1. Anglijos Rivjera. Torquay, Babbacombe Bay, Paignton, Brixham
Torquay, Babbacombe Bay, Paignton, Brixham

Pasidžiaukite gražiuoju Babbacombe Bay paplūdimiu. Anglijos Rivjeros Pietų Devone įsikūrę Torkis (Torquay), Babbacombe, Paignton ir Brixham miesteliai siūlo pramogas ištisus metus. Anglų Rivjera žinoma dėl apdovanojimus pelniusių paplūdimių ir egzotiškų čia augančių palmių, yra pasaulinio lygio geoparkas. Gausus pasirinkimas vietinių kelionių laiveliais, skanaus vietinio maisto ir šviežios žuvies. Torkio miestas yra detektyvų rašytojos Agatos Kristi gimtinė, jame vyksta kasmetinis Agatos Kristi festivalis.

2. Sautportas (Southport) – Anglijos klasikinis kurortas
Sautportas (Southport)

Klasikinis, didelis Viktorijos laikų pajūrio miestas, Merseyside grafystėje, Anglijoje. Čia geri paplūdimiai, aukščiausio lygio parduotuvės apsipirkimui, pasaulinio lygio golfo aikštynai, kazino, kino teatrai. Idealiai tinka vienos dienos kelionei ar trumpoms atostogoms. Didelės smėlio kopos tęsiasi keletą kilometrų į pietus nuo miesto. Ainsdale smėlio kopos – nacionalinis gamtos rezervatas Anglijoje.

3. Pakrantės kotedžai
Pembrokeshire

Pembrukšyro (Pembrokeshire) pakrančių kotedžai – tai daugiau nei 500 jaukių kotedžų, išsidėsčiusių palei Pembrukšyro pakrantę. Tai namų jaukumas, auksinio smėlio paplūdimiai, 186 mylių pakrantės, istorinės pilys ir nuostabi gyvūnija.

4. Hanstantonas (Hunstanton) ir Vakarų Norfolkas
Hunstanton

Aplankykite istorinį Kings Liną (King’s Lynn) ir gražųjį Vakarų Norfolką. Kings Linas – trečias pagal dydį Norfolko miestas, žinomas kaip kapitono Džordžo Vankuverio ir Velso princesės Dianos gimtinė. Pasimėgaukite nuostabia pakrante, gražiais paplūdimiais ir klasikiniu Hanstantono kurortu. Pasigrožėkite kaimeliais, kuriuose gausu istorinių pastatų.

5. Lytham St. Annes, Fylde
Lytham St. Annes

Lytham St. Annes – tai Lankašyro pakrantės rojus, tinkamas lankyti visais metų laikais. „Vienas iš žaliausių, švariausių ir gražiausių vietų Britainijoje“, – taip teigia Karališkoji sodininkystės draugija. Turtingas kultūra, paveldu, puiki vieta apsipirkti bei gausu gerų renginių. Puiki vieta pailsėti visai šeimai.

6. Istbornas (Eastbourne) ir Pietų Dauno (Downs) aukštumos

Atgaukite jėgas, pailsėkite nuostabiame pietų pakrantės kurorte netoliese didingos Pietų Dauno aukštumos, Pietų Dauno nacionalinio parko papėdėje. Turtingas kultūra ir paveldu, pramogomis ištisus metus, atrakcionais ir įvairiais renginiais – tai nuostabus kampelis poilsiui.

7. Landidnas (Llandudno)

Landidnas – šiaurinėje Velso dalyje, kurortinis miestelis ant Airijos jūros kranto. Kunkuliuojantis Viktorijos pajūrio perlas. Conwy – pilis įtraukta į UNESCO sąrašą. Galima ilsėtis įvairiais metų laikais su šeima, čia gausų užsiėmimų visai šeimai, taip pat pasaulinio lygio teatrai, lengvai pasiekiamas Snoudonijos (Snowdonia) gamtinis regionas ir nacionalinis parkas šiaurės Velse, Kambrijos kalnuose.

8. Didysis Jarmutas (Great Yarmouth)

Geriausias Norfolko pajūrio kurortas: šurmuliuojantis, linksmas, šiuolaikiškas, su patraukliu jūrų paveldu, yra visiems ką pamatyti ir nuveikti. Geri paplūdimiai, fantastiniai festivaliai ir pramogos.

9. Traukiniu aplink Angliją

Nuo Kornvalio iki Škotijos aukštumų ir Snoudonijos iki Norfolko – geležinkelio bėgiai dengia visą Britaniją. Jūsų geležinkelio kelių atostogos gali prasidėti nuo artimiausios stoties. Apkeliaukite Britaniją, Airiją ir Europą greitai, patogiai, su nostalgija ir nuostabiais vaizdais, praplaukiančiais pro langą. Kainos nuo 299 £ už 4 dienas.

10. Pentewan

Pentewan – pakrantės miestelis, pietų Kornvalio uostas. Pentewan Sands, įsikūręs gražioje pakrantėje, siūlo pramogas nepriklausomai nuo orų: čia yra du vidaus baseinai, minkšta žaidimų aikštelė, šviežias maistas ir pramogos šeimoms. Parduotuvė, paplūdimio restoranas, vandens sporto centras, teniso kortai, vaikų žaidimo aikštelė. Tai puikus poilsis su šeima ar porelėms.

11. North Tyneside
North Tyneside

Mokykis serfinguoti, eik į baidarių safari, paragauk pačių geriausių, pelniusių nugalėtojo prizą ledų, žuvies ir skrudintų bulvyčių, žaisk Mėlynosios vėliavos paplūdimiuose ar nuvyk kokiai dienai į Niukastlą. Aplankyk švyturį, akvariumą, Romėnų palikimą, vandens parką ir pilį. Čia yra triukšmingi savaitgalio turgūs ir fantastiški renginiai, tokie kaip Mouth of the Tyne festivalis.

12. Lee-on-the-Solent, Gosporte, Hampšyras

Įsikūręs Pietinėje Anglijos pakrantėje, Gosportas gali pasigirti 24 km. jūros pakrante su panoraminiais paplūdimiais, įspūdingu jūriniu paveldu, buriavimo ir įvairaus vandens sporto galimybėmis, dideliu restoranų pakrantėje pasirinkimu. Čia taip pat galite mėgautis kartingais, čiuožykla, paskraidymais malūnsparniu ir daugybe pasivaikščiojimo bei dviračių takų. Lee-on-the-Solent, dar dažnai vadinama Lee-On-Solent, yra nedidelė pajūrio sritis, ypač lankoma vasarą ir buvusi Karališkoji Oro laivyno Stotis HMS (Jos Didenybės laivas) Dedalas.