė dar 1843 metais. Teigiama, kad būtent šis parkas įkvėpė Walt Disney, kuomet jis projektavo Disneilendą Kalifornijoje. Tai trečiasis pagal populiarumą parkas Europoje, kurį kasmet aplanko 3 milijonai žmonių. Jūsų laukia gausybė atrakcionų, nepriekaištingi parkai, pantomimos teatras ir Michelin žvaigždutes turintys restoranai.

Vaikai iki aštuonerių čia patenka nemokamai, nuo 8 metų bilietas kainuoja 13 eurų. Kiekvienas atrakcionas ar pramoga kainuoja papildomai.

Daugiau informacijos: www.tivoli.dk

9. „Futuroscope“ parkas. Jeigu vaikai mėgsta robotus, kosmosą ir svajoja apie skraidančias mašinas – apsilankykite „Futuroscope“ parke, kuris įsikūręs Prancūzijos vakaruose, Poitiers mieste. Ateities parke galėsite išbandyti 4D, magijos triukus, laiko mašiną.

Bilietų kainos nuo 29 iki 39 eurų.

Daugiau informacijos: http://en.futuroscope.com/.

10. „Puy du fou“ parkas. Dar vienas parkas Prancūzijoje – istorinės tematikos „Puy du Fou“ parkas, įsikūręs šiaurės vakaruose netoli Nanto. Jame kasdien vyksta spektakliai ir istoriniai renginiai – gladiatorių kautynės, vikingų kaimų puolimai. Teigiama, kad tai daugiausiai erdvės užimantis parkas.

Bilietų kainos: 34 eurai dienai suaugusiems perkant vietoje ir 23 eurai vaikams.

Daugiau informacijos: www.puydufou.com