Pedra da Gavea – vietinių gyventojų ir turistų pamėgtas kalnas, esantis Brazilijos sostinės Rio de Žaneiro pakraštyje. Į šią vietą atvykstantys žmonės nepraleidžia progos nusifotografuoti pozuodami pavojingu atstumu nuo skardžio krašto.

Socialiniuose tinkluose tokios kvapą gniaužiančios nuotraukos kartais surenka net tūkstančius gerbėjų įvertinimų.

Jei turite aukščio baimę, turbūt nenorėsite nieko girdėti apie naujausią keliautojų pamėgtą pramogą Rio de Žaneire 844 metrų aukštyje. Pedra de Gavea tapo tikru turistų traukos centru. Vis dėlto tenka pripažinti, kad vien tik įkopti į šį kalną turistams jau nebepakanka.

Socialiniame tinkle „Instagram“ tūkstančiai nuotraukų, kuriose žmonės pozuoja ant kalno, nekreipdami dėmesio į visai šalia tykantį pavojų. Šios kvapą gniaužiančios nuotraukos itin populiarios tarp socialinių tinklų vartotojų, susižavėjimą jomis išreiškia šimtai, o kartais net ir tūkstančiai.

Dauguma, pavyzdžiui vieni nori nuotraukos, kurioje stovi arba sėdi šalia skardžio, tačiau aštresnių pojūčių mėgėjams net ir to maža. Pavyzdžiui, Wellersonas Boldrini pasidalino nuotrauka, kurioje jis guli visai prie pat skardžio.

Atrodo, kad jis tuoj nugarmės į prarają. Kitoje W. Boldrini skelbiamoje nuotraukoje jis užfiksuotas pašokęs visai šalia skardžio krašto.

Viviene Mota nepraleido progos nusifotografuoti stovėdama ir gulėdama šalia skardžio krašto.

Šioje įspūdingoje vietoje apsilankiusi Flavia Kozlowsky pasinaudojo puikia galimybe nusifotografuoti lyg tuoj ruoštųsi nulėkti nuo skardžio krašto. „Supermergaitė. Pamiršau raudoną apsiaustą. Kitą kartą atsinešiu.“ – juokaudama rašo ji.

Lucasas Mattosas taip pat mėgavosi nuostabiais vaizdais, atsiveriančiais įkopus į šį kalną, tai darė sėdėdamas ant skardžio krašto ir tabaluodamas kojomis.

Šis nutrūktgalvis taip pat apsidalino kvapą gniaužiančiu kadru, kuriame jis kabo virš prarajos, tik viena ranka laikydamasis už skardžio krašto. Ši nuotrauka – puikus įrodymas, kaip toli keliautojai gali nueiti dėl tobulos nuotraukos.

Hugo Goncalvesas taip pat pasidalino nuotrauka, kurioje jis įsikibęs į skardžio kraštą , o kita laiko asmenukių lazdą. Nuotykių ieškotojas, pasivadinęs ggabrielaraujo, taip pat dalijasi nuotrauka, kurioje jis kabo virš prarajos įsikibęs į skardžio krašto.

„Instagram“ vartotoja Mayara Andrade prieš kamerą nutaikiusi keistą išraišką, o rankomis rodo į po ja atsiveriantį vaizdą.

Kūno rengybos mylėtoja Morena Capaxaba – tikra šio kalno gerbėja. Jos „Instagram“ paskyroje – daugybė nuotraukų, kuriose ji užfiksuota rizikuojanti ne tik sveikata, bet ir gyvybe šalia pavojingojo skardžio krašto.