Disnėjaus pasauliai:

Volto Disnėjaus pasaulis Floridoje, JAV

47 kvadratinių mylių magiškas Disnėjaus pasaulis, kur galite pabėgti nuo kasdienybės. Jame sutelkti 4 garsiausi pasaulyje teminiai parkai: Magiška karalystė, Epcot (Experimental Prototype Community Of Tomorrow), Disnėjaus Holivudo studijos, Disnėjaus gyvūnų karalystė ir du vandens parkai – Taifūno lagūna, Pūgos paplūdimys. Prekybos ir maitinimo įstaigos bei didžiulis įvairios veiklos pasirinkimas nuo golfo iki atpalaiduojančių SPA.

Paryžiaus Disneilendas

Planuojant apsilankymą jame, reiktų paskirti visą dieną. Tai vienas lankomiausių atrakcionų parkų Europoje ir labiausiai lankomas atrakcionų parkas Prancūzijoje. Jame du teminiai parkai: Disneilendas ir Volto Disnėjaus studija – parkas. Disneilendą sudaro penkios teminės zonos – tai Pagrindinė gatvė, Pasienio ruožas, Nuotykių šalis, Fantazijų šalis ir Atradimų šalis. Iš viso čia yra apie 50 įvairių atrakcionų. Paryžiaus Disneilendas, galima sakyti, yra tiksli Floridos Disneilendo kopija. Prancūzijoje šeimos nuolaida taikoma, kai šeimoje – 3 vaikai.

Disneilendas Kalifornijoje, JAV

Jame du teminiai parkai: Disneilendo parkas ir Kalifornijos Disnėjaus nuotykių parkas, su trimis viešbučiais, parduotuvėmis, kavinėmis ir pramogų kompleksu Downtown Disney. Kodėl verta jame apsilankyti? Ogi, jis buvo sukurtas paties Volto Disnėjaus 1950 m. Lankytojams 40 hektarų parkas duris atvėrė 1955 m. liepos mėnesį. Po sėkmės sulaukusio tokio verslo modelio buvo įkurtas parkas Floridoje.

Kiti garsūs teminiai parkai:

Universal Orlando Resort, JAV

Parką sudaro du pramogų parkai: originalus „Universal Studios Florida“ pramogų parkas ir nuotykių sala „Islands of Adventure“. Be teminio pramogų parko čia rasite ir naktinių klubų, ištisų restoranų kompleksų, daug šou, teminių parduotuvių ir kt. pramogų. Universal studija – tai puiki pramoga kino mėgėjams. Čia sutiksite neįtikėtiną gausybę iš žydrųjų ekranų jums gerai pažįstamų veidų: aktorių, kino filmų herojų ir animacijos personažų. Čia buvo filmuoti tokie filmai kaip: „Žmogus voras“, „Greiti ir įsiutę“, „Terminatorius“, „Nusivylusios namų šeimininkės“, „Kleopatra“, „Mumija“, „King Kongas“ ir kt.

Seaworld Orlando, JAV

Orlando jūrų pasaulis – tai atrakcionų parkas su jūros gyvūnų zoologijos sodu Orlando mieste, Floridoje. Šis parkas turi ką pasiūlyti visoms amžiaus grupėms. Jūros gyvūnus mėgstantiems vaikams čia yra Delfinų įlanka, koralinis rifas, kuriame apsigyveno Afalina (bottlenose) delfinų bendruomenė. Taip pat galite stebėti baltuosius (beluga) banginius, baltuosius lokius, jūrų vėplius. Čia yra ir amerikietiški kalneliai, jei esate pakankamai drąsūs.

Vindzoro Legolendas, JK

Legolendų pasaulyje yra nemažai – net 10, ir visi jie valdomi Didžiosios Britanijos pramogų parko bendrovės „Merlin Entertainments“. Pats didžiausias pagal apimamą teritoriją yra Vindzoro legolendas, atidarytas 1996 m. Tad gyvenantiems JK labai patogu čia apsilankyti. Parkas įsikūręs netoli Vindzoro pilies, apie 13 km nuo Londono Heathrow oro uosto. Vindzoro legolendas – įkvepianti žemė, kurioje vaikai yra jos herojai. Tai pramoga šeimai, kur linksmybės nesibaigia, o vaizduotei ribų – nėra. Šis parkas skirtas vaikams nuo 3-jų iki 12 metų, yra apstatytas lego žaislų konstrukcijomis, jame 55 atrakcionai. 2015 m. jį aplankė 2,2 mln. žmonių.

