1. Nepatikrinamas mobiliojo telefono planas. Svarbu žinoti, kokias išlaidas padengia jūsų planas, kad išvengtumėte tarptinklinio ryšio (roaming) mokesčio. Jie neįtraukti? Tuomet išjunkite duomenis dar prieš įlipdami į lėktuvą ir įjunkite telefone skrydžio režimą (galėsite prisijungti prie bevielio interneto). Jeigu duomenys jums svarbūs, tuomet pagalvokite apie tarptautinį planą arba galimybę įsigyti vietinę SIM kortelę vos tik atvyksite.

2. Nepasiliekama pakankamai laiko tarp skrydžių. Skrydžio sąlygos yra sunkiai prognozuojamos. Jeigu vienas iš skrydžių bus atidėtas, jums gali tekti paskubomis lėkti per nepažįstamą oro uostą į jungiamąjį skrydį, rizikuojant nesuspėti. Todėl geriausia rezervuoti skrydžius su pakankamu laiko tarpu tarp jų. Jeigu Londone keliaujate per Hitrou oro uostą, suplanuokite mažiausiai dviejų valandų pertrauką, nes teks įveikti saugumo patikrą tarpe tarp vieno skrydžio ir kito.

3. Oro uoste nepasirūpinama nors trupučiu vietos valiutos. Vos tik paliksite oro uostą, daugumoje šalių jums prireiks vietos valiutos viešajam transportui ar taksi. Išsiimkite grynųjų oro uosto bankomatuose – tai garantuoja geresnį valiutų keitimo kursą, tad išsiimkite tiek, kiek jums reikia ir galbūt dar šiek tiek daugiau nenumatytiems atvejams.

Kai tik įmanoma, galite naudotis kreditinėmis kortelėmis, tačiau visada po ranka turėkite ir grynųjų. Juk kelionėje tikrai norėsis aplankyti vietos turgų, o daugumoje jų kreditine kortele atsiskaityti negalėsite.

4. Kredito kortelės kompanija neinformuojama apie kelionės planus. Kredito kortelių kompanijos stabdo užsienio operacijas tuo atveju, jeigu įtariamas sukčiavimas ir gali įšaldyti jūsų sąskaitą, tad geriau iš anksto informuoti jums kredito kortelę išdavusią kompaniją. Kai būsite joje, taip pat išsiaiškinkite, ar taikomas užsienio operacijų mokestis, kad paskui nebūtų staigmenų.

5. Neperkamas kelionės draudimas. Kelionės draudimas padengia rezervacijos atšaukimo mokesčius, tad jeigu jūs netikėtai negalėsite išvykti atostogauti ar į verslo kelionę, neprarasite savo pinigų. Kai kurie planai taip pat padengia ir skubios medicininės pagalbos išlaidas, jeigu jūsų sveikatos draudimas negalioja už jūsų šalies ribų.

6. Nepatikrinami vizų reikalavimai. Jeigu svečios šalies patikros punkte teks apsisukti ir grįžti, tai bus brangu, pareikalaus daug laiko ir greičiausiai reikš kelionės pabaigą. Yra keletas interneto svetainių, kuriose išvardinti skirtingų šalių vizų reikalavimai, tad išsiaiškinkite tai iš anksto.

7. Nesekamos rezervacijos detalės. Prisidarysite bereikalingų rūpesčių, knaisiodamiesi po lagaminą savo kelionės užrašų ir galite neturėti prieigos prie spausdintuvo tuo atveju, jeigu juos pamestumėte. Tad jeigu galite, laikykite juos tam skirtoje kišenėje arba turėkite elektroninę kopiją savo telefone.