Kovo 10-ąją Prezidento rūmuose atsidariusiame Valstybės pažinimo centre savaitgaliais priimami pavieniai lankytojai savarankiškam ekspozicijos tyrinėjimui, tačiau sekmadieniais 14 val. bus vedamos specialios ekskursijos senjorams.

Jų metu Centro darbuotojai pasakos apie rūmų istoriją, prezidento instituciją, supažindins su valstybiniais apdovanojimais, užsienio šalių bei tarptautinių organizacijų oficialiomis dovanomis, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų darbais.

„Puiku, kad mus lankantys vyresnio amžiaus žmonės nori pagilinti žinias apie valstybę, domisi šiuolaikinėmis turinio perteikimo formomis. Pastebime, kad tradicinės ekskursijos su ekspoziciją pristatančiu gidu tarp senjorų labai populiarios. Atsižvelgdami į jų poreikius, siūlome naujovę“, – senjorų sekmadienių sumanymą paaiškina Valstybės pažinimo centro vedėja Nideta Jarockienė.

Nuo atidarymo dienos Centre jau lankėsi daugiau nei šimtas grupių, dešimtadalis jų – garbingo amžiaus žmonės.

Įėjimas į centrą bei apie dviejų valandų trukmės ekskursija – nemokamai. Išankstinė registracija telefonu +370 706 64094. Daugiau informacijos: pazinkvalstybe.lt.