Visi ateina pasipuošę, išsipustę, tikėdamiesi elegantiškai pavakarieniauti, tačiau atvykę į „Alinea“ jie tarsi vėl trumpam sugrįžta į vaikystę – desertui čia tiekiami valgomi helio balionai.

Šis patiekalas, kurį sukūrė vyriausiasis restorano „Aliena“ šefas ir bendrasavininkis Grantas Achatzas, dabar jau vadinamas vienu iš kiečiausių Amerikoje sukurtų desertų.

G. Achatzas neseniai paskelbė vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuota tokio baliono gamyba. Procesas prasideda nuo tąsios žalio obuolio masės gamybos. Po to masė išpučiama, naudojant vamzdelį, sujungtą su helio pripildyta talpa. Rezultatas – permatomas balionas, kuris užrišamas „siūlu“, pagamintu iš džiovinto obuolio. Galiausiai visas šis neįprastas tuščiaviduris saldainis apibarstomas žalia cukraus pudra.

Pagamintas valgomas balionas patiekiamas lankytojams, kurie gali rinktis – ar prieš valgydami susprogdinti jį šakute, ar patiems išsiurbti iš jo helį. Nereikia nė sakyti, kad dauguma žmonių renkasi antrąjį variantą, nes po to galima ilgai juoktis iš helio iškreipto ir paploninto balso. Be abejonės, lankytojai įspėjami neprisikvėpuoti per daug helio, nes nuo jo galima apalpti.

G. Achatzas laikomas vienu iš žinomiausių virtuvės šefų pasaulyje, o šis trijų „Michelin“ žvaigždžių restoranas yra privalomas lankytinas objektas Čikagoje. Be to, jis yra vienas iš dvylikos tris žvaigždes turinčių restoranų Amerikoje.

Įdomu tai, kad G. Achatzas maisto gaminimu susidomėjo dar vaikystėje, padėdamas savo tėvams virtuvėje.

Sėkminga jo karjera buvo sulėtėjusi 2007 metais, kai jam buvo diagnozuotas IV stadijos liežuvio vėžys. Laimei, vos per penkis mėnesius jam pavyko pasiekti šios ligos remisiją.

Netrukus jis grįžo į „Alinea“ virtuvę ir dabar stebina pasaulį savo išskirtiniais patiekalais.