Vos nusileidus lėktuvui, lietuvių pora Diana ir Linas išsinuomavo automobilį ir leidosi po Sicilijos miestus. Be įdomios architektūros ir kontrastų juose, keliautojams ypač didelį įspūdį paliko vietiniai gyventojai.

Pasak Dianos, bendraujant su jais prireiks nemažai kantrybės. Pirmiausia, italai beveik nekalba angliškai, tad reikės kaip reikiant palaužyti liežuvį, ar, pasitelkus gestų kalbą, paaiškinti, ko norėtumėte. Antra, jie niekur niekada neskuba. Nenustebkite, jei sąskaitos už maisto patiekalus prireiks palaukti kone pusvalandį.

„Jie stovi prie baro, šnekasi, niekur neskuba. Jie sau kalbasi, o visas pasaulis palauks“, – pasakojo Diana.

Tiesa, vykdami į Siciliją, atminkite: negalėsite valgyti tada, kada panorėsite. Kavinės dirba iki 14 valandos, vėliau atidaromos nuo 18 ar 19 val.

„Jei sugalvosite pavalgyti apie 17 val. - jokių šansų, kad gausite maisto kavinėje. Žinoma, ledų ir ne bet kokių, o pačių skaniausių, gausite visada“, – šypsojosi mergina.

Pasak vilnietės, vienas įspūdingiausių miestų – Palermas, kuris primena muziejų.

„Jis pilnas kontrastų. Miesto gatvės pilnos triukšmo. Na, ir vėlgi, vietiniai žmonės, kurie žavi savo charizmatiškumu, paisantys tik savo taisyklių. Ir, jokiu būdu nesitaikantys prie turistų. Tai jie turi taikytis prie gyventojų“, – Perpasauli.lt pasakojo Diana.

Lietuvių poros atostogų akimirkos – nuotraukų albume: