Independent.co.uk pateikia 19-os populiariausių vietų medaus mėnesiui Europoje sąrašą.

19. Lisabona, Portugalija

Žaviame mieste ant kalvų gausu prancūziškos architektūros, pakrantėse – gražių paplūdimių, kuriais gera pasivaikščioti.

18. Sevilija, Ispanija

Sevilijoje susipynęs renesansas ir maurų kultūra, nuo pat Ispanijos aikštės iki Alkazaro rūmų Andalūzijos miestas atrodo lyg iš pasakos. Būtinai pavaikščiokite Santa Cruz rajone ir nepraleiskite flamenko pasirodymo.
Sevilija

17. Zalcburgas, Austrija

Poros vyksta į šį miestą prie Alpių pasigrožėti snieguotų kalnų viršūnėmis ir pasigėrėti barokine architektūra. Puoselėjantys sentimentus senovei galės netgi arklių traukiama karieta pasivažinėti.

16. Dublinas, Airija

Dubline smagu pašėlti be poros, bet ne mažiau smagu pasibūti su mylimuoju. Yra žavi gatvelė Love Lane, išpuošta širdelėmis, na o „Gravity“ bare galima pagurkšnoti alaus ir pasidairyti į miestą.
Dublinas

15. Nica, Prancūzija

Įsiylėjėliai atvyksta į Nicą paragauti Provanso virtuvės patiekalų, pasilepinti paplūdimyje ir pasigėrėti saulėlydžiu nuo Promenade des Anglais. Meno mėgėjai gali nueiti į Matisse muziejų – 17 a. vilą, kurioje eksponuojami dailininko darbai.

14. Ciurichas, Šveicarija

Poras čia traukia senojo pasaulio žavesys, kalnai ir ežerai. Na ir, žinoma, skaniausias Europoje šokoladas.
Zurich

13. Madridas, Ispanija

Kultūrą mėgstančioms poroms turėtų patikti išpuoselėti parkai, žmonių pilnos parduotuvės, skanūs užkandžiai.

12. Berlynas, Vokietija

Berlynas – hipsterių rojus, tačiau taupantiems turėtų patikti šis ganėtinai pigus miestas su daugybe kavinaičių, gražių parkų ir užtektinai kultūros (Museumsinsel).
Berlin

11. Miunchenas, Vokietija

Šiame Bavarijos mieste kas rudenį į alaus šventę „Oktoberfest“ susirenka daugybė žmonių. Na o likusią metų dalį įspūdinga miesto architektūra, senamiestis, barai traukia poras per medaus mėnesį.
Miunchenas

10. Florencija, Italija

Istorijos ir kultūros persmelkta Florencija mėgstama jaunavedžių dėl renesanso meno, skanių vagių ir romantiškų reginių nuo stogų.
Florencija, Italija

9. Viena, Austrija

Tai be galo romantiškas miestas su elegantiškomis kavinėmis (ir desertais), barokine architektūra ir operos teatrais.

8. Praha, Čekija

Gotikinis Prahos žavesys traukia įsimylėjėlius, kurie gali grožėtis saulėlydžiais nuo Charleso tilto. Prahos pilis ir rožynai ant Petrino kalvos – ne mažiau romantiškos vietos.

7. Sinke Tere (Cinque Terre), Italija

Šis Viduržemio miestas įtrauktas į UNESCO kultūrinio paveldo sąrašą. Tai idiliška vieta su pastelinių spalvų namais tarp uolų medaus mėnesiui.
Cinque Terre

6. Londonas, Jungtinė Karalystė

Mėgstančioms kultūra poroms Londonas – puikus miestas su muziejais, parkais, šurmuliuojančiomis gatvėmis ir maisto turgumis. Pasivaikščiojimas palei Temzę, pasivažinėjimas apžvalgos ratu „London Eye“ – privaloma programos dalis.

5. Barselona, Ispanija

Norintiems suderinti paplūdimį ir miestą patartina vykti medaus mėnesio į Barseloną. Vieną dieną galima gulėti paplūdimyje, kitą – apžiūrėti Gaudi „La Sagrada Familia“ bažnyčią arba Guellio parką.
Barselona, Ispanija

4. Amsterdamas, Olandija

Amsterdamas – ne tik populiari vieta švęsti mergvakarius ir bernvakarius, jį mėgsta ir jaunavedžiai. Akmenimis grįstos gatvės, kanalai, parkai – čia gera pasivaikščioti, paiškylauti ar pasivažinėti dviračiu.
Amsterdamas, Olandija

3. Venecija, Italija

Be abejonės tai – romantiškas miestas, kuriame daugybė porų, plaukiojančių gondolomis, apžiūrinėjančių Šv. Morkaus baziliką, valgančių ledus.

2. Paryžius, Prancūzija

Meilės miestas Paryžius spinduliuoja romantiką – nuo Monmartro gatvių ir „Sacre Coeur“ bažnyčios iki pat Luvro ir Eifelio bokšto. Galite išvykti į romantišką vienos dienos kelionę – sėskite į traukinį į Versalį, pamatysite rūmus, kuriuose kadaise gyveno Marie Antoinette ir kiti karaliai.

1. Roma, Italija

Italijos sostinę smagu patyrinėti pėsčiomis, ypač poroje. Pasivaikščiokite po senus miesto rajonus, suvalgykite picos, išgerkite espresso, pasigrožėkite senovine architektūra ir Koliziejumi.
Roma, Italija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)