Lydimas vietinio gido jis aplankė Delio prieskonių turgavietę Khari Baoli, kuri tituluojama didžiausiu Azijoje prieskonių turgumi. Lietuvį pribloškė didmiesčio gatvės, pilnos žmonių, įvairiausių transporto priemonių ir nuolatinio triukšmo.

Kokį įspūdį paliko Delis?

– Aš keliaudamas visada stengiuosi išvengti didelių miestų (su keliomis išimtimis tokiomis kaip Tokijas, Bankokas ir kai kurie Europos miestai). Delis yra geras pavyzdys, kodėl aš noriu išvengti didelių miestų – milžiniški kamščiai, labai nešvaru, prastas oras, įspūdingi kiekiai žmonių, daug triukšmo (ypač automobilių pypsinimo), ir t.t. Sakyčiau Indijos didmiesčiai visiškai manęs nesužavėjo.

Kokį spūdį patiko prieskonių turgus?

– Prieskonių turgus buvo tikrai įdomi vieta. Prisimenu, kai pradėjome kilti laiptais į tą pagrindinį pastatą (ant kurio stogo užlipau filmuke), negalėjau nustoti čiaudėti, nes kvapas buvo itin aitrus. Taip pat pradėjo perštėti akis. Įdomu tai, kad turgus iš pradžių neatrodo įspūdingas, bet kai pamatai savo kūno reakciją, supranti, kad čia tikrai daug prieskonių.

Kokias dar vietas aplankėte?

– Delyje stengiausi kiek įmanoma mažiau laiko praleisti, tad nelabai ką ir pamačiau. Filmuko pradžioje matosi Lotuso Šventykla, Krišnaitų didelis centras bei didelė Musulmonų Mečetė. Taip pat aplankiau porą turgaviečių, bet, vėlgi, kelionę planavau taip, kad ten praleisčiau kiek įmanoma mažiau laiko.

Kaip Jums patiko atmosfera Delyje, kokių žmonių sutikote?

– Žmonės gatvėje visur lekia, bėga, skuba, kažką pardavinėja. Tačiau mano draugų draugai buvo malonūs, draugiški ir labai paslaugūs. Dėl atmosferos, tai niekaip negalėjau suprasti, kaip žmonės Indijoje atranda sielos ramybę, kai mano akimis ta šalis visiškai neprimena ramios vietos. Aišku, aš negyvenau vienuolynuose ir nevažiavau į meditacijos ar sielovados stovyklas, kurios, galbūt, būtų stipriai pakeitusios mano požiūrį apie Indiją.

Ar saugojotės kaip nors? Juk sakoma, kad nuvažiavę į Indiją visi apsinuodija.

– Ketvirtą dieną būdamas Mumbajuje labai stipriai apsinuodijau ir 2 dienas gulėjau lovoje. Po to dar bent savaitę turėjau labai žiūrėti maistą, nes tik kažką šiek tiek rimtesnio suvalgius stipriai skaudėdavo pilvą. Po tos patirties net pasveikus labai atsargiai rinkdavausi maistą ir daugiau incidentų nebuvo.

Keisčiausia, kad aš vegetaras ir sugebėjau net nevalgydamas mėsos apsinuodyti maistu, tai žmonėms valgantiems viską rizika stipriai didesnė. Esu beveik tikras, kad apsinuodijau nuo jogurto. Nemažai žmonių taip pat apsinuodija nuo šviežių daržovių, nes būna prastai išplautos.

Savo įspūdžius iš didžiausio prieskonių turgaus Azijoje J. Laukaitis įamžino filmuke:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)