Mielai supažindinsime jus su nakvynių, maisto ir pramogų kainomis šiame kurorte.

Atvykdami į Palangą, nakvynių kainas tikėjomės sužinoti iš pakelėje stovinčių nuomotojų, tačiau jų šeštadienio popietę buvo vos trys, o tai, vos prasidėjus vasaros ir atostogų sezonui, šiek tiek stebino.

Pavažinėję po Palangą, sustojome prie kelių namų ir pakalbinome nuomotojus. Štai, kiek toliau nuo centro, Pavasario gatvėje esantis dviejų kambarių butas, kuriame gali ilsėtis iki 5 asmenų, parai kainuoja apie 60 eurų, tad apie 12 eurų žmogui. O arčiau centro, Vytauto gatvėje esantis dvivietis kambarys, parai kainuoja apie 25 eurus. Viešbučiuose ar svečių namuose nakvynės kainos mažiausiai dukart didesnės. Kaina prasideda maždaug nuo 25 eurų žmogui už parą ir tęsiasi iki maždaug 110 eurų žmogui už parą.

Žinoma, norintys sutaupyti visada gali rinktis stovyklavietes ar kempingus. Netoli Palangos miesto centro esančiame kempinge, nakvynė savo palapinėje kainuos apie 3 - 6 eurus vienam už parą. Čia galima miegoti ir nameliuose, tačiau dviviečio namelio kaina liepos mėnesį jau bus apie 30 eurų, t.y. po 15 eurų žmogui už naktį.

Automobiliai miesto centre – prabanga

Viena sunkiausių užduočių atvykus, buvo sugalvoti, kur pasistatyti automobilį, kad už tai netektų pakloti dienos pietų sąskaitos. Po ilgų paieškų automobilį palikome kiek toliau nuo Vytauto gatvės, prie vienos didesnių maisto prekių parduotuvių.

Jei automobilį norite palikti kuo arčiau centro, kad mažiau reikėtų pėdinti pėsčiomis, už valandą teks sumokėti nuo 0,60 iki 1,7 euro. Pats brangiausias stovėjimas yra žaliojoje zonoje, kuri tęsiasi nuo Kęstučio gatvės pietuose iki J. Basanavičiaus gatvės šiaurėje ir nuo Vytauto gatvės rytuose iki Meilės al. vakaruose. Pigiausiai automobilį galite palikti geltonojoje zonoje, kuri yra nuo Žemynos ir S. Dariaus bei S. Girėno gatvių pietuose iki Bangų ir Druskininkų gatvių šiaurėje bei nuo Klaipėdos plento rytuose iki Vytauto gatvės vakaruose.
Palanga

Norintys automobilius palikti arčiau miesto centro, tačiau sutaupyti, gali pasirinkti privačias automobilių stovėjimo aikšteles. Štai viena, esanti netoli Palangos parapijos namų, už visos dienos automobilio stovėjimą prašo 6 eurų.

Už šaltibarščius teks pakloti 3,50 eur

Maisto kainos Palangoje panašios kaip ir kituose kurortuose. Papietauti kavinėje galima maždaug už 8-15 eurų, priklausomai nuo pasirinkto patiekalo. Stebina tai, kad lietuviški šaltibarščiai kavinėje kainuoja nuo 2 iki 3,5 euro, o sveiko maisto mėgėjams už Cezario salotas gali tekti pakloti net 7,5 euro.
Patiekalų kainos vienoje Palangos kavinių

Visgi norintiems pavalgyti sočius pietus ar vakarienę karštas patiekalas gali kainuoti nuo 8 iki 14.50 eurų. Desertų kainos, žinoma, kiek pigesnės, tačiau karštas obuolių pyragas su šokoladu ir ledais jums kainuos apie 4 eurus, o pieno-ledų kokteilis apie 3,50 euro.

Mėgstantiems ir be kavos negalintiems gyventi taip pat ne kokios naujienos. Latte kava kavinėje kainuoja nuo 2 eurų, o prie užkandžių kavinėse mėgstantiems užsisakyti „Coca cola“, „Sprite“ arba „Fanta“ gaiviųjų gėrimų, 250 ml kainuos 1,80 euro, o 200 ml sulčių kainuos 1,30 euro. Šviežiai spaustų sulčių 200 ml stiklinės kaina 2,60 euro. Stebina ir gazuoto vandens kainos: už 330 ml kavinėje teks sumokėti 2-2,55 euro.
Palanga

Greito maisto mėgėjams šiek tiek geresnės naujienos: mėsainio, skrudintų bulvyčių ir gaiviojo gėrimo komplekto kaina apie 4,20 euro.

Na, o smaližiai, ko gero, čia turės pataupyti, nes J. Basanavičiaus gatvėje prekiaujantys pardavėjai už ledus prašys 1,10- 2,50 euro. Vafliukai, apipilti šokoladu ir skanėstais, kainuos apie 2,50-3.00 eurus.

Pramogos tik pasiturintiems

Nepaisant lankytinų vietų Palangoje ir jos apylinkėse, pramogų J. Basanavičiaus gatvėje tikrai netrūksta. Štai dviračio nuoma vienai valandai kainuoja 2 eurus, o dviračio principu minama ir šiek tiek automobilį primenanti dvivietė transporto priemonė valandai kainuoja 8 eurus.

Liekame nustebinti ir vaikiškų sūpynių, ir atrakcionų kainomis. Pasiteiravę, kiek mažam vaikui kainuotų pasisupti ant ratu lėtai besisukančių arkliukų, pardavėjas atšauna, kad už porą minučių mums teks pakloti 2 eurus. Paėjus toliau, paaiškėja, kad šuoliai ant batuto su guma taip pat minutei laiko kainuoja vieną eurą, pardavėja drąsiai siūlo išbandyti šią pramogą bent penketą minučių, tačiau tenka atsisakyti.
Palanga

Mažiesiems poilsiautojams pramogų J. Basanavičiaus gatvėje tikrai netrūksta. Norintys gali pasidaryti laikinas tatuiruotes, kurios vienos kaina yra 3 eurai.

Toliau, einant gatve, susirinkusius poilsiautojus, kurių, beje, tądien buvo nedaug, linksmina vyras, kviečiantis fotografuotis su dideliais smaugliais ar spalvingomis papūgomis. Tokia nuotrauka su egzotiškais gyvūnais čia kainuoja 5 eurus ir yra atspausdinama bei atiduodama iš karto. Ši pramoga sužavi poilsiautojus ir nuotraukai prie šių gyvūnų pamatome stovinčią eilę norinčių. Kol penkerių metų mergaitė su papūga ant peties fotografuojasi, jos mama netveria džiaugsmu ir keletą papildomų kadrų dar padaro telefonu.
Pramogos Palangoje
Kiek toliau paėjėję ir rimčiau nusiteikę poilsiautojai gali išbandyti ir chirologiją. Mat J. Basanavičiaus gatvėje, visai netoli Palangos tilto, galima sužinoti savo likimą skaitant ateitį iš delno. Kaip pastebėjome čia eilė jau nestovi ir norintys nesibūriuoja.
Pramogos Palangoje
Galiausiai, norintys iš atostogų parsivežti ir linksmą prisiminimą, Palangoje gali išbandyti šaržų piešimą. A6 formato šaržas čia kainuoja 6 eurus, o šiek tiek didesnis jau 10 eurų.
Pramogos Palangoje