1. Pekinas, Kinija

Na taip, esate matę Didžiosios sienos nuotraukų, kuri daugiau nei prieš 2 000 metų saugojo Kinijos imperatorių dinastijas. Ir vis tik įspūdžiai nepalyginamai stipresni, kai einate nuo sargybos bokštelio prie sargybos bokštelio savomis kojomis.

Jei norite išvengti pulkų turistų, pavažiuokite apie 90 km nuo Pekino iki atstatytos Mutianju dalies.

2. Tanzanija, Afrika

Įsivaizduokite, kaip atviru, priekiniais ir galiniais ratais varomu džipu važiuojate Serengečio nacionaliniu parku, kuriame ganosi būriai žirafų, dramblių ir zebrų. Jei vyksite į safarį Tanzanijoje, vakarieniausite krūmynuose, grožėsitės akacijomis, vilkėsite kareiviško žalumo marškinius, užsidėsite skrybėlę...

3. Kairas, Egiptas

Būtina pamatyti Didžiąją Gizos piramidę, kurią pastatė ketvirtosios faraonų dinastijos valdymo metais 2 560 m. pr. Kristų. 146,5 m aukščio piramidė – seniausia pasaulyje.

4. Patagonija, Argentina

Pasigirsta į vandenį krentančio atskilusio ledyno gabalo garsas, paskui vėl įsivyrauja tyla. Ne, ne, tai ne ledynmetis, tai – Patagonijos Perito Moreno ledynas, nusidriekęs toli, kiek tik akys mato, žydrame ežere.

5. Ha Longo įlanka, Vietnamas

Prie šių vaivorykštinių vandenų Vietnamo šiaurės rytinėje dalyje įsikūrę kaimai ant vandens, yra negyvenamų salelių ir kalkakmenio darinių. Kelionė į šią įlanką primins kelionę į Jūros periodo parką (kaip filme).

6. Maču Pikču, Peru

Andų kalnuose pastatytas senovinis inkų miestas per 440 metų nė trupučio nepasikeitė. Tik nusiteikite karščiui, na ir nuo aukščio galva gali apsisukti.
Maču Pikču

7. Didysis kanjonas, Arizonos valstija, JAV

Žiūrint į 2 mlrd. metų senumo bedugnę jautiesi be galo mažytis. Ar vaikščiosite po kalnus, ar nakvosite palapinėje po žvaigždėtu dangumi, ar plauksite plaustais Kolorado upe, išvyksite iš Didžiojo Kanjono kitokie nei atvykote.

8. Kelias „Ring Road“, Islandija

Pasijusite tarsi kitoje planetoje, kai išvyksite į 10 dienų kelionę keliu „Ring Road“, kurioje jūsų laukia terminiai šaltiniai, ugnikalniai, kriokliai, fiordai ir ledynai. Vasarą saulė nespėja pasiekti horizonto ir vėl kyla, o žiemą... na, tikėkimės, jums patinka tamsa.

9. Druskos dykuma, Bolivija

Bolivijoje yra vienas unikaliausių gamtos kūrinių – druskos dykuma Salar de Uyuni. Tai didžiausia druskos dykuma pasaulyje, ji nusidriekusi 7 242 km.

10. Kapadokija, Turkija

Kadaise tai buvo viena iš stotelių Šilko kelyje. Šis siurrealistinis kraštovaizdis padengtas ugnikalnių pelenais, nusėtas uolomis, po žeme – išsiraizgę tūkstančių metų senumo labirintai. Viskas geriausiai matosi skrendant oro balionu.
Kapadonija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)