1. Vaikščiodami Dubajaus gatvėmis, prekybos centruose ar kitose lankytinose vietose nesibučiuokite, nesilaikykite už rankų. Šalyje nėra priimtina viešai demonstruoti jausmus mylimam žmogui. Kitu atveju, tai laikoma nepagarba vietinei žmonių kultūrai.

2. Dubajuje išvysite moteris, vilkinčias juodais tradiciniais drabužius. Kai kurios iš jų taip pat slepia veidus, juos stipriai pridengdamos. Suprantama, kad dažnam europiečiui ypač smalsu gerai apžiūrėti paslaptingas vietines moteris. Tačiau geriau to nedaryti, taip pat nebandykite jų kalbinti ar fotografuoti.

3. Vykstant viešuoju transportu negalima valgyti, gerti ar skanauti kramtomą gumą. Už tokių taisyklių pažeidimą gresia bauda: 53 eurai.

4. Vartoti alkoholį Dubajuje galima tik licenziją turinčiuose restoranuose ar viešbučiuose. Paragauti alaus ar kito alkoholinio gėrimo tiesiog gatvėse geriau nebandykite, būsite nubausti už viešos tvarkos pažeidimą.

5. Prieš vykdami pasidomėkite, ar per jūsų atostogas nebus ramadanas. Tai laikas, kada draudžiama valgyti ar gerti viešose vietose nuo saulėlydžio iki saulėtekio. Dienos metu beveik visos kavinės yra uždarytos. Už valgymą viešoje vietoje nebūsite nubausti, bet tokiu elgesiu parodysite nepagarbą jų religijai ir kultūrai.

6. Naudodamiesi viešuoju transportu - metro būkite atidūs: jame pažymėta, kuris vagonas skirtas moteris ir vaikams, kuris vyrams. Jei per skubėjimą nepavyko pamatyti specialių ženklų, gerai apsidairykite įlipę. Jei išvysite rožines linijas ir sėdinčias moteris, nedelsiant eikite į zoną, skirtą vyrams.

7. Atkreipkite dėmesį į savo aprangą: tiek vyrams, tiek moterims reikėtų vengti apdarų, kurie neuždengia pečių. Taip pat pridenkite ir kojas, suprantama, kad karštis vasarą daro savo, tačiau moteriai vilkėti itin trumpą suknią ar sijoną taip pat nepridera.

8. Nepagarba vietinei kultūrai yra ir demonstruojamos jūsų kūno tatuiruotės. Jas ypač matomose vietose vertėtų pridenti drabužiais.

9. Dubajuje sunkiai pamatatysite nešvarius automobilius. Nusprendę išsinuomuoti automobilį ilgesniam laikui, atkreipkite dėmesį ir prireikus būtinai pasinaudokite automobilių valymo paslaugomis. Už neplautą transporto priemonę skiriama bauda.