Pateikiame keliautojų patarimus ir pastebėjimus apie Siciliją.

1. Aplankykite Etnos ugnikalnį. Tai vienas didžiausių ir dar veikiančių ugnikalnių pasaulyje. 3320 m aukščio ugnikalnio vietovės yra paskelbtos draustiniu. Priklausomai nuo turistų poreikio, pakilti į Etną galima įvairiais būdais: keltuvu ir vėlau kelionę tęsti autobusu. Tačiau gerokai įdomesnis būdas - trauti į žygį pėsčiomis po ugnikalnio apylinkes. Tiesa, toks turistinis žygis truks apie penkias val. ir pareikalaus nemažai jėgų.

2. Pasivaikščiokite po Palermą. Sicilijos sostinėje gausu įstabių architektūros pastatų. Skirkite laiko ir pasivaikščiokite jo gatvėmis, taip atrasite San Cataldo ir Martorana bažnyčias, Katedrą, operos rūmus ir kt. Stipresnių nervų lankytojams rekomenduojama aplankyti Kapucinų vienuolyną. Jame išvysite katakombas, kurioje beveik 9 tūkst. vienuolių palaikų.
Palermas
3. Apsilankykite turguje. Visuose Sicilijos miesteliuose vietiniai pardavinėja ypač sultingus vaisius ir kitus maisto patiekalus. Taip pat išvysite daug mažų parduotuvių, kuriose gausu rankų darbo kūrinių, ypač populiarus antikvaras. Tiesa, įdomu tai, kad jų pardavėjai ar šeimininkai niekada nekvies ir nepuls jums siūlyti prekių. Paprastai jie stoviniuoja gatvėje, turistams paklausus apie vieną ar kitą prekę, taktiškai atsako.
4. Paragaukite deserto, vad. cannoli. Tai trapios tešlos vamzdelis, kuriame galite atrasti vis kitokį įdarą. Jį galite išsirinkti iš daugybės, tačiau pirmą kartą ragaujant cannoli, vertėtų rinktis su maskarponės sūrio įdaru. Tiesa, įdomu tai, kad šį desertą ypač išgarsijo trilogija „Krikštatėvis“.

5. Norintys išvysti vienuogynus, turėtų aplankyti Marsalos regioną. Jame vietiniai gyventojai parodys valdas, papasakoks apie vynuogių rūšis ir skirtumus.

6. Aplankykite Druskos muziejų. Jį atrasite Trapani provincijoje, šalia Paceso. Dar vykstant į muziejų, kuriame daugiau sužinosite apie šį amatą, savo akimis išvysite Druskos kelią - gamtos rezervatą, laukus, kuriuose gausu druskos.
7. Susipažinkite su Sicilijos kaimeliais. Juose sunkiai atrasite jaunų žmonių. Ant kalvų ir iš kalkakmenio pastatytų namelių į turistus žvelgs vyresnio amžiaus gyventojai. Būtinai pasivaikščiokite gatvelėmis, atidžiai apžiūrėdami jų namus.

8. Ilsėkites Taorminos kurorte. Jį renkasi nemažai keliautojų. Pirmiausia dėl to, kad jį sudaro dvi dalys: poilsinė pajūrio zona ir istorinė miesto, kuri įsikūrusi ant kalvos. Kas kartą norėdami pakliūti į paplūdimį, turėsite leistis specialiu keltuvu. Tai vienas gražiausių Sicilijos kurortų, kurį skalauja Jonijos jūra.