1. Mityba. Kad oda būtų graži, sveika ir gyvybinga, valgykite daug žalių daržovių, vaisių, uogų. Juose gausu vitaminų A, E, C, veikiančių kaip antioksidantai, kurie saugo nuo saulės poveikio ir ankstyvo senėjimo.

2. Vanduo. Nepamirškite, kad odą reikia drėkinti ir iš vidaus, ir iš išorės, todėl nepakeičiamas kelionių draugas – hidrolatas (kvapusis augalų vanduo), tonikas ar mineralinis vanduo. Tokiais drėkikliais galima apsipurkšti kai oda rausta, džiūna, kai tempia odą. Galima purkšti net ant makiažo.

Natūralios kosmetikos „Marmozel” kūrėjos V. Žmakovos teigimu, kvapusis augalų vanduo pasižymi ne tik drėkinamosiomis, bet ir aromaterapinėmis savybėmis. Pagal tai, iš kokių augalų išdistiliuoti, hidrolatai gali padėti išlikti žvaliems ilgai vairuojant (rozmarinų), intensyviai vėsinti (pipirmėčių), raminti (ramunėlių, levandų), dezinfekuoti įbrėžimus (arbatmedžių), balansuoti moteriškos nuotaikos svyravimus (pelargonijų, rožių) ar pakylėti virš žemės, nuteikti romantiškai (arabinių jazminaičių, ylang-ylang).

3. Saulė. Prieš atsiduodami jos šiltiems spinduliams pasitepkite kokosų ar keletos skirtingų aliejų mišiniu. Natūralūs aliejai pasižymi natūralia apsauga nuo saulės, taip pat minkština, maitina odą, saugo jos vidinę drėgmę nuo išgarinimo, o šaltalankių aliejus papildomai suteikia gražią rusvą spalvą tiems, kurie nemėgsta degintis.
Kokosų aliejus

Vilmos rekomendacija: „Aliejų mišiniai ant drėgnos odos padės veido ir kūno odai (suaugusiųjų ir vaikų) prieš ir po saulės vonių. Karščio nuvargintiems plaukams puikiai tiks kaukė su kokosų aliejumi – jis atkuria pažeistų, sausų plaukų struktūrą, suteikia sveiko žvilgesio. Naudoti labai paprasta – išsitepkite galvos odą ir plaukus aliejumi bent vienai valandai, paskui perplaukite du kartus.“

4. Prakaitavimas. Natūralūs dezodorantai su alūno akmenėliu ar jo milteliais bei hidrolatai neužkemša porų, netrikdo organizmo šalinimo funkcijų ir gerai apsaugo net karštą dieną.

5. Nuotaika. Gerai nuotaikai palaikyti, rinkitės gaivaus ir vėsinančio kvapo eterinius aliejus: citrinų, rozmarinų, pipirmėčių, pelargonijų, rožių, mėtų, bergamočių, greipfrutų. Tik būkite atidūs - kai kurie eteriniai aliejai yra fototoksiški. Jais pasitepus bent kelias valandas negalima mėgautis tiesioginiais saulės spinduliais. Tai citrusiniai (bergamotės, citrinų, mandarinų, apelsinų, laimo), cinamono žievės, imbiero, melisos eteriniai aliejai.

6. Apsidraudimui. Natūralios kosmetikos kūrėja pataria: į kelionę būtinai pasiimkite tikrųjų levandų eterinio aliejaus. Jis toks universalus, kad padės peršalus, kankinant nemigai, patiriant stresą, raumenims atpalaiduoti, skausmui mažinti, sumušimams, nudegimams, smulkiems įbrėžimams gydyti. Be to, tinka ir suaugusiesiems, ir vaikams – galima ant odos tepti gryną.