Būtina paminėti, kad itin palankios bilietų kainos iš Vilniaus į Italijos sostinę galioja šių metų gruodžio ir 2017-ųjų sausio, vasario mėn. laikotarpiui.

Pateikiame pavyzdį, kuriame galite matyti skrydžio datą, laiką ir kainą. Bilietas į abi puses kainuos vos 66 eurus.
Pavyzdys

Įsigyti bilietų galite čia.

Taip pat primename kelis naudingus patarimus, ką pasak gidės Eglės, vertėtų atsiminti viešint Romoje:

1. Pirmąjį mėnesio sekmadienį mieste visi muziejai nemokami. Vatikanas turi savo sistemą: nemokamai galima apsilankyti paskutinį mėnesio sekmadienį.

2. Į Romą vykstama dėl istorijos, architektūros ir meno. Todėl būtina pamatyti Koliziejų, Panteoną, Venezijos aikštę (Piazza Venezia), Tautos aikštę (Piazza del Popolo), kitas aikštes: Piazza Venezia, Piazza della Respublica, Borghese parką, Trastevere rajoną, pasivaikščioti Forum imperiale gatve.

3. Siūloma nesirinkti restoranų, kavinių prie pat populiariausių turistinių objektų. Šios maitinimo įstaigos orientuojasi į kiekybę, ne į kokybę. Be to, kainos gali būti dvigubos, nei restoranuose vos už dviejų gatvelių.
Roma, Italija

4. Patekus į Šv. Petro aikštę – didžiausią aikštę Vatikane, dažnai norima aplankyti ir Šv. Petro bažnyčią. Aikštės dešinėje stovi metalo detektoriai ir griežta apsauga, tikrinanti žmonių rankines. Negalima turėti metalinių daiktų arba labai didelių kuprinių. Pridengti pečius ir kelius Vatikane būtina. Įėjimas į Šv. Petro baziliką nemokamas.

5. Neturistinė Roma. Aplankius svarbiausius monumentus, verta pasižvalgyti į tai, ką turistai įprastai praleidžia. Taip galima atrasti įdomesnę, tikrą Romą, pamatyti, kaip gyvena italai.

San Lorenzo rajonas skirtas studentams, nes netoli yra didžiausias miesto universitetas. Ten labai nedidelės gėrimų ir maisto kainos, verda naktinis gyvenimas. Labai graži miesto panorama atsiveria iš Savello parko, kuriame auga apelsinų medžiai. Įdomu pasižvalgyti išskirtinės architektūros miesto rajone Coppedè, kuriame filmuoti siaubo filmai.

Besidomintiems II – ojo Pasaulinio karo istorija - Benito Musolini statytas rajonas. Diktatorius bandė sukurti savo Koliziejų (Colosseo Quadrato), nuvykti apžiūrėti galima miesto metro (mėlyna linija, išlipti stotelėje EUR Palasport).

Norintiems tikrų „griuvėsių“ ir archeologijos lobių – 30 minučių miesto traukiniu, stotelė „Ostia Antica“. Italai sako, jog tai antra Pompėja, tik be tragedijos.