Adrenalino mėgėjams:

Ferrari World – Yas Island, Abu Dhabi

Greitas ir pasiutęs Ferrari pasaulis skirtas visoms amžiaus grupėms. „Ferrari World Abu Dhabi“ – pirmasis ir didžiausias pasaulyje tokio pobūdžio „Ferrari“ atrakcionų parkas, atidarytas 2010 m. Jame pasakojama aistringa ir jaudinanti „Ferrari“ istorija, kurią išgyvensite išbandydami daugiau nei 20 atrakcionų, interaktyvių pramogų bei pasimėgaudami autentiškų itališkų restoranų patirtimi. 86 tūkst. kvadratinių metrų užimantis teminis parkas įkurtas po 50 metrų aukščio stogu. Stogo perimetras daugiau nei 2 km ilgio, jį puošia 65 m skersmens „Ferrari“ logotipas – didžiausias pasaulyje.

Alton Towers, JK

Alton Towers pramogų parkas, įsikūręs Stafordšyre, laikomas populiariausiu ir geriausiu teminiu parku Jungtinėje Karalystėje bei 9-uoju labiausiai lankomu teminiu parku Europoje. Jame yra virš 50 atrakcionų, tarp kurių ir – siaubo kalneliai, Alton Towers viešbutis, Splash Landings viešbutis, vandens atrakcionų parkas, SPA ir išskirtinis golfo bei konferencijų centras. Alton Towers pramogų parkas yra suskirstytas į daug teminių, atskirus pavadinimus turinčių sričių, tokių kaip: Forbidden Valley, Mutiny Bay, Towers Street ir kt. Pramogos visai šeimai – garantuotos.

Thorpe parkas, JK

Atrakcionų parkas, įsikūręs Surrey, Anglijoje, įkurtas 1979 m. šalia buvusio žvyro karjero. Čia daugiau nei pusė tuzino šiurpą keliančių atrakcionų. Mažiesiems nuobodžiauti neteks, pramogų gali rasti ir tie, kurie nedrįsta išbandyti baisiausių atrakcionų, nes čia yra šeimoms pritaikytų atrakcionų. Laikomas labiausiai lankomu parku JK po Alton Towers. Parke patariama prieš atrakcionus pasitikrinti kišenes, neturėti smulkių daiktų, nes galite viską išbarstyti. Kai kur teks nusiauti ir batus, kad jų nepamestumėte. Asmeninių daiktų saugojimui parke yra įrengtos mini saugojimo kameros.

Port Aventura Ispanijoje

Vienas įspūdingiausių nuotykių parkų Europoje, 6- tas pagal lankomumą. Įsikūręs greta Salou miesto, maždaug už 100 km į pietus nuo Barselonos Kosta Dorados pakrantėje. Jame yra ir vandens pramogų parkas. Jį sudaro 6 teminės zonos: Viduržemio jūros pakrantė, Polinezija, Kinija, Meksika, Tolimieji Vakarai ir Sesamo Aventura (skirta mažiesiems). Jame apsilanko 4 mln. nuotykių mėgėjų.

Vandens mėgėjams:

Wet’n’Wild teminis parkas Kvinslende, Australijoje

Įsitikinkite, kad dėvite maudymosi kostiumą šioje vietoje. Didžiausias parkas Australijoje ir 8-as pagal populiarumą pasaulyje. Įsikūręs greta „Warner Bros Kino Pasaulio“. Parkas veikia ištisus metus, jame – ekstremali H2O zona, 40 metrų ilgio tuneliai čiuožimui, juodoji skylė, gigantiškų bangų baseinas ir greitasis čiuožimas – iš viso apie 26 vandens atrakcionai

Ocean Park – Aberdeen, Honkonge

Vadinamas tiesiog „Ocean Park“ – vandenyno parku, jame yra jūrų žinduolių parkas, okeanariumas, gyvūnų teminis parkas ir pramogų parkas, įsikūręs Wong Chuk Hang ir Nam Long Shan pietiniame Honkongo rajone, užima 91,5 ha. Tai didžiausias teminis parkas Azijoje, pasaulyje – 13-as. Parką į dvi dalis skiria didelis kalnas, viena parko dalis „The Summit“, kita „The Waterfront“. Parkas siekia sujungti pramogas su švietimu, įskaitant ir gyvūnų apsaugos propagavimą.

Jungtinėje Karalystėje gan didelis įvairių parkų pasirinkimas, pvz.: galite nuvykti ir į „Chessington World of Adventures“ – vienas didžiausių ir geriausiai vertinamų atrakcionų parkų JK – su zoologijos sodu ir vandens pasauliu. „Blackpool Pleasure Beach“ – Lankašyre, pastatytas jūros pakrantėje, jame 125 skirtingos atrakcijos.